Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
93

A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption
Filmadatlap
 
26
Szereplők
232
Vélemények
19
Képek
3
Videók
 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

Nagyszerű film, egészen zseniális az egész történetet építettek fel a rendezők. Morgan Freeman első komolyabb filmjei között van és, óriási ahogyan lehozta Tim Robbins-al.

 
indingo   2017. 10. 25.

Hihetetlen, hogy ez a film semmilyen díjt sem nyert, bár azok nagyon erős évek voltak filmgyártás szempontjából. Hangulatos történet, ahol életfogytiglan emberek állnak a középpontban, még is egy nagyon finom humort is bele tudtak vinni a készítők, megfelelő ízléssel.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

Kicsit tartottam a filmtől, mert sok fórumon olvastam, hogy ez minden idők (egyik )legjobb filmje, s féltem, hogy csalódást okoz. Nem így történt, a Remény rabjai az egyik legjobb filmélményt nyújtotta az utóbbi időben számomra. Mindkét főszereplő játéka zseniális volt, nagyszerű történetvezetéssel, ügyes fordulatokkal. A nagy szabadulós jelenet mellett a legmaradandóbb mégis Brooks öngyilkossága volt, azzal a kísérőszöveggel. Egy darabig nem fogom elfelejteni ezt a filmet, az egyszer biztos.

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

Egy olyan könyvadaptáció, ami megközelíti sőt majdhogynem ugyanolyan színvonalon van, mint Stephen King eredetije. Sikerült két olyan zseniális színészt castingolni, akik át tudják adni a történet magasságait és mélységeit. Számomra Morgan Freeman szereplése mindent vitt. A forgatókönyvírók előtt fejet kell hajtani, hiszen a történetet úgy adaptálták, ahogy illik.

 
Puncs   2019. 03. 14.

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT Vitathatatlanul nagyszerű alkotás, nekem ez az egyik kedvencem. Az ember nem is gondolná, hogy Stephen King regénye alapján készült. A jól megírt forgatókönyv tele van lebilincselő jelenetekkel és párbeszédekkel. Szinte minden mondata filozófiái életmutatás. Meg fogja az embert, bele tudja magát élni. A legmegindítóbb rész az, amikor Brooks elhagyja a börtönt. Szegény kisöreg nem találja meg a helyét a világban és felakasztja magát. A film legnagyobb jelenete azonban a végén van, amikor az igazgató ránéz a széfre, amiben az utalások voltak, és a nagy hívő ember azt olvassa, hogy "Isten előbb ítél, mint gondolnánk". Az összes színész remekül játszik benne. Morgan Freeman nem tartozik a kedvenceim közé, de a moziban tökéletesen elnyeri az ember rokonszenvét. Tim Robbins is valószínűleg élete legjobbját nyújtotta. A szinkronhangokat is eltalálták. Aki nem látta, annak csak őszintén ajánlani tudom.

Clancy Brown
Morgan Freeman
Brian Libby
James Whitmore
Morgan Freeman
Bob Gunton
Tim Robbins
Morgan Freeman
Tim Robbins
Tim Robbins
James Whitmore
Tim Robbins
Morgan Freeman
Clancy Brown
Morgan Freeman
Tim Robbins

A film összbevétele 58 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Morgan Freeman által megformált Ellis Boyd Redding elutasított kegyelmi kérvényén valójában Alfonso Freeman fényképe szerepel. Ő Morgan Freeman fia.

(Puncs)
 

Az IMDb-n 9,2-es osztályzatával a legjobb filmként tartják számon a Keresztapával holtversenyben.

(GedyPapa)
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.