Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Együtt kezdtük (2022)

Együtt kezdtük
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
60
Képek
6
Videók

Galéria (60)

Kerékgyártó Yvonne
Babos Tamás
Kerekes Éva
Mucsi Zoltán
Mucsi Zoltán
Nagy Márk
Zsurzs Kati

Videók (6)

 
Solo   2022. 08. 23.

legújabb vélemény

1
Nem az év legjobb filmje, de szórakoztató

Nem vártam túl sokat ettől a filmtől, de ehhez képest meglepett. A rendezőnő, Kerékgyártó Yvonne ugyanis remek kis színészgárdával dolgozott, akik szórakoztató karaktereket "hoztak" a filmbe. Tetszett Mucsi Zoltán, aki szokás szerint fergetegeset nyújt, bár ezúttal nem kap jelentős szerepet. Klasszul játszanak a színészképzőben frissen végzett fiatal színészek is: Mosolygó Sára és Jakab Balázs, akik egy balatoni esküvőn jönnek újra össze, ahol a lakodalom mellett egy 10 éves osztálytalálkozót is lezavarnak barátaikkal. Nagyon szép a folyamatosan látszódó balatoni látkép, a főszereplő srác szőlészetéből nézve. A sztori nagyon egyszerű, de akadnak poénok és fordulatok is. Kapunk romantikát, féltékenységi bunyót, párkapcsolati vitát, némi drámát, egy újraélesztést, pici szexualitást és vicces helyzetkomikumot fiatal, tehetséges magyar színészekkel. A sztori elbírt volna valamivel több poént és izgalmat, de összességében el lehet lenni ezzel a filmmel. Nálam a magyar vígjáték mezőnyben picit az átlag felett van.

 
F79   2022. 08. 14.

a nap véleménye

6
Egyszer majd felnövünk

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tíz év egy ember életében rövid, de mégis jelentős időszak. Főként akkor, ha a felnőttkor első tíz évét tekintjük. Néha nem árt megállni egy pillanatra, és elgondolkodni azon, hogy honnan indultunk, és hol tartunk ma. Sikerült megvalósítanunk a terve... teljes kritika»

 
violet_hope11   2022. 08. 11.

1

Végre már egy magyar filmre is azt tudom mondani, hogy megérte rá beülni a moziba. Minden perce lekötött, és nem akartam hogy vége legyen. Vígjáték és dráma egyvelege, pozitív kicsengéssel, komolyabb mondanivalóval. Újranézős. :)

 
Gábor390920   2022. 08. 17.

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy baráti társaság újra találkozik az érettségi után tíz évvel két barátjuk esküvőjén. Nagyjából ez a film sztorija dióhéjban. Mégis mennyivel több ennél ez a film! Ahogy én láttam, nem csak a házasulók életét éri fordulópont ezen a hétvégén, hanem ... több»

 
ferkusz   2022. 08. 06.

1

Kicsit tartottam tőle, de igazán kellemes csalódás volt. Az alakítások irtó jók lettek, ráadásul a történet is egészen jól meg van írva.

 
misike01   2022. 08. 08.

1

Tényleg nagyon kellemes csalódás volt, egészen másra számította, és sikerült meglepenie a filmnek, mert amellett, hogy tud szórakoztatni, mondani, üzenni is akar, és szépen célba is talál. Egyáltalán nem bántam meg.

 
julisX   2022. 08. 09.

0

Fuh, szerintem ez egyszerűen egy irtó jó hangulatú vígjáték. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!

A film 71 684 239 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 45 388 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film főcímdalát Lábas Viki és Járai Márk énekli.

(Gábor390920)
 

A produkció a Nemzeti Filmintézet Zrt. támogatásával készült.

(csd)
 

A forgatás mindössze 35 napig tartott.

(csd)
 

A forgatás nem csupán Magyarországon, hanem az Egyesült Királyságban is zajlott.

(csd)
 

A filmet a magyarországi Badacsony környékén forgatták.

(csd)