Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
93

A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption
Filmadatlap
 
26
Szereplők
245
Vélemények
28
Képek
4
Videók
 
Tamás Purczeld   2020. 04. 26.

legújabb vélemény

Remekmű

A történet, a szereplők, minden zseniális! Ez nálam alapmű. Nagyon érdekes a filmben a főhős helyzetének alakulása, miközben megtudjuk mit ér az ember a börtönben. Érdekes megnézni hogy a többi jellem hogyan változik a főhős magatartásától. Mennyit ér egy hideg sör egy elítéltnek, mennyit ér a napfény és mennyit érnek a saját gondolatai......Többször nézős REMEKMŰ!

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

Nagyszerű film, egészen zseniális az egész történetet építettek fel a rendezők. Morgan Freeman első komolyabb filmjei között van és, óriási ahogyan lehozta Tim Robbins-al.


 
indingo   2017. 10. 25.

Hihetetlen, hogy ez a film semmilyen díjt sem nyert, bár azok nagyon erős évek voltak filmgyártás szempontjából. Hangulatos történet, ahol életfogytiglan emberek állnak a középpontban, még is egy nagyon finom humort is bele tudtak vinni a készítők, megfelelő ízléssel.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

Kicsit tartottam a filmtől, mert sok fórumon olvastam, hogy ez minden idők (egyik )legjobb filmje, s féltem, hogy csalódást okoz. Nem így történt, a Remény rabjai az egyik legjobb filmélményt nyújtotta az utóbbi időben számomra. Mindkét főszereplő játéka zseniális volt, nagyszerű történetvezetéssel, ügyes fordulatokkal. A nagy szabadulós jelenet mellett a legmaradandóbb mégis Brooks öngyilkossága volt, azzal a kísérőszöveggel. Egy darabig nem fogom elfelejteni ezt a filmet, az egyszer biztos.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Egy olyan könyvadaptáció, ami megközelíti sőt majdhogynem ugyanolyan színvonalon van, mint Stephen King eredetije. Sikerült két olyan zseniális színészt castingolni, akik át tudják adni a történet magasságait és mélységeit. Számomra Morgan Freeman szereplése mindent vitt. A forgatókönyvírók előtt fejet kell hajtani, hiszen a történetet úgy adaptálták, ahogy illik.

A film összbevétele 58 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Morgan Freeman által megformált Ellis Boyd Redding elutasított kegyelmi kérvényén valójában Alfonso Freeman fényképe szerepel. Ő Morgan Freeman fia.

(Puncs)
 

Az IMDb-n 9,2-es osztályzatával a legjobb filmként tartják számon a Keresztapával holtversenyben.

(GedyPapa)
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.