Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72

Dick és Jane trükkjei (2005)

Fun with Dick and Jane
Filmadatlap
 
36
Szereplők
10
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

Nem a legjobb Jim Carrey film, nem tud annyira kibontakozni benne, túl kötött a szerepe és a történet sem a legjobb.

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

Dean Parisot rendezte, aminek mar eleve gyanusnak kellett volna lennie, hiszen jobbara csak gagyi sorozatokat rendez... Ennek ellenere a film pozitivuma az, hogy nem primitiv es alpari a humor benne. A negativum pedig az, hogy nem nagyon van benne humor es semmi mas se, ami ertekelheto lenne. 0pont.


 
Ms. Akárki   2019. 07. 26.

Jim Carrey egyik legrosszabb vígjátéka szerintem, de ez persze nem az ő hibája. Elég kutyulmány a film. Egyedül talán a lopkodós jelenetek viccesek. Egyszernézős maximum. Sajnálom, mert egy Carrey-vel fémjelzett és reklámozott filmtől többet vártam.

 
Norbert93   2019. 05. 20.

Mondanivalóval rendelkező, a kisember harcát a nagy ellen bemutató "komolyabb" hangvételű, igényes fajta vígjáték.

 
iq.csabi   2019. 04. 25.

Egy laza szórakoztató film erős túlzásokkal, ami még számomra vicces. Nem kell nagy durranásra számítani, egy laza esti szórakoztató mozinak tökéletes.

Téa Leoni
Jim Carrey
Jim Carrey
Téa Leoni
Téa Leoni
Jim Carrey
Jim Carrey
Téa Leoni
Jim Carrey
Jim Carrey
Téa Leoni
Jim Carrey
Alec Baldwin
Jim Carrey

A film összbevétele 202 026 112 dollár volt (imdb.com).

 

Dick vállalata, a Globodyne és annak bukása, paródiája jó pár 21. század elején csődbe ment vállalatnak. Ilyenek például: Enron, Global Crossings és MCI Worldcom. A hab a tortán, hogy a film végén külön köszönetet mondanak a vállalatok vezetőinek, konkrétan meg is nevezve őket.

(phanzetomox)
 

A kávéházban forgatott rablójelenet során, mikor Téa Leoni átcsúszott a pulton, komolyan megsebezte a vállát.

(mrarizona)
 

A filmben említésre kerül a CRM-114-es formanyomtatvány, ami utalás Stanley Kubrick Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni (1964) című filmjére. Kubricknak egyébként más filmjeiben is előkerül ugyanez a nyomtatvány.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.