Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
76
Filmadatlap
 
25
Szereplők
18
Vélemények
17
Képek
5
Videók
Nyitva
Tenki Réka
Jordán Adél
 
Lonka   2020. 02. 28.

legújabb vélemény

Nem voltam elragadtatva a filmtől, történettől. Erőltetett, nem humoros.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 29.

a nap véleménye

Megsínyleni a kalandokat

Ismét egy Terápiás rendező: Nagypál Orsi. Az első nagyjátékfilmjével. S egy újabb fontos témával, amivel foglalkozni kell. Nevezetesen: hogyan tartsuk frissen és fitten a szexuális vágyakat egy régóta tartó párkapcsolatban? S főleg: legyünk-e nyitottak az alternatív megoldásokra, amelyek kicsivel merészebbek annál, hogy mondjuk ne mindig ugyanott, ugyanolyan módon, ugyanabban az időpontban kívánjuk meg egymást. Vagy ne csak fantáziáljunk a szexi kollégánkról, hanem lépjünk is a tettek mezejére úgy, (hogy előre elnézést kérek a hasonlatért) a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Tippeket aztán ad bőven a film erre a megoldandó problémára, amelybe Fanni és Bálint ellaposodó-félben... több»


 
indingo   2019. 10. 20.

Összességében nekem tetszett a film. Volt benne mondanivaló és némi humor is . Elgondolkodtató story, helyenként kicsit nyers és megbotránkoztató.

 
Berto49   2018. 10. 20.

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Őszintén szólva nagyon megbántam. Ilyen liberális szellemű, a promiszkuitást népszerűsítő filmhez még támogatást is adott a Filmalap. Az biztos, hogy mai magyar filmet ezután jó darabig nem fogok moziban megnézni. Nagypál Orsi meg nyugodtan visszakérhetné azt a valószínűleg rengeteg pénzt, amibe a a London Film Schoolban szerzett diplomája került, mert a filmkészítésről még az alapfogalmakat sem tanulta meg. A választott műfaj követelménye, hogy legyenek benne verbális, vagy képi poénok. Ebben a munkában még véletlenül sem akadt egy sem, rendesen fészkelődtem is, hogy „jajj mikor lesz már vége!” A mai társadalmi elvárásokkal ennyire szembemenő filmet készíteni a pimaszság teteje. Nyugodtan rám lehet sütni az ultra konzervatizmus bélyegét, de én a monogámia híve vagyok. Csodálkozva olvastam „jake green szerkesztőtársam” véleményét, mert szerintem a szexuális vágynak egyetlenegy célja van: az utódnemzés! Az a természet ajándéka (vagy az Isten adománya), hogy a gyönyörérzet vele jár. A fajfenntartás minden élőlénybe belekódolt késztetés az amőbáktól egészen az emberig, de ne felejtkezzünk meg a csak az emberekre jellemző szerelemről. Amennyiben a testi vágyakozás csökken még mindig ott van (vagy ott kellene lenni) az egymás iránt érzett szeretetnek, megértésnek és bizalomnak, az igazi társ utáni igénynek. A film végén látható szaunás jelenet hatalmas kérdőjelet rajzol a kibékülésre, ezzel is a film számomra nagyon ellenszenves gondolatiságot erősítve meg. Néhány szó a szereplőkről: Radnay Csilla már most is, 33 évesen az öregedés szembetűnő jeleit mutatja, 10-15 év múlva már nyugodtan nagymama szerepeket is eljátszhat. Kovács Lehel játékán látszódik a partnernőjénél sokkal több színjátszói tapasztalat, sőt némi tehetség is mutatkozik. Egy romcom-nak besorolt filmről nem is nagyon érdemes ilyen hosszú véleményt írni, de azt még meg kell jegyeznem, hogy egy értelmiségi pár valószínűleg nem néz szappanopera jellegű sorozatokat, vagy ha igen, akkor nagyon nagy baj van nemcsak a libidójukkal, hanem a szellemi színvonalukkal is.

 
HETEDIK   2019. 10. 18.

Sok értelme volt leforgatni ezt a rakat sz@rt, mert ugye felnőtt emberek lévén nem tudjuk, hogy egy kapcsolat minél tovább tart, annál jobban ellaposodik. A magyar filmalap pedig ilyen filmekbe önti a közpénzt! Gratulálok!

 
Tessék, egy magyar film, ami szexi – és nem csak az akar lenni. Mit teszünk, ha fel szeretnénk frissíteni a párkapcsolatunkat? Erre mutat mindvégig szórakoztató, s legtöbbször nagyjából hiteles variációt Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje. több»
 
A Nyitva film szexuális erkölcsök és alapvető emberi bizalom, szeretet óvodájába teszi bele a nézőit de nem ad mellé óvónőt. Így pedig nem valószínű, hogy egy magasabb jót fogunk szolgálni a saját magunknak levont tanulságokkal.   több»
 
Hármas-, sőt, négyesszex is akad, de nem csak ezért érdemes megnézni Nagypál Orsi első nagyjátékfilmjét: a Nyitva okos is, kedves is, miközben vicces sem felejt el lenni. több»

A film 24 074 810 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 51 759 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Nyitva forgatása 30 napot vett igénybe. A stáb 30 budapesti helyszínen dolgozott, és 10 napot forgattak egy, a produkció számára épített stúdiódíszletben.

(hp)
 

A filmet 317 millió forinttal támogatta a filmalap.

(hp)
 

A filmet rendező Nagypál Orsi a London Film Schoolban végezte tanulmányait.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.