Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption
Filmadatlap
 
26
Szereplők
258
Vélemények
28
Képek
5
Videók

Galéria (28)

Videók (5)

 
von Hermanitz   2022. 04. 20.

legújabb vélemény

3
A legjobb valaha készült film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Remény rabjai (The Shawshank Redemption), melynek különleges sztoriját Stephen King írta, remek rendezése pedig a magyar származású Frank Darabontnak köszönhető, a legjobb valaha készült film a mozgókép történetében. Sajnos soha nem kapott Oscart bár 7 kategóriában is jelölték 1995-ben. Ennek oka, hogy sajnos éppen ezen az Oscar-gálán indult a Forrest Gump és a Ponyvaregény is, melyek elhalásztak a Remény rabjai elől minden díjat (bár szerintem mindkettőnél jobb film). Darabont börtönös sztorijának első mozifilmes megjelenése sem aratott óriási sikert, viszont később a DVD forgalmazás beindította a film karrierjét és világszerte óriási sikert aratott. Főszereplői: Tim Robbins (mint a 36 évesen ártatlanul életfogytigra ítélt bankár) és Red (a fiatalon meggondolatlanul rendőrre támadó megismerkedésükkor már 57 éves színesbőrű fickó) sajátos barátságot tárnak elénk. Kölcsönösen tisztelik egymást, a közösen eltöltött 20 évnyi rabság csak azért lesz elviselhető számukra, mert a másikra támaszkodhatnak. A film végén egy briliáns szökés koronázza meg sztorit. Nálam ez az egyetlen 100%-os film.

 
hp   2021. 02. 11.

6

Már idejét sem tudom, mikor láttam először, de emlékszem rá, hogy meghatározó élmény volt. Talán az egyik első 'igazi' dráma volt, amit a tinédzser éveim alatt láttam, és biztosan tudom, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megkedveljem a zsánert, és hogy nekiessek Stephen King könyveinek.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

3

Nagyszerű film, egészen zseniális az egész történetet építettek fel a rendezők. Morgan Freeman első komolyabb filmjei között van és, óriási ahogyan lehozta Tim Robbins-al.

 
indingo   2017. 10. 25.

3

Hihetetlen, hogy ez a film semmilyen díjt sem nyert, bár azok nagyon erős évek voltak filmgyártás szempontjából. Hangulatos történet, ahol életfogytiglan emberek állnak a középpontban, még is egy nagyon finom humort is bele tudtak vinni a készítők, megfelelő ízléssel.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

3

Kicsit tartottam a filmtől, mert sok fórumon olvastam, hogy ez minden idők (egyik )legjobb filmje, s féltem, hogy csalódást okoz. Nem így történt, a Remény rabjai az egyik legjobb filmélményt nyújtotta az utóbbi időben számomra. Mindkét főszereplő já... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

3

Egy olyan könyvadaptáció, ami megközelíti sőt majdhogynem ugyanolyan színvonalon van, mint Stephen King eredetije. Sikerült két olyan zseniális színészt castingolni, akik át tudják adni a történet magasságait és mélységeit. Számomra Morgan Freeman sz... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 15.

2

Zseniális film a maga nemében. Morgan Freeman és Tim Robbins is nagyot játszik. Érdekes, izgalmas, persze néha elszomorító, és megmosolyogtató a darab, érdekes, izgalmas karakterekkel megtűzdelve. Az emberi kitartás...ami megfogott, és persze a hatal... több»

A film összbevétele 58 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Red és Andy első közös jelenetét 9 órába telt felvenni, Morgan Freeman mindvégig dobálta a labdát, panaszkodás nélkül. Másnap felkötött kézzel ment a forgatásra.

(Képkockák )
 

A Morgan Freeman által megformált Ellis Boyd Redding elutasított kegyelmi kérvényén valójában Alfonso Freeman fényképe szerepel. Ő Morgan Freeman fia.

(Puncs)
 

Az IMDb-n 9,2-es osztályzatával a legjobb filmként tartják számon a Keresztapával holtversenyben.

(GedyPapa)
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
 

1995-ben a filmtörténet legtöbbet kikölcsönzött filmje volt.

(Bogi87)
 
A legtöbb szavazat a legelőkelőbb helyre repítette toplistánkon ezt a csodaszép drámát: szívből ajánljuk mindenkinek, nem csak King rajongóinak. több»