Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
66

A víz érintése (2017)

The Shape of Water
Filmadatlap
 
28
Szereplők
39
Vélemények
54
Képek
10
Videók
 
RageShuffle   2020. 01. 08.

legújabb vélemény

A fajvédők gyűlölik ezt a filmet ez már rengeteg kommentből kiderült. Amúgy intelligensnek nem nevezném ezer sebből vérzik és tényleg annyira émelygően liberális, hogy csak Del Toro naív, számomra szerethető mesevilága miatt harmatos4.

 
Pervenimus   2018. 06. 15.

a nap véleménye

Oscar díjakkal jutalmazott, különleges film Guillermo Del Toro drámája, mely sokkal többet jelent annál, mint amit elsőre látunk. A történet egy emberszerű vizi lényről szól, melyet az Amazonasnál fognak el, és visznek az Egyesült Államok egy titkos katonai támaszpontjára. Miközben kísérletezni akarnak rajta és a szadista projekt-vezetőnek van kiszolgáltatva, egy egyszerű, magányos és néma takarítónő az egyetlen, aki barátságosan közeledik hozzá. A film kettejük kapcsolatát helyezi középpontba. Spoiler nélkül ennyi árulható el a sztoriról. Ám ami sokkal fontosabb: a történet a kiszolgáltatottak, kiközösítettek, fogyatékkal élők és lenézettek tanmeséje is, minden nyomorúságuk megjelenítésével. A központi figura egy lény, melyet külseje miatt ítélnek halálra és egy nő, aki némasága miatt kerül a társadalom perifériájára. Aztán ott van a nő barátja aki idős, homoszexuális és gondozásra szoruló, illetve a barátnő, aki egy férje által bántalmazott színesbőrű hölgy. Így szinte minden marginált réteg megszólításra kerül a filmben és mind össze is fognak a gonosz projekt vezető ellen. Utóbbi jelképezi a kiszolgáltatottakat bántalmazók archetípusát és magát a "rosszat". A script kitűnően felépített, a rendezés pedig úgy vezeti a nézőt a mondanivaló megértése felé, hogy közben felnőttként kezelve nem rágja szájába a lényeget, hanem hagyja "megvilágosodni". A jók csapatát segítő orosz kém alakja a társadalom segítő és jóindulatú tagjait szimbolizálja, megmutatva, hogy néha onnan érkezhet a megmentés, ahonnan nem is várjuk. A víz érintése egy sokrétegű dráma, mely rengeteg rejtett tartalmat ad számunkra, ha tudjuk dekódolni az üzeneteket. Jók a karakterek és elismerés illeti a főszereplőket is, leginkább Sally Hawkinst. Játéka színes, számtalan érzelmet megmutató és kivételes. Az Amerikai Filmakadémia arany szobrocskákkal jutalmazta Del Toro művét, szerintem nem érdemtelenül. Értékelésem erős 8 pont a 10-ből. Ajánlani tudom mindazoknak, akik értékelik az elgondolkodtató, bár elsőre nem annak látszó történeteket.


 
GedyPapa   2018. 03. 05.

Nagyon nem értem, hogy mitől vált ez a film Oscar-díjassá? Hiszen a jelöltek nagy része jobban sikerült, mint a Víz érintése. Engem nagyon nem tudott elkapni. Az elképzelés és a hangulat tetszett, de minden esemény kiszámítható volt. Kaptunk egy fura szerelmespárt, egy undorító "gonoszt", egy csetlőbotló öregurat ferde hajlamokkal. Ennyi és semmi más. A látvány szép volt, de ettől még nem lesz valami a legjobb film.

 
Berto49   2018. 03. 11.

Szomorú, hogy itt tart az amerikai mozi. Csak nagyon kevesen merik kimondani, hogy „meztelen a király!” Fantasy volta miatt kár benne logikai hibákat keresni (szinte az egész másból sem áll) inkább a célját keresem, mert számomra még csak nem is dereng. Sok mindent hordtak össze a kritikusok és a filmes oldalak hozzászólói, de nekem csak azért nem nézhetetlen, mert voltam annyira elszánt, hogy végigkínlódjam. Az biztos, hogy egyszer és soha többé!

 
indingo   2018. 02. 23.

A hangulat, a látvány -bár a lény nem - bejött! Jó volt ez a szürkeség, de a történet vérszegény. És azt a különleges humort sem találtam meg benne. A plágium felvetése meg más kérdéseket is megfogalmaz!

Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Richard Jenkins
Michael Shannon
Michael Stuhlbarg
Sally Hawkins
Michael Shannon
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Michael Shannon
Richard Jenkins
Michael Shannon
Sally Hawkins
Richard Jenkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Michael Shannon
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Richard Jenkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
Octavia Spencer
Sally Hawkins
 
Egy gyönyörű, felemelő romantikus mese, ami kell az ember lelkének, a sok komoly/komolykodó film mellett. Jól esik látni egy ilyen gyöngyszemet, ami kicsit kiszakít minket a valóságból, és elhiteti velünk, hogy csodák igenis léteznek, mint például ez a film. 10/10 több»
 
Guillermo del Toro egy közel tökéletes mesét készített felnőttek számára, ami nézőitől megkövetel egy bizonyos mértékű értelmi és érzelmi érettséget, valamint nyitottságot. Aki úgy érzi, hogy megfelel eme kritériumoknak, annak garantálom, hogy a Víz érintése maradandó élményt fog nyújtani. 80/100 több»
 
Amikor az Amélie csodálatos élete, A szürke ötven árnyalata és a Szabadítsátok ki Willyt! karambolozik az E.T.-vel a '60-as évek amerikájának hidegháborús színtere előtt. 6/10 több»

A film összbevétele 195 243 464 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 42 604 287 forintot termelt. A hazai mozik összesen 37 805 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben látható mozi volt az első filmszínház, ahol a teljes filmet először levetítették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A víz alatti jeleneteket úgynevezett száraz-nedves technikával rögzítették, amelyhez különleges füstgépeket használtak, amelyek olyan hatást értek el, mintha a szereplők haja és ruhája a vízben lebegne.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guillermo del Toro még 2013-ban felhívta Sally Hawkinst, hogy lenne számára egy főszerepe. Ekkor a színésznő éppen egy novellát írt, amelyben egy nő hallá változik.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.