Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Filmkritikák

80 Nyitva  (2018)

7/10
2018. 11. 11.
A Nyitva film szexuális erkölcsök és alapvető emberi bizalom, szeretet óvodájába teszi bele a nézőit de nem ad mellé óvónőt. Így pedig nem valószínű, hogy egy magasabb jót fogunk szolgálni a saját magunknak levont tanulságokkal.   több»
7/10
2018. 11. 11.
Mivel a film a konkrét események bemutatására tette a hangsúlyt így, olyan különösen nagy üzenetet nem is észlelhetünk ezek mögött. Ami, mégis visszatérő felvetés de csak el-elszórtan finoman, az az, hogy ez az egész hold produkció egy óriási Marketing projekt volt Amerikának, ami pénzt és emberi életeket sem kímélve végül sikeres kampánynak elkönyvelhető. több»

71 Napszállta  (2018)

5.2/10
2018. 10. 05.
Abszolút nem az a “leülök kicsit szórakozni már” kategóriájú. Idegtépően hosszú és szándékosan lassú, sejtelmes… az Oscardíjas magyar Nemes Jeles László rendező szavaival élve ez egy “Titok filmnek készült.” több»
4/10
2018. 07. 26.
Az egész film csak úgy teng leng, lebeg a semmiben…
Az egyetlen dolog, ami történik benne, hogy full random emberek érkeznek a szigetre indokolatlanul vidáman… Illetve, hogy a múltban Donna találkozik 3 sráccal. - De Donna ráadásul a jelenben már halott így végképp nem tud semmilyen tényleges hatása lenni a jelenre ezeknek a múltbeli történeteknek… - több»

76 Sodródás  (2018)

5.2/10
2018. 07. 10.
A hajótörött, "kint vagyunk a tengeren egyedül, elhagyatva és túl kell élni" téma alapjában véve egy már ismert körülmény a könyves, filmes világban. ( Számkivetett, Öreg halász és a tenger, Pí élete... - Egyébként ez a film gyakorlatilag mindenben a Pí életére hasonlít, kivéve, hogy annak van ennek pedig nincs mély üzenete.) több»
7/10
2018. 07. 05.
Ha az eddig megszokott szerepekben játszódnának az események ez a történet teljesen lapos és sablonos lenne. Teljes mértékben a FEMINIZMUS alapjaira lett a konfliktus felhúzva.
Azonban ennek már nem kellene elégnek lennie... és ha alapvetően elfogadjuk a feminista elveket, akkor nem is lesz az, hiszen ezek természetessé váló tények és nem különös filmalapkövek. több»
9/10
2018. 04. 27.
A Bosszúállók: Végtelen háború szinte minden tekintetben felülmúlja a korábbi Marvel-filmeket, miközben igazából azt teszi, hogy felhasznál mindent a korábbi alkotásokból, és azokból gyúr egy egy egyszerre felemelő és megrendítő történetet. több»
6.9/10
2018. 04. 18.
Az ÚTVESZTŐ: HALÁLKÚRA bőven eltér az első résznél felvetett árva gyermekes - Legyek Ura szerű - kalandfilm hangulattól. Egy Scifi alapokra helyezett hoolywoodi rutin munka. Minden a helyén van itt, de semmi sem igazán maradandó. több»
4.7/10
2018. 04. 18.
A házasság megöli az izgalmas sex-et? -- A Szürke ötven árnyalat széria harmadik része is rendkívül sikeres a Magyar mozikban. Az első héten túl van a 100 000 nézőn. Mivel éri el? Hogyan csal be ennyi embert ez a mindenki által lehúzott film? ... Ennek a filmnek céltudatos üzenete nincs. Bután pedig a három történet azt üzeni, hogy az igazi boldog pár kapcsolat férfijai, azok akik vad izgató rossz fiúk az elején, majd amikor a nők úgy gondolják, hogy elég, akkor pihe-puha édes gazdag eltartó lekvárak lesznek, akik mindent elbírnak és megbocsátanak és ez nagyon jó így... több»
7.3/10
2018. 04. 18.
Jó film, a kémműfajt nem váltja meg, viszont nem is célja. A fordulatai rendben vannak, kevés benne az üresjárat, vagyis működik...
A manipulációs ötlet egyébiránt érintőlegesen sok filmben felbukkanó téma, de ennyire erre építkező alkotás kevés van, így erről nézve kifejezetten újszerű. A politikai kémes irányzata már egy sokkal megszokottabb, többször látott elem… sajnos ez nagyobb részben is szerepel ebben a filmben...
A film brutálisan és nyersen jeleníti meg az erőszakot, mind az erotikát, mind a bántalmazásokat. Ezek a jelenetek kegyetlenségük miatt mind kiemelhetőek. Nem egyszer akad, olyan, hogy el kell pillantanunk a képről egy kis időre. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.