Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
66

A víz érintése (2017)

The Shape of Water
Filmadatlap
 
28
Szereplők
40
Vélemények
54
Képek
10
Videók

Filmkritika: A víz érintése (2017)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Egy gyönyörű, felemelő romantikus mese, ami kell az ember lelkének, a sok komoly/komolykodó film mellett. Jól esik látni egy ilyen gyöngyszemet, ami kicsit kiszakít minket a valóságból, és elhiteti velünk, hogy csodák igenis léteznek, mint például ez a film. 10/10 több»
 
Guillermo del Toro egy közel tökéletes mesét készített felnőttek számára, ami nézőitől megkövetel egy bizonyos mértékű értelmi és érzelmi érettséget, valamint nyitottságot. Aki úgy érzi, hogy megfelel eme kritériumoknak, annak garantálom, hogy a Víz érintése maradandó élményt fog nyújtani. 80/100 több»
 
Amikor az Amélie csodálatos élete, A szürke ötven árnyalata és a Szabadítsátok ki Willyt! karambolozik az E.T.-vel a '60-as évek amerikájának hidegháborús színtere előtt. 6/10 több»
 
Guillermo del Toro tehát az Ördöggerinc és A Faun labirintusa után ismét egy igazán egyedi és különleges, múltba révedő, ám nagyon is aktuális témákat feszegető filmmel örvendeztetett meg minket. A víz érintése egy ördögi tündérmese, amelyben a természetellenesség és a szépség kéz a kézben járnak. 95/100 több»
 
A víz érintése úgy fantasy, hogy nem hatásvadász, úgy romantikus, hogy egy pillanatig sem nyálas, és úgy mese, hogy elhiszem. 9/10 több»
 
Guillermo del Toro szerelmesfilmjében mindenért lehet rajongani, csak a szerelemért nem. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Az Oscar jelölések hihetetlenül magas száma egészen nyilvánvalóan csak valami hiba lehet a mátrixban, bár a film itt-ott kikacsint a nagy hollywoodi mozis éra régmúlt évtizedei felé, szinte odatörleszkedve ezzel a zsűrihez, de valljuk be, ez a film sajnos kevés a gálához. Érdekes és bizonyos szempontból különleges alkotás lett A víz érintése, csak épp nem ott elég erős, ahol kéne, így viszont se nevetés, se könnyek, se katarzis. 60/100 több»
 
Del Toro úgy készített egy Oscar esélyes filmet, hogy tulajdonképpen nem akarja minden 5. percben a tudtunkra adni, hogy valójában az. Vagy nem érződik annyira hook filmnek. Amennyiben megnyeri fődíjat, ismét egy olyan alkotás kaphat legjobb film díjat az évtizedben a Birdman után, ami nem kifejezetten fontos film, hanem jó film. 9/10 több»
 
A szerzői film terepén mozogva nagyon sok olyan alkotással találkozhatunk, amely ellenáll a zsánerszintű besorolásnak. Ezek a produkciók több kategóriába tartozhatnak a komponenseik alapján, vagy fordítva, nem tartoznak egyikbe sem. Mindkét megközelítés releváns lehet, az előbbi lehetővé teszi, hogy az adott mű köré kontextust építsünk, és történetsémákat rendeljünk hozzá, a másik pedig arra terelheti a figyelmet, hogy a rendező teljesítménye egyedülálló, innovatív és kreativitásról tanúskodik... több»
 
Egy bájos, őszinte tündérmese felnőtteknek a szeretetről, elfogadásról és összetartásról; nagy valószínűséggel az év egyik legszebb romantikus filmje. Guillermo del Toro méltó visszatérése a rendezőóriások és az Oscar-jelöltek közé. több»
 
A víz érintése lehetséges, hogy nem, mint történet hordoz számunkra üzenetet, hanem a ráadott reakciókra....
A legjobb film és rendezői Oscar-díjjal kitüntetett alkotás a díjátadókkal ellentétben a mi tetszésünket egyáltalán nem nyerte el.
Az 1960-as évek Amerikájában játszódó látványos fantasy A víz érintése eléggé kétséges és megkérdőjelezhető politikai üzenettel rendelkezik.

Nagyon tolakodó és didaktikus az egész, kiszolgálja az éppen aktuális politikai és társadalmi elképzeléseket. több»
 
A víz érintése egy többrétegű, különleges film odaadásról, kegyetlenségről, szeretetről, ragaszkodásról és könyörületről. Néhol gyönyörű, néhol meghökkentő, olykor vicces, máshol szinte megrázó történet egy szokatlan történetfűzésű, sajátos szín-, és zenei világú dráma keretei között. több»
 
"Kicsit olyan érzésem volt, mintha mostanra meguntam volna del Toro világát, a szenvedő női alakokkal, arcon sérült emberekkel, végtelenül negatív figurákkal és a kifejezetten fehér (nem bőrszín) mellékszereplőkkel.
Ebből a szempontból nekem az egész fantasy egy blöffnek tűnik. Szerelmes film, amely a végén persze értelmet nyer és felülírja, amit korábban gondoltam. Ha erről írok, az viszont meg csúnya szpojler. Így mi marad, amiről írhatnék?" több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.