Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Magnólia (1999)

Magnolia
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Tom Cruise
Tom Cruise
Philip Baker Hall
John C. Reilly
Tom Cruise
Tom Cruise
John C. Reilly
Melora Walters
William H. Macy
Philip Baker Hall
John C. Reilly
Julianne Moore
Jeremy Blackman
Michael Bowen
Felicity Huffman
Julianne Moore
Jason Robards
Philip Baker Hall
Jeremy Blackman
Philip Seymour Hoffman
William H. Macy
Henry Gibson
Melinda Dillon

Videók (1)

 
Tajti Zsuzsanna   2020. 09. 23.

legújabb vélemény

2

A film megosztó, van akinek zseniális, lesz akinek zagyvaság. Az elején nekem is az utóbbi jelző jutott eszembe, majdnem kikapcsoltam. Aztán odaszegezett Tom Crise és a többiek érdekes jelleme, játéka. Vajon mi lehet fontosabb annál , hogy kimehess ... több»

 
csd   2020. 08. 19.

0
Ezt bogozd ki!

Nem könnyen felfedhető a cselekmény, de talán nem feltétlenül van erre szükség. Persze mindenképpen figyelni kell a felvezető részben látható/hallható anekdotákra, amelyekkel kapcsolatban meggyőződésem, hogy felfejthetők a teljes film történései. Valójában az egészben pont a kimondatlanság tud frusztráló lenni. A történetek nem épülnek egymásra, de egy bizonyos elem mégis összeköti őket. És nagyjából a végtelenségig folytathatnám ezt a ködös hozzászólást. Nem tudom. Nehéz megítélni a Magnoliát, hiszen filmográfiai szempontból teljesen rendben van, viszont ahhoz képest, hogy 10 évvel ezelőtt láttam először, még mindig tudok rajta rágódni.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Egészen jó film lett volna, ha nem esnek túlzásba a készítők. A történet maga mint olyan igazán kedvelhető rosszabb is lehetett volna ez igaz de ez épp elég gyenge volt. Nagy kár érte.

 
HercegPeter   2017. 09. 25.

0

Erről a filmről nem olyan könnyű véleményt mondani. Nekem speciel nem jött be. A történet nem annyira érdekes, hogy három órára lekösse a figyelmem. Az összefüggések se túl acélosak.Egyes szálak jóval erősebbek a többinél. Viszont nagyon jó alakításokat és operatőri munkát láthatunk.

 
dailyfilmsan   2017. 10. 31.

0

A felvezetés jó, viszont ami utána jött az pocsék. Nincs vége :/

 
TribeBubu   2017. 04. 06.

0

Nem hittem volna, hogy lesz még olyan film, ami annyira lehoz az életről, mint a Rekviem egy álomért, de ennek sikerült. Ennek ellenére nézeti magát, mivel rendkívül egyedi az elképzelés és a színészek egytől egyig remekelnek. Nem hittem volna, hogy ... több»

 
batukán   2015. 12. 31.

0

Nem igenen emlékszem olyan korábbi filmekre, melyek ilyen zseniális operatőri munkát hoztak volna. Ami pedig a színészeket illeti, életük legjobb szerepeit nyújtották.

A film összbevétele 25 995 827 dollár volt (imdb.com).

 

A film záró jelenetét azóta számos filmben és tévésorozatban lenyúlták, utoljára a Kés alatt negyedik évadjának a befejező részében.

(phanzetomox)
 

Jason Robards egy haldokló embert játszik. Ez a film volt az utolsó szerepe, ugyanis rá egy évre meghalt betegségben.

(dulkap)
 

Minden nappaliban van egy virágos kép, számos festmény pedig az énekes, Fiona Apple munkája.

(SódóGA)
 

A Magnólia eredetileg egy rövidfilm lett volna. De ahogy a rendező-forgatókönyvíró dolgozott rajta, úgy látta, hogy a karakterek és viszonyaik egyre bonyolódnak és fejlődnek, bővül a cselekmény, s már csak egy nagyjátékfilm kereteibe fér bele. Annyira lelkes lett a projekttel kapcsolatban, hogy ő maga tervezte a posztereket és vágta meg az előzeteseket.

(SódóGA)
 

A filmben utalnak Mózes második könyvére. Exodus 8:2: „Bocsásd el népemet, hogy szolgálhasson nekem! Mert ha nem akarod elbocsátani, akkor én békákkal verem meg egész határodat.”

(SódóGA)
 
Elidegenítő szerzői filmnek is nevezhetjük, de valójában annál sokkal több, egy melegszívű klasszikus. Míg végül befut a hazai mozikba Paul Thomas Anderson Völgy-trilógiájának harmadik darabja (Licorice Pizza), érdemes felelevenítenünk a másodikat. több»