Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Oszkár (1991)

Oscar
Filmadatlap
 
27
Szereplők
34
Vélemények
4
Képek
2
Videók
Oszkár

Galéria (4)

Chazz Palminteri
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone
Ornella Muti
Sylvester Stallone
Chazz Palminteri

Videók (2)

 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 18.

legújabb vélemény

3

Fergeteges vígjáték nagyszerű díszlettel, szép jelmezekkel és nagyon szerethető szereplőkkel. Stallone teljesen mást hoz ebben a szerepben, mint a korábbiakban, és ez a stílus teljesen jól áll neki, abszolút nem tolja túl. Többször nézős. :)

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 10. 29.

a nap véleménye

2
Ki is az az Oszkár? Nem tudjuk, de sejtjük!

"Hagyd már abba a válogatást, mert ő már a harmadik vőlegényed ma délelőtt, és még nincs fél 12!” A vígjátékokkal kapcsolatban szinte mindig megállja a helyét az a kijelentés (már-már közhelyszerűen), hogy azt a fajta humort, amely egy adott alkotásr... teljes kritika»

 
qwer   2020. 09. 18.

5

A film, amit mindenki látott legalább egyszer, mindenki tud belőle legalább egy poént idézni, és mindenki kíváncsian várja, hogy kiderüljön, ki Oszkár. Óriásit bukott (három Arany Málna-díjat is bezsebelt), végtelenül színpadias és túljátszott, mégis megunhatatlan és szórakoztató.

1
 
Yosihiro   2016. 05. 22.

2

Remek vígjáték amit sokan lehúznak Stallone-től de én szeretem. Nekem ttezsik ebben a szerepben. Jót alakít és remek a történet is :) Bárcsak lenne folytatása :) :)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 25.

0

Provolone úr pánikban. Miért is? Széthullóban a család, és a vagyon. Bankárnak lenni nem könnyű, bezzeg gengszternek. Hatalmas helyzetkomikumok és vicces párbeszédek. Stallone mellett nekem Tim Currey mimikája eszméletlenül bejött. Könnyed humor pazar szereplőgárdával.

 
szaka123   2018. 03. 26.

2

Sylvester Stallone komikus oldalát is megismerhetjük ebben a filmben. Szinte végig egy házban vagyunk, de nem unalmas a cselekmény. Rengeteg félreértés, átverés és egyéb poénos jelenet varázsol jókedvet a nézőben. Érdemes megnézni.

 
Thibo84   2019. 05. 04.

0

Ha az ember Stallone nevét említi, akkor leginkább kemény akció és a bokszolós filmek jutnak az ember eszébe. És még is a vígjáték kategóriában is nagyszerűen megállja a helyét. Ez is olyan film, amit többszöri nézés után is megtudok nézni, és jól el... több»

A film összbevétele 23 562 716 dollár volt (imdb.com).

 

A film cselekménye 1931-ben játszódik.

(hp)
 

A színészgárdában két Oscar-díjas színész is szerepel: Don Ameche és Marisa Tomei. További három színészt Oscarra-jelöltek: Sylvester Stallone, Chazz Palminteri és Kirk Douglas.

(hp)
 

Egy éjszaka, a forgatás befejezése után egy tűzeset során megsemmisült több díszlet, a színészek lakókocsijainak egy része (köztük Tim Curryé), az összes jelmez és huszonegy értékes veterán autó. A forgatás két hétre leállt, amíg az összes jelmezt újra legyártották. Az autók őrzésére felbérelt biztonsági őr később beismerte, hogy ő okozta a tüzet.

(hp)
 

Az AFI Életműdíj 1991-es átadásán, amelyet Kirk Douglas kapott, Sylvester Stallone Douglas tiszteletére tartott méltatásában felidézte annak a jelenetnek a forgatását, amelyben a színész arcon ütötte. Miután a pofon felvétele nem sikerült, Stallone tréfásan azt mondta Douglasnek, hogy pofozza fel keményen. "Mutasd, mit tudsz." Douglasnek sem kellett kétszer mondani. Stallone azt mondta: "A nehezebb úton tanultam meg: soha ne verekedj Spartacusszal".

(hp)
 

A film posztere Harold Lloyd Felhőkarcoló szerelem című filmjének híres, a toronyóra mutatóján lógós jelenete előtt tiszteleg.

(stevepisti)