Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Magnólia
 
dailyfilmsan   2017. 10. 31.

legújabb vélemény

A felvezetés jó, viszont ami utána jött az pocsék. Nincs vége :/

 
Deku   2017. 09. 13.

Egészen jó film lett volna, ha nem esnek túlzásba a készítők. A történet maga mint olyan igazán kedvelhető rosszabb is lehetett volna ez igaz de ez épp elég gyenge volt. Nagy kár érte.


 
HercegPeter   2017. 09. 25.

Erről a filmről nem olyan könnyű véleményt mondani. Nekem speciel nem jött be. A történet nem annyira érdekes, hogy három órára lekösse a figyelmem. Az összefüggések se túl acélosak.Egyes szálak jóval erősebbek a többinél. Viszont nagyon jó alakításokat és operatőri munkát láthatunk.

 
TribeBubu   2017. 04. 06.

Nem hittem volna, hogy lesz még olyan film, ami annyira lehoz az életről, mint a Rekviem egy álomért, de ennek sikerült. Ennek ellenére nézeti magát, mivel rendkívül egyedi az elképzelés és a színészek egytől egyig remekelnek. Nem hittem volna, hogy Tom Cruise-t vagy John C. Reilly-t valaha látom ilyen alkotásban. Cruise pedig valószínűleg itt nyújtotta élete legnagyobb alakítását.

 
batukán   2015. 12. 31.

Nem igenen emlékszem olyan korábbi filmekre, melyek ilyen zseniális operatőri munkát hoztak volna. Ami pedig a színészeket illeti, életük legjobb szerepeit nyújtották.

 
rhamus   2015. 07. 18.

Egyáltalán nem jött be. Teljesen mást vártam tőle, mint amit kaptam és valahogy az én szememben nem volt meg az összhang, amit egy ilyen filmtől elvártam volna. Pedig szerintem jó volt színészi választás a szerepekre.

 
alonzomosely   2016. 10. 18.

Bocsánat, kicsit hosszú lesz, de ez egy abszolút TOP FILM, csupa nagybetűvel. A fantasztikus színészválasztás és színészvezetés P.T. Anderson jellemzője, aki még egy Tom Cruise-nak is megtalálja, hogy mit kell alakítani. De Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, William H. Macy alakítása is szájtátós. A forgatókönyv (szintén P.T. Anderson keze munkáját dicséri) úgy adja ki a 3 órás játékidőt, hogy észre se veszed, hogy vége. Sok mindent elmond a filmről, hogy egészen bizarr jeleneteket is úgy illeszt bele a rendező az események folyamába, mintha az a világ legtermészetesebb történése lenne. Csodálatos dráma egyazon városban élő emberekről, akiknek itt-ott összefonódik az élete örökre nyomot hagyva egymáson, és akik más ritmusban élik az életüket, mint ahogy az talán szerencsés lenne: előbb hoznak virágot és csak azután levelet, akárcsak a magnólia.

Tom Cruise
Tom Cruise
Philip Baker Hall
John C. Reilly
Tom Cruise
Tom Cruise
John C. Reilly
Melora Walters
William H. Macy
Philip Baker Hall
John C. Reilly
Julianne Moore
Jeremy Blackman
Michael Bowen
Felicity Huffman
Julianne Moore
Jason Robards
Philip Baker Hall
Jeremy Blackman
Philip Seymour Hoffman
William H. Macy
Henry Gibson
Melinda Dillon

A film összbevétele 25 995 827 dollár volt (imdb.com).

 

A film záró jelenetét azóta számos filmben és tévésorozatban lenyúlták, utoljára a Kés alatt negyedik évadjának a befejező részében.

(phanzetomox)
 

Jason Robards egy haldokló embert játszik. Ez a film volt az utolsó szerepe, ugyanis rá egy évre meghalt betegségben.

(dulkap)
 

Minden nappaliban van egy virágos kép, számos festmény pedig az énekes, Fiona Apple munkája.

(SódóGA)
 

A Magnólia eredetileg egy rövidfilm lett volna. De ahogy a rendező-forgatókönyvíró dolgozott rajta, úgy látta, hogy a karakterek és viszonyaik egyre bonyolódnak és fejlődnek, bővül a cselekmény, s már csak egy nagyjátékfilm kereteibe fér bele. Annyira lelkes lett a projekttel kapcsolatban, hogy ő maga tervezte a posztereket és vágta meg az előzeteseket.

(SódóGA)
 

A filmben utalnak Mózes második könyvére. Exodus 8:2: „Bocsásd el népemet, hogy szolgálhasson nekem! Mert ha nem akarod elbocsátani, akkor én békákkal verem meg egész határodat.”

(SódóGA)
 

A rendező Claudia karakterét találta ki elsőnek, a film összes szereplője az ő alaptörténetéből ágazik ki.

(SódóGA)
 

Valóban megtörtént, hogy egy ember megharagudott a szüleire, amiért azok nem adtak neki pénzt, bosszúból megtöltötte a fegyvert, amivel apja hadonászni szokott, és felment az emeletes házuk tetejére, ahonnan levetette magát. Ezzel párhuzamosan szülei újra szóváltásba keveredtek, és a fegyver elsült, a golyó áttörte az ablakot, és éppen a zuhanó férfit találta el. Ezt a furcsa esetet a mai napig használják a büntetőjogi kurzusokon, hogy ezen demonstrálják az ok-okozati összefüggéseket.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.