Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Együtt kezdtük (2022)

Együtt kezdtük
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
60
Képek
6
Videók

Galéria (60)

Kerékgyártó Yvonne
Babos Tamás
Kerekes Éva
Mucsi Zoltán
Mucsi Zoltán
Nagy Márk
Zsurzs Kati

Videók (6)

 
fankbringa   2023. 03. 12.

legújabb vélemény

0
Pillanatok sodrásában

Mikor lesz múlt az iskolás évekből? Amikor erőfeszítést kell tenni, hogy felidézzük, vagy akkor, ha bármikor újraélnénk a pillanatot? Mikor válik emlékké a közös múlt? Van még benne feldolgozatlan ügy, vagy képesek vagyunk szeretettel felidézni akár ... teljes kritika»

 
F79   2022. 08. 14.

a nap véleménye

7
Egyszer majd felnövünk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tíz év egy ember életében rövid, de mégis jelentős időszak. Főként akkor, ha a felnőttkor első tíz évét tekintjük. Néha nem árt megállni egy pillanatra, és elgondolkodni azon, hogy honnan indultunk, és hol tartunk ma. Sikerült megvalósítanunk a terve... teljes kritika»

 
Klauka89   2023. 03. 08.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Művészfilm jellegű átlagos, semmit mondó filmecske. Az utolsó 20 perce volt érdekes kb. A táj gyönyörű, Badacsony, Balaton. Ha fizetnének, akkor se néznem újra. A szereplők sem tetszettek különösebben (kivéve Zsurzs Kati, Mucsi, Szacsvay).

 
Gábor390920   2022. 08. 17.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy baráti társaság újra találkozik az érettségi után tíz évvel két barátjuk esküvőjén. Nagyjából ez a film sztorija dióhéjban. Mégis mennyivel több ennél ez a film! Ahogy én láttam, nem csak a házasulók életét éri fordulópont ezen a hétvégén, hanem ... több»

 
Dorkateo   2023. 01. 08.

0

Kis jóindulattal 4 csillag. A történet íve elnagyolt, és túl hirtelen jön a változás, legalább is az előző részletességhez képest. De magyar filmhez képest igazán jól sikerült.

 
Lóri Ádámcsik   2023. 01. 06.

1
Mucsi bácsi viszi el a hátán a filmet

Úgy éreztem, mintha egy filmművészetis vizsgafilmet néztem volna másfél órában. Igazából semmi extra, érdekes vagy fordulatos dolog nem történik benne. Mennek-múlnak az évek, felnövünk, mindenkinek jobb vagy nehezebb sorsa lesz, de ezt ütősen és maradandóan nem tudta átadni a film.

 
Solo   2022. 08. 23.

1
Nem az év legjobb filmje, de szórakoztató

Nem vártam túl sokat ettől a filmtől, de ehhez képest meglepett. A rendezőnő, Kerékgyártó Yvonne ugyanis remek kis színészgárdával dolgozott, akik szórakoztató karaktereket "hoztak" a filmbe. Tetszett Mucsi Zoltán, aki szokás szerint fergetegeset nyújt, bár ezúttal nem kap jelentős szerepet. Klasszul játszanak a színészképzőben frissen végzett fiatal színészek is: Mosolygó Sára és Jakab Balázs, akik egy balatoni esküvőn jönnek újra össze, ahol a lakodalom mellett egy 10 éves osztálytalálkozót is lezavarnak barátaikkal. Nagyon szép a folyamatosan látszódó balatoni látkép, a főszereplő srác szőlészetéből nézve. A sztori nagyon egyszerű, de akadnak poénok és fordulatok is. Kapunk romantikát, féltékenységi bunyót, párkapcsolati vitát, némi drámát, egy újraélesztést, pici szexualitást és vicces helyzetkomikumot fiatal, tehetséges magyar színészekkel. A sztori elbírt volna valamivel több poént és izgalmat, de összességében el lehet lenni ezzel a filmmel. Nálam a magyar vígjáték mezőnyben picit az átlag felett van.

A film 71 883 779 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 45 706 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film főcímdalát Lábas Viki és Járai Márk énekli.

(Gábor390920 )
 

A produkció a Nemzeti Filmintézet Zrt. támogatásával készült.

(csd)
 

A forgatás mindössze 35 napig tartott.

(csd)
 

A forgatás nem csupán Magyarországon, hanem az Egyesült Királyságban is zajlott.

(csd)
 

A filmet a magyarországi Badacsony környékén forgatták.

(csd)