Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
66%

A víz érintése (2017)

The Shape of Water
Filmadatlap
 
27
Szereplők
42
Vélemények
54
Képek
10
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 05.

legújabb vélemény

0
Túlontúl vizes

Guillermo Del Toro kétségkívül a kortárs filmművészet egyik legjelentősebb ikonja. Sajátos stílusa minden egyes filmjén érződik, A víz érintése mégis vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Ahogy a rendezőtől megszokhattuk, szinte minden műfajból kapunk egy kicsit, azonban nem tudtam szabadulni attól az érzéstől, hogy a Hellboy-ban megismert mutánssal van ismét dolgunk. A történet maga kellően abszurd, és a színészi játék is vérprofi, megvan a hangulat, gyönyörű a képi világ, de valahogy most nekem az jött le, hogy ezt bizony láttuk már. Mintha Del Toro sem tudta volna eldönteni, mit is akar igazán, mert annyira csapong a műfajok közt, hogy inkább egy kezdő rendező útkeresése jut eszembe, és nem egy zseni alkotása. Mégis magával ragad a film atmoszférája, és a vége felé még az is eszembe jutott, hogy talán szándékos volt a "zavarkeltés", és mindez értelmezhető a történet rendhagyóságát tekintve egyfajta analógiaként is. Egy szó, mint száz, a hollywoodi kliséhegyek mellett üdítő, de kissé bizarr színfolt a filmes palettán, amit azért mégiscsak érdemes megnézni.

 
Pervenimus   2018. 06. 15.

a nap véleménye

2

Oscar díjakkal jutalmazott, különleges film Guillermo Del Toro drámája, mely sokkal többet jelent annál, mint amit elsőre látunk. A történet egy emberszerű vizi lényről szól, melyet az Amazonasnál fognak el, és visznek az Egyesült Államok egy titkos ... több»

1

 
GedyPapa   2018. 03. 05.

2

Nagyon nem értem, hogy mitől vált ez a film Oscar-díjassá? Hiszen a jelöltek nagy része jobban sikerült, mint a Víz érintése. Engem nagyon nem tudott elkapni. Az elképzelés és a hangulat tetszett, de minden esemény kiszámítható volt. Kaptunk egy fura... több»

 
Berto49   2018. 03. 11.

2

Szomorú, hogy itt tart az amerikai mozi. Csak nagyon kevesen merik kimondani, hogy „meztelen a király!” Fantasy volta miatt kár benne logikai hibákat keresni (szinte az egész másból sem áll) inkább a célját keresem, mert számomra még csak nem is dere... több»

 
indingo   2018. 02. 23.

0

A hangulat, a látvány -bár a lény nem - bejött! Jó volt ez a szürkeség, de a történet vérszegény. És azt a különleges humort sem találtam meg benne. A plágium felvetése meg más kérdéseket is megfogalmaz!

 
dailyfilmsan   2018. 03. 24.

1

Elég bugyutára sikeredett ez a film. A képi világ menő és látszik Del Toro keze nyoma a filmen de a sztori ez a vizilény ember szerelmi szál elég kiábrándító. Majdnem hogy annyira nem látható a kapcsolat a néma nő és a vizilény között hogy esküszöm a... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 03. 03.

1
Korrekt mozi, de ennyi...

Tudjuk, Guillermo del Toro nem egyszerű eset, s ha egyszer elszabadul a fantáziája, ott kő kövön nem marad. Ez a Faun labirintusa esetében nagyon is működött, tökéletesen állította párhuzamba a háború okozta emberi kegyetlenséget a mesevilággal, amel... teljes kritika»

Galéria (54)

Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Richard Jenkins
Michael Shannon
Michael Stuhlbarg
Sally Hawkins
Michael Shannon
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Michael Shannon
Richard Jenkins
Michael Shannon
Sally Hawkins
Richard Jenkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Michael Shannon
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Richard Jenkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins

Videók (10)

A film összbevétele 195 243 464 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 42 604 287 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 805 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film A Fekete lagúna szörnyének remake-jeként készült el. Guillermo del Toro gyerekként sokat nézte a filmet, és mindig azt akarta, hogy a Gill-férfi szerelme Kay Lawrence-szel valóban beteljesüljön.

(jfruzsi97)
 

A filmben látható mozi volt az első filmszínház, ahol a teljes filmet először levetítették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A víz alatti jeleneteket úgynevezett száraz-nedves technikával rögzítették, amelyhez különleges füstgépeket használtak, amelyek olyan hatást értek el, mintha a szereplők haja és ruhája a vízben lebegne.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guillermo del Toro még 2013-ban felhívta Sally Hawkinst, hogy lenne számára egy főszerepe. Ekkor a színésznő éppen egy novellát írt, amelyben egy nő hallá változik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film ötlete 2011-ben merült fel Guillermo del Torro fejében, amikor az írótársa, Daniel Kraus mesélt neki egy kamaszkori történetéről, amelyben egy takarítónő megszöktet egy kétéltűt egy katonai bázisról.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guillermo del Toronak különösen fontos volt, hogy a lény feneke formás legyen, állítólag már az őrületbe kergette a családját, mert mindig erről kérdezgette őket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A víz érintése volt Guillermo del Toro és Doug Jones hatodik közös filmje. A rendező elmondása szerint a vízi lény szerepét egy az egyben Jonesra írta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guillermo del Toro eredetileg fekete-fehérben szerette volna leforgatni a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Doug Jones naponta három órát töltött a lény jelmezben. A színész azt nyilatkozta, ez az "élmény" még a korábbi Guillermo del Toro filmbéli szerepeivel sem hasonlítható össze.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guillermo del Toro írt egy emailt a csatolt forgatókönyvvel együtt Richard Jenkinsnek, amelyben azt írta: "Remélem, te is annyira szeretni fogod, mint én".

(ArpiHajdu és Réci)
 
Egy gyönyörű, felemelő romantikus mese, ami kell az ember lelkének, a sok komoly/komolykodó film mellett. Jól esik látni egy ilyen gyöngyszemet, ami kicsit kiszakít minket a valóságból, és elhiteti velünk, hogy csodák igenis léteznek, mint például ez a film. több»
 
Guillermo del Toro egy közel tökéletes mesét készített felnőttek számára, ami nézőitől megkövetel egy bizonyos mértékű értelmi és érzelmi érettséget, valamint nyitottságot. Aki úgy érzi, hogy megfelel eme kritériumoknak, annak garantálom, hogy a Víz érintése maradandó élményt fog nyújtani. több»
 
Amikor az Amélie csodálatos élete, A szürke ötven árnyalata és a Szabadítsátok ki Willyt! karambolozik az E.T.-vel a '60-as évek Amerikájának hidegháborús színtere előtt. több»