Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Moszkva tér (2001)

Moszkva tér
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
14
Képek
5
Videók

Galéria (14)

Videók (5)

 
Fikatours_blogger   2022. 11. 08.

legújabb vélemény

0
Széll Kálmán tér

Nem tudom, hogy 2001-ben mennyire tetszett volna nekem ez a film, de ma jó rajta nosztalgiázni. A története viszont pocsék, üzenete pedig nem sok van.

 
indingo   2017. 11. 18.

0

Igazi magyar kultuszfilm, remek történettel, sok mondanivalóval. Van benne egy kis múlt egy kis történettel. Remek karakterek igazi érzelmes alkotás.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 11.

0

Az átlagos nálam azt jelenti nálam,hogy nézhető,de nem többször.A mondanivaló kissé klisés,a történet sem túl acélos.A magyar filmgyártás második vonala,néhány jobb résszel,és poénnal.

 
Milanman   2015. 02. 10.

0

A rendszerváltás utáni magyar filmgyártásból a személyes kedvencem. A film eseményeiből sokhoz hasonló velem is megesett (bár pár évvel később) de mégis hihetetlen ismerős-nosztalgiával gondolok erre a filmre. Nem hinném, hogy bármilyen szempontból is különleges lenne, de számomra sokat jelent.

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Bírtam ezt a filmet. Nagyon jól hozta a rendszerváltás időszakának életérzését az általános kamaszélet viszontagságaival keverve. Csak irigykedtem, hogy én valószínűleg sosem fogok VIP hullámmedencézni :D.

 
Fildi   2015. 07. 29.

0

Annyira nem jó film, mint ahogyan azt beharangozták. Inkább egy egyszer nézhető, középszerű magyar vígjátéknak mondanám középszerű poénokkal. Egyszeri nézésre elmegy!

 
Enjoy   2017. 02. 09.

0

Tipikus magyar akció-vígjáték utánozhatatlan magyar humorral és magyaros elemekkel. Jól alakítanak benne az ismertebb és a fiatalabb színészek is. Szerintem egy jól sikerült film.

 

Mikor a Híradót nézik, műsorvezetőként Tóth Károly látható az eredeti archív felvételen.

(Davlev)
 

A filmben archív felvételeken, magyar és külföldi híradórészleteken keresztül megjelenik az 1989-es nyár több hazai történelmi eseménye, így többek között Nagy Imre újratemetése, Kádár János halála és temetése, valamint az abban az évben valóban megtörtént érettségitétel-kiszivárogtatási botrány is.

(harnas1207)
 

A 2001-es 32. Magyar Filmszemlén három díjat is elhozott. A legjobb első filmért kapott Török Ferenc, a legjobb női epizódszereplő Pápai Erzsi lett, ill. az internetes közönségszavazás alapján Török Ferenc megkapta a legjobb nagyjátékfilmnek járó díjat is.

(GaEnik)
 
16 évvel a premier után ismét nagyvásznon látható Török Feri legendás elsőfilmje, a Moszkva tér. Különleges mozi ez még mindig – és nem csak azért, amiért a legtöbbször emlegetjük. több»
 
Ebben a Török Ferenc által rendezett 2001-es filmben sok minden benne van. A rendszerváltozáskori Magyarország bizonytalanságai... több»