Közösség

Vélemény:

85 Bábel

(2006)

Bajok garmadája.

puszpang   2026.07.16 13:53
0

Pampuskatészta. Bocsánat, én máshonnan közelítem meg az eseményeket. A problémák java könnyedén elkerülhető lett volna. A felelőtlenség és a nem gondolkodás is erősen befigyel a filmben. Problémás országokban problémás lenni. Mégis oda eszi a fene a szereplők egy részét. Ebből kiindulva a dadus is felelőtlen. Most komolyan nem tudta, hogy neki mennie kell esküvőre, miközben a szülők elhúzták a csíkot egy olyan országba, ahol a világ pereme is közelebb van? Ráadásul ki megy olyan helyre pihenni, ahol köztudottan rizikós lenni? Persze akkor film sem lenne. Talán ezért van az, hogy a jelenetek elnyújtása nálam máshogy csapódott le érzelmileg és logikailag, mit amit a rendező elképzelt. Továbbá értem, hogy mi volt a koncepció, amihez úgy nyúltak a filmesek, ahogy kellett. És jól. Ami csillagos ötös. Viszont a könnyű megelőzés elmaradása, a nulla előrelátás és az ebből fakadó felelőtlenség látványa inkább idegessé tett engem. Mindegy. Különbözünk. Az emberek csak magukra gondolnak. Egyének. Benne van a pakliban. Mármint a pakli csak ebből áll. A nyakunkon az a golyó nem káposzta. Használni kéne. Addig meg ez lesz, mint ebben a filmben. Lassú, zsibbasztó, kegyetlen, tűrhető.