Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption
Filmadatlap
 
26
Szereplők
239
Vélemények
28
Képek
3
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

Nagyszerű film, egészen zseniális az egész történetet építettek fel a rendezők. Morgan Freeman első komolyabb filmjei között van és, óriási ahogyan lehozta Tim Robbins-al.

 
indingo   2017. 10. 25.

Hihetetlen, hogy ez a film semmilyen díjt sem nyert, bár azok nagyon erős évek voltak filmgyártás szempontjából. Hangulatos történet, ahol életfogytiglan emberek állnak a középpontban, még is egy nagyon finom humort is bele tudtak vinni a készítők, megfelelő ízléssel.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

Kicsit tartottam a filmtől, mert sok fórumon olvastam, hogy ez minden idők (egyik )legjobb filmje, s féltem, hogy csalódást okoz. Nem így történt, a Remény rabjai az egyik legjobb filmélményt nyújtotta az utóbbi időben számomra. Mindkét főszereplő játéka zseniális volt, nagyszerű történetvezetéssel, ügyes fordulatokkal. A nagy szabadulós jelenet mellett a legmaradandóbb mégis Brooks öngyilkossága volt, azzal a kísérőszöveggel. Egy darabig nem fogom elfelejteni ezt a filmet, az egyszer biztos.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Egy olyan könyvadaptáció, ami megközelíti sőt majdhogynem ugyanolyan színvonalon van, mint Stephen King eredetije. Sikerült két olyan zseniális színészt castingolni, akik át tudják adni a történet magasságait és mélységeit. Számomra Morgan Freeman szereplése mindent vitt. A forgatókönyvírók előtt fejet kell hajtani, hiszen a történetet úgy adaptálták, ahogy illik.

 
Puncs   2019. 03. 14.

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT Vitathatatlanul nagyszerű alkotás, nekem ez az egyik kedvencem. Az ember nem is gondolná, hogy Stephen King regénye alapján készült. A jól megírt forgatókönyv tele van lebilincselő jelenetekkel és párbeszédekkel. Szinte minden mondata filozófiái életmutatás. Meg fogja az embert, bele tudja magát élni. A legmegindítóbb rész az, amikor Brooks elhagyja a börtönt. Szegény kisöreg nem találja meg a helyét a világban és felakasztja magát. A film legnagyobb jelenete azonban a végén van, amikor az igazgató ránéz a széfre, amiben az utalások voltak, és a nagy hívő ember azt olvassa, hogy "Isten előbb ítél, mint gondolnánk". Az összes színész remekül játszik benne. Morgan Freeman nem tartozik a kedvenceim közé, de a moziban tökéletesen elnyeri az ember rokonszenvét. Tim Robbins is valószínűleg élete legjobbját nyújtotta. A szinkronhangokat is eltalálták. Aki nem látta, annak csak őszintén ajánlani tudom.

A film összbevétele 58 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Morgan Freeman által megformált Ellis Boyd Redding elutasított kegyelmi kérvényén valójában Alfonso Freeman fényképe szerepel. Ő Morgan Freeman fia.

(Puncs)
 

Az IMDb-n 9,2-es osztályzatával a legjobb filmként tartják számon a Keresztapával holtversenyben.

(GedyPapa)
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.