Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

Pieces of a Woman (2020)

Pieces of a Woman
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
17
Képek
2
Videók

Galéria (17)

Vanessa Kirby
Shia LaBeouf
Vanessa Kirby
Vanessa Kirby
Vanessa Kirby
Vanessa Kirby
Ellen Burstyn
Iliza Shlesinger
Iliza Shlesinger
Ellen Burstyn
Molly Parker
Vanessa Kirby
Ellen Burstyn
Vanessa Kirby
Vanessa Kirby
Molly Parker
Vanessa Kirby
Ellen Burstyn
Benny Safdie
Ellen Burstyn
Sarah Snook

Videók (2)

 
Ildikó Bacskai   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

0
Pieces of a Woman (2020)

Nem tudom mikor láttam ennyire mély alkotást utoljára, el sem tudom mondani mennyire büszke vagyok a magyar írónőre... csodálatos rendezéssel, csontig hatoló fullasztó fájdalmat jelenít meg a film, melankolikus és feszült is egy időben. Lassúsága szinte kínzó, a képek, a jelenetek, a színészek játéka teljes hitelességgel adja át a gyötrelmet. Személyes érzéseimet most nem tálalnám ki, de telitalálat a kivitelezés, a színészválasztás és a rendezés is.

 
elekm90   2021. 01. 27.

1

Minden elismerésem a Mundruczó-Wéber párosé, egy húsbavágó őszinte drámát készítettek. Különösen a főcím előtti első félóra volt hatásos, azt a bizonyos vágatlan jelenetet még sokáig fogják emlegetni, ebben biztos vagyok. Bár ezt az iszonyatosan maga... több»

 
azurou   2021. 01. 13.

1

Hát ez nem volt könnyű élmény. Igazából az egész egy nagy szenvedés, ami tényleg érzékletesen van ábrázolva, de attól még valahogy nem igazán jó nézni. Mindenképpen erős filmnek mondanám, tényleg erős alakításokkal, de kell hozzá 'gyomor', az biztos. Hármas fölé, négyes.

 
bocerkaa   2021. 01. 01.

0

Rég láttam már ennyire felkavaró filmet, csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez önmagában mennyire érték.

 
lejov   2020. 12. 10.

0

A film első része nagyon erőteljesre sikeredett, amit aztán a második része már nem igazán tudott megugrani. Ettől függetlenül egy kiváló film, amit nagyon ajánlok mindenkinek.

 
kounicakhaha   2020. 10. 02.

0

Azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem okozott csalódást a film, sőt nagyon örülök, hogy egy ilyen komoly, mély és szép filmet sikerült összehozni ebből a nagyon kemény történetből.

 
romcul   2020. 09. 25.

0

Nagyon sodró és magával ragadó a film, annak ellenére, hogy azért hagy időt mindenre. Talán néha túl soknak is tűnik, de igazából remek a rendezés, mert beszippant és megtart a film.

 

A film kiváló kritikai fogadtatásban részesült. A Pieces of a Woman jelenleg (2020. november) 80 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

(hp)
 

A film világpremierje 2020. szeptember 4-én volt a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

(hp)
 

Mundruczó Kornél és Wéber Kata színművének adaptációja.

(hp)
 

Ez Mundruczó Kornél első amerikai filmje.

(hp)
 

A film eleji harminc perces szülés jelenetet két napig forgatták.

(hp)
 
Egyrészt hiányzik belőle az a radikális kreativitás és merészség, ami az ő filmjeit és színházi darabjait mindig oly izgalmassá és persze vitathatóvá, problematikussá tette. Másrészt hiányzik az az elrajzoltság. több»
 
Mundruczó Kornél és Wéber Kata első angolul beszélő, de egyetemes nyelven szóló filmje, ami érintettségtől függetlenül ragadhat magával mindenkit. több»
 
Csak annyit mondhatok, hogy ha a Pieces of a Woman nem kerül majd fel 2021-es best of listámra, az azt jelenti, hogy ez egy kiemelkedően jó filmév volt. több»