Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
18
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Bábel
 
bbozsi   2020. 02. 16.

legújabb vélemény

Rég láttam, de még emlékszem az élményre: gyönyörű film! Nagyon sokat próbál adni, és ez maradéktalanul megy is neki.

 
TribeBubu   2018. 09. 06.

A Halál trilógia leggyengébb darabja, de ettől még piszok kemény és érdekes egy film. Iñárritu és Arriaga itt is bizonyították, hogy van új a nap alatt. Ugyan a film közel két és fél órás, minden perce pattanásig feszíti a néző idegeit és nincs egy f... több»


 
Milanman   2015. 05. 04.

A Bábel zseniális szekvenciái azt a zavart mutatják be, hogy az emberek gyakran képtelenek megtalálni egymással a közös hangot. A bibliai Bábellel szemben azonban ezt a "zűrzavart" nem kizárólag a nyelvi különbségek jelentik, az emberek sokszor képte... több»

 
Deku   2017. 12. 10.

Valahol reméltem én, hogy ez egy igen csak jó filmnek bizonyul majd. Az első pár perc még egész jónak ígérte a filmet aztán egyre inkább lejtőre került a sztori.

 
szaka123   2016. 01. 26.

Több szálon futó cselekmény sorozat, ami majd valahol talán találkozik vagy nem, de mindenképpen hozzánk tesz valamit! Nagyon jó film, egy kiváló rendezőtől és nagyszerű színészekkel!

 
Fildi   2015. 07. 29.

Az ellentétek találkozásáról, a megpróbáltatásról, a küzdelemről szóló elgondolkoztató dráma. Összetett felépítésű. Ebben a műfajban nálam a TOP 10 között van.

 
Robi92   2015. 11. 19.

Elgondolkodtató film. Érdekes volt,hogy az egymástól távol élő embereknek is valami kapcsán közük volt egymáshoz és a saját életük mennyire hatott másokra. Elég hosszú lett a film,néhány jelenetet feleslegesnek éreztem,ki lehetett volna hagyni.

A film összbevétele 135 330 182 dollár volt (imdb.com).

 

Satellite-díjat is bezsebelt a film: legjobb eredeti filmzene (Gustavo Santaolalla).

(Bogi87)
 

A Robert Festival-on legjobb amerikai filmnek választották.

(Bogi87)
 

Mint legjobb amerikai film, Bodil Awards-ban részesült.

(Bogi87)
 

A Cannes-i filmfesztiválon 2006-ban három kategóriában is elismerésben részesült : legjobb rendezés (Alejandro González Iñárritu), Ökumenikus zsűri díja (Alejandro González Iñárritu), Technikai-művészi Vulcain-díj a vágásért (Stephen Mirrione).

(Bogi87)
 

2007-ben a Bábel legjobb filmzene kategóriában BAFTA-díjban részesült (Gustavo Santaolalla). Továbbá jelölve volt, mint: legjobb film, legjobb rendező, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb fényképezés, legjobb vágás és legjobb hang.

(Bogi87)
 

Alejandro González Iñárritu egy személyben rendezője és producere a filmnek.

(Bogi87)
 

A film 3 kontinensen játszódó dráma.

(Bogi87)
 

Összesen 6 különböző nyelven szólalnak meg a filmben.

(Bogi87)
 

Alejandro González Iñárritu nevéhez kötődő Halál-trilógia 2. része.

(Bogi87)
 

Rinko Kikuchi egy egész éven át tartó meghallgatási folyamaton ment keresztül mielőtt megkapta volna Chieko szerepét.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.