Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Rég nem szerelem (2016)

L'économie du couple
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
11
Képek
3
Videók

Galéria (11)

Bérénice Bejo
Cédric Kahn
Cédric Kahn
Bérénice Bejo
Cédric Kahn
Bérénice Bejo
Cédric Kahn
Bérénice Bejo
Cédric Kahn
Bérénice Bejo
Bérénice Bejo
Cédric Kahn
Bérénice Bejo
Cédric Kahn
Bérénice Bejo
Bérénice Bejo
Cédric Kahn

Videók (3)

 
imreacs82   2020. 01. 20.

legújabb vélemény

0

A film címe keltette fel az érdeklődésemet. Életszerű, hiteles és mondanivalóban gazdag film, ami eltér a Hollywoodi siker filmektől. Pont azért tetszett annyira.

 
jencike1985   2017. 06. 01.

0

Az egész film alatt lehet gondolkozni hogy vajon mi az oka a pár elválásának. Nagyon olyan témát feszeget ami majdnem mindegyik házasságban jelen van. Nagyon jó a film nem bántam meg hogy megnéztem.

 
penzesisti   2017. 08. 21.

0

Hétköznapi maga a téma, sokakat érinthet, talán pont ezért érdekes és figyelemfelkeltő. Elgondolkodtató, tanulságos és populáris. Könnyed, mégis komoly téma.

 
veresszsoltika   2017. 09. 24.

0

Klassz kis francia dráma, érdekfeszítő történettel, jópofa karakterekkel, párbeszédekkel. Nincsenek üresjáratai, még ha néha úgy is érzi a néző, hogy nem halad a cselekmény.

 
Sniper   2016. 07. 25.

0

nagyon jó film, ami aktuális és erős témát dolgoz föl

 
Fintil   2016. 05. 14.

0

Bérénice Bejo és Cédric Kahn a háborújukat a válás kapcsán a végsőkig fokozzák, és közben mindvégig titokban marad, miért is válnak el, csak sejteni lehet, hogy a pénz és a ház a vitapontok a kiélezett helyzetekben. Tetszett az, hogy az alkotók hangs... több»

A film összbevétele 13 693 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 610 000 forintot termelt. A hazai mozik összesen 508 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Bérénice Bejo elmondása szerint Cédric Kahn és a rendező, Joachim Lafosse között többször is élénk, de kreatív vita bontakozott ki a forgatás során.

(hp)
 

Joachim Lafosse rendező ugyanazt a Stab One kamerarendszert alkalmazta a forgatás során, melyet Alejandro González Iñárritu is használt A visszatérő és a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című filmjeiben.

(hp)
 

Joachim Lafosse rendező és Olivier Radot látványtervező A fehér lovagok című film kapcsán is együtt dolgozott.

(hp)
 

A főszereplő házaspár gyerekeinek (Jade és Margaux) szerepére Joachim Lafosse rendező közel ötven gyereket hallgatott meg.

(hp)
 

A rendező, Joachim Lafosse arra kérte a színészeket, hogy a szerepre való felkészülés során nézzék meg Mike Nichols Nem félünk a farkastól című filmjét.

(hp)
 
Kedvenc belga rendezőnk Hajdu Szabolcs nyomdokába lépett. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
A válásban az a legrosszabb, hogy nem csak beismerni kell, ennyi volt, hanem le is kéne állni a játszmázással, különben sosem enyhül a fájdalom – Joachim Lafosse (Sárdobálók, Magánórák, Gyermekeink) modoroskodás nélküli, kíméletlenül pontos filmje szerint az újrakezdés csak akkor lehetséges, ha a szerelem elmúlása után a haraggal és a bánattal is szakítanak a felek. 85/100 több»