Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
66
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
35
Képek
3
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 01.
Egy új Saul fia lenne Nemes Jeles László filmje, a Napszállta?

Nemes Jeles László kétség kívül nincs egyszerű helyzetben. A Saul fia elnyerte az Oscar-díjat…innenstől kezdve nincs megállás, akármilyen filmet is készít a rendező, nyúljon akármilyen témához…mindig a Saulhoz fogják hasonlítani a végeredményt. Talán még maga Nemes Jeles sem tudott teljesen eltávolodni előző sikerfilmjétől, hiszen ha így, ha úgy, de a Napszálltával csinált egy újabb Saul fiát, amelynek semmi köze a holokauszthoz, még csak nem is egy zsidó férfi a főszereplője, mégsem újítja meg az Oscar-díjas filmrendező munkásságát. Vagy talán ezt a megközelítést tekinthetjük rendezői védjegynek is? Ezt még korai lenne megállapítani. Ami a Saulban újdonságnak számított: ez az egészen külön... több»

 
Miska bácsi   2018. 10. 02.
A film, ami elengedte a néző kezét

Napokkal később is erősen ambivalens érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Nem tudom, mikor volt részem utoljára ilyen furcsa filmélményben. Lehetne találgatni, hogy az Oscar miatt tartotta-e meg a rendező ezt a formátumot, vagy már előtte is tudta, hogy ez az ő útja, de most magára a filmre szorítkozom. Nagyon hasonlít a Saul fiához szinte minden tekintetben, de ez a fajta hang- és főleg operatőri technika akkor volt nagy szám, és ahhoz a környezethez jobban is passzolt. Most is jól rátapasztották a kamerát a főhősnőre, ami átadja azt az érzetet, hogy a néző egy láthatatlan megfigyelő Írisz mellett. De ez a megfigyelés nagyon korlátozott, csak a főszereplővel azonos hatásokat kapjuk. Azt ... több»


 
Hakker   2019. 04. 08.

Nem rossz film. Erdély Mátyás képvilága ismét hozta a maga zsenialitását. Czukor Balázs játéka maga volt a tökély, mert Balázs nagyon tehetséges színész. A film képvilága remekül elénk tárt egy olyan világot, ami a korra jellemző lehetett.

 
Lester69   2018. 10. 23.
Magával ragadó filmélmény a Napszállta

Nagyon megosztott ez a film... Egyszerűen nem tudtam hova is tenni. A Napszállta valami olyat képes adni, amit nem sok alkotás.tud Úgy szórakoztat, hogy közben felbosszant, úgy gyönyörködtet, hogy közben felháborít és úgy tetszik, hogy közben utálod. Ebből a szempontból talán egy David Lynch filmhez lenne hasonlítható pl Twin Peaks vagy Mulholland drive. Realitás és illúzió határán lépkedünk, néha megmerítkezünk a felszín alattiban vagy éppen szembetalálkozunk a szomorú valóssággal, de leginkább csak állunk széttárt karokkal és értetlen tekintettel. Ez a kettősség talán a rendező történetmesélésének köszönhető, hisz Nemes ezen a téren véletlenül sem akarja megkönnyíteni a dolgunkat, mint mon... több»

 
Szilágyi Sándor   2018. 12. 07.
Agyszállta

Ismét (a "Saul fiához" hasonlóan) egyedi a kamera és a múltat megfejteni kívánó főszereplő, de feleslegesen feltett kérdések, öncélú=magának való és céltalan bolyongás tölti ki a nagyon hosszúra nyúlt filmet.

Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Zsótér Sándor
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Balsai Mónika
Vlad Ivanov
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
Jakab Juli
Balsai Mónika
Jakab Juli
 
Bár a témaválasztás könnyedebbnek hangzik, a Napszálltát mégis nehezebb feldolgozni, mint a Saul fiát. Vannak párhuzamok, amelyek mellett nem lehet elmenni, például az, hogy Nemes mindkét esetben nem szokványos módon készített történelmi filmet, hanem egy misszión keresztül tárul elénk az éra és a történet, egy személynek köszönhetően, aki katalizátorként szolgál az eseményeket tekintve. több»
 
Suttogások és sikolyok, avagy szuggesztív pokol a boldog békeidőkben. több»
 
Abszolút nem az a “leülök kicsit szórakozni már” kategóriájú. Idegtépően hosszú és szándékosan lassú, sejtelmes… az Oscardíjas magyar Nemes Jeles László rendező szavaival élve ez egy “Titok filmnek készült.” több»
 

A Napszálltát a Brit Filmintézet által szervezett 62. Londoni Filmfesztivál versenyprogramjában is bemutatják. Egyesült Királyság legnagyobb presztízsű filmes eseményén eddig mindössze egy magyar filmet vetítettek, a Saul fiát 2015-ben. A szóban forgó fesztiválra idén mindössze 10 filmet hívtak meg, a zsűri elnöke pedig nem más lesz, mint A szoba Oscar-díjas rendezője, Lenny Abrahamson.

(hp)
 

A Napszálltát a világpremier előtt közel 70 ország filmforgalmazója vásárolta meg világszerte.

(hp)
 

Nemes Jeles László új filmjében ugyanazzal a háttérstábbal dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.