Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
5
Videók
Nyitva
 
Minka   2018. 10. 19.
Fajsúlyos mondanivalóról szólna a Nyitva?

A filmet egész biztosan azok fogják legjobban értékelni, akik már átéltek ehhez hasonló mélypontot a kapcsolatukban. Amikor minden működik, megvan a szeretet és az összetartozás élménye is, csak az a bizonyos izgalom és az "újdonság varázsa" hiányzik egyedül. Ezen a ponton lehet eldönteni, hogy külön utakon folytatod az izgalomkeresést vagy bevonod a partnered és megpróbáljátok közös élményként megélni a kapcsolatban. Ez nagyon sok kérdést felvet, mivel a folyamat közben mindenkinek változhatnak az érzései, és ha még alapvetően megvan a bizalom, bármilyen apró mozzanat ki tudja mozdítani az embert, hogy tényleg megbízhat-e a párjában. Ez alapvetően egy elég bizonytalan érzést szül az emberb... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 29.
Megsínyleni a kalandokat

Ismét egy Terápiás rendező: Nagypál Orsi. Az első nagyjátékfilmjével. S egy újabb fontos témával, amivel foglalkozni kell. Nevezetesen: hogyan tartsuk frissen és fitten a szexuális vágyakat egy régóta tartó párkapcsolatban? S főleg: legyünk-e nyitottak az alternatív megoldásokra, amelyek kicsivel merészebbek annál, hogy mondjuk ne mindig ugyanott, ugyanolyan módon, ugyanabban az időpontban kívánjuk meg egymást. Vagy ne csak fantáziáljunk a szexi kollégánkról, hanem lépjünk is a tettek mezejére úgy, (hogy előre elnézést kérek a hasonlatért) a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Tippeket aztán ad bőven a film erre a megoldandó problémára, amelybe Fanni és Bálint ellaposodó-félben... több»


 
Berto49   2018. 10. 20.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Őszintén szólva nagyon megbántam. Ilyen liberális szellemű, a promiszkuitást népszerűsítő filmhez még támogatást is adott a Filmalap. Az biztos, hogy mai magyar filmet ezután jó darabig nem fogok moziban megnézni. Nagypál Orsi meg nyugodtan visszakérhetné azt a valószínűleg rengeteg pénzt, amibe a a London Film Schoolban szerzett diplomája került, mert a filmkészítésről még az alapfogalmakat sem tanulta meg. A választott műfaj követelménye, hogy legyenek benne verbális, vagy képi poénok. Ebben a munkában még véletlenül sem akadt egy sem, rendesen fészkelődtem is, hogy „jajj mikor lesz már vége!” A mai társadalmi elvárásokkal ennyire szembemenő filmet készíteni a pimaszság teteje. Nyugodtan rám lehet sütni az ultra konzervatizmus bélyegét, de én a monogámia híve vagyok. Csodálkozva olvastam „jake green szerkesztőtársam” véleményét, mert szerintem a szexuális vágynak egyetlenegy célja van: az utódnemzés! Az a természet ajándéka (vagy az Isten adománya), hogy a gyönyörérzet vele jár. A fajfenntartás minden élőlénybe belekódolt késztetés az amőbáktól egészen az emberig, de ne felejtkezzünk meg a csak az emberekre jellemző szerelemről. Amennyiben a testi vágyakozás csökken még mindig ott van (vagy ott kellene lenni) az egymás iránt érzett szeretetnek, megértésnek és bizalomnak, az igazi társ utáni igénynek. A film végén látható szaunás jelenet hatalmas kérdőjelet rajzol a kibékülésre, ezzel is a film számomra nagyon ellenszenves gondolatiságot erősítve meg. Néhány szó a szereplőkről: Radnay Csilla már most is, 33 évesen az öregedés szembetűnő jeleit mutatja, 10-15 év múlva már nyugodtan nagymama szerepeket is eljátszhat. Kovács Lehel játékán látszódik a partnernőjénél sokkal több színjátszói tapasztalat, sőt némi tehetség is mutatkozik. Egy romcom-nak besorolt filmről nem is nagyon érdemes ilyen hosszú véleményt írni, de azt még meg kell jegyeznem, hogy egy értelmiségi pár valószínűleg nem néz szappanopera jellegű sorozatokat, vagy ha igen, akkor nagyon nagy baj van nemcsak a libidójukkal, hanem a szellemi színvonalukkal is.

 
jake_green   2018. 10. 18.
A Nyitva egy fájdalmas szúrás lehet mindannyiunknak

OMG! Most jöttem ki a moziból! Mostanában nem tudom mi van a magyar filmekkel, de egyszerűen szárnyalnak! Annyira tökéletesen összerakott film! Felnőtteknek való kétségtelen, és olyanoknak akik voltak/vannak már hosszú párkapcsolatban, mert más nem fogja érteni ezt a filmet. Szereplők: úgy gondolom senki egy rossz szót nem szólhat a szereplőkre. A két főszereplő valami fenomálnisat alakított végig! Rengeteg nagy nevet apróbb szerepekre "észrevétlenül" berántottak a filmbe, ez is nagyon tetszett! A szereplők által eljátszott élethelyzetek is annyira hétköznapiak, hogy teljesen tud velük mindenki azonosulni, főleg a "standard" válaszokkal , szituációkkal. Story: a történet egy kicsit mondj... több»

 
Néztem Egy Filmet   2018. 11. 11.

Remek vígjáték. A Nyitva film szexuális erkölcsök és alapvető emberi bizalom, szeretet óvódájába teszi bele a nézőit de nem ad mellé óvónőt. Így pedig nem valószínű, hogy egy magasabb jót fogunk szolgálni a saját magunknak levont tanulságokkal.  

Tenki Réka
Jordán Adél
 
Tessék, egy magyar film, ami szexi – és nem csak az akar lenni. Mit teszünk, ha fel szeretnénk frissíteni a párkapcsolatunkat? Erre mutat mindvégig szórakoztató, s legtöbbször nagyjából hiteles variációt Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje. több»
 
A Nyitva film szexuális erkölcsök és alapvető emberi bizalom, szeretet óvodájába teszi bele a nézőit de nem ad mellé óvónőt. Így pedig nem valószínű, hogy egy magasabb jót fogunk szolgálni a saját magunknak levont tanulságokkal.   több»
 
Hármas-, sőt, négyesszex is akad, de nem csak ezért érdemes megnézni Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjét: a Nyitva okos is, kedves is, miközben vicces sem felejt el lenni. több»
 

A Nyitva forgatása 30 napot vett igénybe. A stáb 30 budapesti helyszínen dolgozott, és 10 napot forgattak egy, a produkció számára épített stúdiódíszletben.

(hp)
 

A filmet 317 millió forinttal támogatta a filmalap.

(hp)
 

A filmet rendező Nagypál Orsi a London Film Schoolban végezte tanulmányait.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.