Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
55%

Napszállta (2018)

Napszállta
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
35
Képek
3
Videók

Galéria (35)

Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Zsótér Sándor
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Balsai Mónika
Vlad Ivanov
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli

Videók (3)

 
Dorkateo   2022. 01. 19.

legújabb vélemény

1

Eleinte azt hittem, egy orosz regényben vagyok. Lassú tempó, pátosz, történet nincs, csak múlik az idő. Próbáltam beleélni magam a gyertyafényes (mit fényes, inkább sötétes) látványvilágba, de sajnos állandóan dörgöltem a szemem, mert nem láttam. Oké... több»

 
Miska bácsi   2018. 10. 02.

a nap véleménye

1
A film, ami elengedte a néző kezét

Napokkal később is erősen ambivalens érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Nem tudom, mikor volt részem utoljára ilyen furcsa filmélményben. Lehetne találgatni, hogy az Oscar miatt tartotta-e meg a rendező ezt a formátumot, vagy már előtte is tudta... teljes kritika»

 
Caravaggio1978   2019. 10. 23.

1
Inkább aludj egy két órát...

Ha szeretnél egy olyan filmet aminek se eleje,se vége,se mondanivalója akkor hajrá. Egy fantáziátlan gyerekes nulla történet. Egyedül a jelmezek tökéletesek,meg a környezet. A kritikusok agyon pontozták istenítik de egy halandó ember számára ez a film sajnos nem nézhető.

 
A382502 Nézhetetlen  2020. 10. 06.

3
Ha már kalapszalon, akkor a többit tudjátok: kalap .... ez a film!

Jancsó csettintene, mert teljesen lekoppintották az ő stílusát (szereplők mozgatása, kamera átváltások, stt, ezzel semmi egyedi nem lett hozzátéve a filmhez, ha nevezhetnék egyáltalán annak. De nem tehetjük, mivel története nincs. Pedig ez alap lenne. Az eleje még izgalmas, a sejtelmes titok ott van a filmben és a szereplőkben, de aztán tíz perc után már unalmas ezt tovább görgetni úgy, hogy ez az érzés folyton ismétlődik, de a történet ennek ellenére sem halad tovább. Mintha droidok beszélgetnének minimális szókinccsel, semmi újat nem téve hozzá a cselekményhez. És ez van végig. A főhősnő értelmetlenül megy össze-vissza a helyszínek között olyan fa arccal, amit még a jó öreg Clint is megirigyelhetne, de vele ellentétben ennek a hölgynek ez nem áll jól. Főleg, hogy nagyrészt a tarkóját nézhetjük. A többi szereplő is ilyen faarcú, élettelen és durva faragású, mintha kirakatbábuk statisztálnának végig. Lehet, hogy így is volt. Ki tudja? A végére három kérdés fogalmazódik meg a nézőbe. Ki adott pénzt erre? Miről szólt ez egyáltalán? Minek néztem meg? Nem baj, majd kap egy ilyen-olyan díjat a hasonlókat alkotóktól, szokás szerint. Függöny!

 
win7ston Nézhetetlen  2022. 01. 13.

1

Felejthetetlenül rossz. A téma és a korszak is érdekel, de ezt a "filmnyelvet" nem tudtam kezelni. Vállalom, hogy bennem is van hiba, de más véleményeket olvasva, nem voltam evvel egyedül. Az idegesítő kézikamera-használat, a homályos képi világ, az ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 01.

a nap véleménye

4
Egy új Saul fia lenne Nemes Jeles László filmje, a Napszállta?

Nemes Jeles László kétség kívül nincs egyszerű helyzetben. A Saul fia elnyerte az Oscar-díjat…innenstől kezdve nincs megállás, akármilyen filmet is készít a rendező, nyúljon akármilyen témához…mindig a Saulhoz fogják hasonlítani a végeredményt. Talán... teljes kritika»

 
indingo   2020. 03. 01.

1

A látvány, a kosztümök és a hangulat amelyet teremtett nem volt rossz, de a története borzasztóan unalmas és vontatott.

A film összbevétele 164 906 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 23 671 873 forintot termelt. A hazai mozik összesen 48 105 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Napszálltát a Brit Filmintézet által szervezett 62. Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában is bemutatják. Egyesült Királyság legnagyobb presztízsű filmes eseményén eddig mindössze egy magyar filmet vetítettek, a Saul fiát 2015-ben. A szóban forgó fesztiválra idén mindössze 10 filmet hívtak meg, a zsűri elnöke pedig nem más lesz, mint A szoba Oscar-díjas rendezője, Lenny Abrahamson.

(hp)
 

A Napszálltát a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte.

(hp)
 

Nemes Jeles László új filmjében ugyanazzal a háttérstábbal dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette.

(hp)
 

Több színész is érkezett a történelmi Magyarország területéről: a Felvidékről Bárdos Judit, Erdélyből, Dino Benjamin pedig a Vajdaságból. (mnf)

(hp)
 

A Napszállta szereplőgárdája közel 200 főt számlált. A magyarok mellett lengyel, német és román színészek is feltűnnek a filmben, akik közül néhányan a rendezői korábbi alkotásában, a Saul fiában is játszottak.

(hp)
 
Egy kalaposlány elveszett botladozása egy szétmálló világrend öntelt zűrzavarában: a Napszállta nagy kérdése, hogy vajon ezúttal is értelmet nyer-e Nemes László mozivarázslata. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Európa a startvonalhoz áll, hogy a vesztébe rohanjon, miközben egy lány hazatér Pestre, hogy szülei kalapszalonjában vállaljon munkát. A Napszállta, nem tökéletes, de erős élmény.
több»
 
Nemes Jeles László filmjének címe valaminek a végére, az egykor tündöklő korszak hanyatlására, vagy inkább rothadására utal. A fiatal rendező a Saul fiával túlzás nélkül berobbant a világ köztudtába. A tengernyi nosztalgiával övezett Monarchia utolsó időszakában játszódó film (a hasonlóságok ellenére) nem tud úgy működni, mint az Oscar díjjal is elismert Holokauszt-dráma. A Napszállta (két és fél órás játékideje ellenére) nézhető, sőt élvezhető film, atmoszférateremtésben nagyon erős, de a katarzis elmarad, időnként zavaros és képtelen olyan mélyen a csontjainkba hatolni, mint a Saul fia. Nehéz és fájó kimondani, de Nemes Jeles László új filmje csalódást okozott. több»