Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
18
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Bábel
 
bbozsi   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

Rég láttam, de még emlékszem az élményre: gyönyörű film! Nagyon sokat próbál adni, és ez maradéktalanul megy is neki.

 
Deku   2017. 12. 10.

Valahol reméltem én, hogy ez egy igen csak jó filmnek bizonyul majd. Az első pár perc még egész jónak ígérte a filmet aztán egyre inkább lejtőre került a sztori.


 
Milanman   2015. 05. 04.

A Bábel zseniális szekvenciái azt a zavart mutatják be, hogy az emberek gyakran képtelenek megtalálni egymással a közös hangot. A bibliai Bábellel szemben azonban ezt a "zűrzavart" nem kizárólag a nyelvi különbségek jelentik, az emberek sokszor képtelenek a hozzájuk legközelebbi emberek felé is közvetíteni értékeiket, életszemléletüket és ezek a különbözőségek elmérgesítik a viszonyokat. Az elidegenedés, korunk egyik legsúlyosabb tünete rendkívüli lírikusúsággal jelenik meg a 2000-es évek egyik legszebb filmjében.

 
szaka123   2016. 01. 26.

Több szálon futó cselekmény sorozat, ami majd valahol talán találkozik vagy nem, de mindenképpen hozzánk tesz valamit! Nagyon jó film, egy kiváló rendezőtől és nagyszerű színészekkel!

 
TribeBubu   2018. 09. 06.

A Halál trilógia leggyengébb darabja, de ettől még piszok kemény és érdekes egy film. Iñárritu és Arriaga itt is bizonyították, hogy van új a nap alatt. Ugyan a film közel két és fél órás, minden perce pattanásig feszíti a néző idegeit és nincs egy felesleges töltelékjelenet sem, minden a helyén van. Ráadásul nézeti magát, mert a nézőt nem hagyja nyugodni, hogy a különböző sokkoló történetszálak hogyan végződnek és hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz. Zseniális.

A film összbevétele 135 330 182 dollár volt (imdb.com).

 

Satellite-díjat is bezsebelt a film: legjobb eredeti filmzene (Gustavo Santaolalla).

(Bogi87)
 

A Robert Festival-on legjobb amerikai filmnek választották.

(Bogi87)
 

Mint legjobb amerikai film, Bodil Awards-ban részesült.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.