Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

A remény rabjai (1994)

The Shawshank Redemption
Filmadatlap
 
26
Szereplők
257
Vélemények
28
Képek
5
Videók

Galéria (28)

Videók (5)

 
Erik8csok   2022. 08. 27.

legújabb vélemény

0
A legnagyobb mondanivalóval rendelkező film!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Röviden, zseniális! Érdemelten az első az IMDB listáján! Én még életemben nem láttam ilyen dráma filmet, ami ennyire fent tartja egy ember érdeklődését! A filmvégi csavar pedig még jobbá teszi, nem is gondoltam volna hogy egy ilyen filmbe kap a néző még egy csavart is. A színészi alakítások is nagyszerűek, a mindig zseniális Morgen Freeman és a szintén zseniális Tim Robbins is brillírozik ebben a filmben! Igazán mégis a mondanivalója az, ami olyan erős, hogy számomra ez lett a legnagyobb mondanivalóval rendelkező film!

 
hp   2021. 02. 11.

6

Már idejét sem tudom, mikor láttam először, de emlékszem rá, hogy meghatározó élmény volt. Talán az egyik első 'igazi' dráma volt, amit a tinédzser éveim alatt láttam, és biztosan tudom, hogy nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megkedveljem a zsánert, és hogy nekiessek Stephen King könyveinek.

 
indingo   2017. 10. 25.

4

Hihetetlen, hogy ez a film semmilyen díjt sem nyert, bár azok nagyon erős évek voltak filmgyártás szempontjából. Hangulatos történet, ahol életfogytiglan emberek állnak a középpontban, még is egy nagyon finom humort is bele tudtak vinni a készítők, megfelelő ízléssel.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 05. 04.

3

Nagyszerű film, egészen zseniális az egész történetet építettek fel a rendezők. Morgan Freeman első komolyabb filmjei között van és, óriási ahogyan lehozta Tim Robbins-al.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 30.

3

Kicsit tartottam a filmtől, mert sok fórumon olvastam, hogy ez minden idők (egyik )legjobb filmje, s féltem, hogy csalódást okoz. Nem így történt, a Remény rabjai az egyik legjobb filmélményt nyújtotta az utóbbi időben számomra. Mindkét főszereplő já... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

3

Egy olyan könyvadaptáció, ami megközelíti sőt majdhogynem ugyanolyan színvonalon van, mint Stephen King eredetije. Sikerült két olyan zseniális színészt castingolni, akik át tudják adni a történet magasságait és mélységeit. Számomra Morgan Freeman sz... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 15.

2

Zseniális film a maga nemében. Morgan Freeman és Tim Robbins is nagyot játszik. Érdekes, izgalmas, persze néha elszomorító, és megmosolyogtató a darab, érdekes, izgalmas karakterekkel megtűzdelve. Az emberi kitartás...ami megfogott, és persze a hatal... több»

A film összbevétele 58 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A remény rabjai Stephen King első kisregény-gyűjteménye volt. A remény rabjai mellett a könyvben még elolvasható a Jófiú, A légzőgyakorlat, az Állj ki mellettem! . A Jófiúból készült el végül az Eminens című film, de megfilmesítették az Állj ki mellettem! című kisregényt is. De talán az egyik legérdekesebb megfilmesítést A remény rabjai mondhatja magáénak. Bemutatása éveiben nem aratott hatalmas sikert, de az évek alatt klasszikussá vált és bizony ez a film érdemes a figyelemre. De ne rám hallgass! Nézd meg és majd eldöntöd magad! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

(JRD)
 

Red és Andy első közös jelenetét 9 órába telt felvenni, Morgan Freeman mindvégig dobálta a labdát, panaszkodás nélkül. Másnap felkötött kézzel ment a forgatásra.

(Képkockák)
 

A Morgan Freeman által megformált Ellis Boyd Redding elutasított kegyelmi kérvényén valójában Alfonso Freeman fényképe szerepel. Ő Morgan Freeman fia.

(Puncs)
 

Az IMDb-n 9,2-es osztályzatával a legjobb filmként tartják számon a Keresztapával holtversenyben.

(GedyPapa)
 

2011-ben a BBC Rádió hallgatói kedvenc filmjüknek választották.

(Bogi87)
 
A legtöbb szavazat a legelőkelőbb helyre repítette toplistánkon ezt a csodaszép drámát: szívből ajánljuk mindenkinek, nem csak King rajongóinak. több»