Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Dick és Jane trükkjei (2005)

Fun with Dick and Jane
Filmadatlap
 
34
Szereplők
10
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Videók (2)

 
ZeroHero   2019. 10. 01.

legújabb vélemény

0

Dean Parisot rendezte, aminek mar eleve gyanusnak kellett volna lennie, hiszen jobbara csak gagyi sorozatokat rendez... Ennek ellenere a film pozitivuma az, hogy nem primitiv es alpari a humor benne. A negativum pedig az, hogy nem nagyon van benne humor es semmi mas se, ami ertekelheto lenne. 0pont.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

0

Nem a legjobb Jim Carrey film, nem tud annyira kibontakozni benne, túl kötött a szerepe és a történet sem a legjobb.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 26.

0

Jim Carrey egyik legrosszabb vígjátéka szerintem, de ez persze nem az ő hibája. Elég kutyulmány a film. Egyedül talán a lopkodós jelenetek viccesek. Egyszernézős maximum. Sajnálom, mert egy Carrey-vel fémjelzett és reklámozott filmtől többet vártam.

 
Norbert93   2019. 05. 20.

0

Mondanivalóval rendelkező, a kisember harcát a nagy ellen bemutató "komolyabb" hangvételű, igényes fajta vígjáték.

 
iq.csabi   2019. 04. 25.

0

Egy laza szórakoztató film erős túlzásokkal, ami még számomra vicces. Nem kell nagy durranásra számítani, egy laza esti szórakoztató mozinak tökéletes.

 
[email protected]   2015. 03. 31.

0

Jó kis film lett, nekem nagyon tetszik. Végig izgalmas, nem várja az ember a végét. Jim Carrey jó arc, aki vevő a színész humorára ebben a filmben sem fog csalódni. :D 10/10

 
Vica   2015. 02. 22.

0

Nekem ez a film nagyon tetszett. A poénok is nagyon jók benne meg a film egész sztorija is nagyon tetszik. Nem egy tipikus Jim Carrey-s film,de egy nagyon jó vígjáték. Egy vicces, vidám film. Többször is meglehet nézni. :)

A film összbevétele 204 681 899 dollár volt (imdb.com).

 

Dick vállalata, a Globodyne és annak bukása, paródiája jó pár 21. század elején csődbe ment vállalatnak. Ilyenek például: Enron, Global Crossings és MCI Worldcom. A hab a tortán, hogy a film végén külön köszönetet mondanak a vállalatok vezetőinek, konkrétan meg is nevezve őket.

(phanzetomox)
 

A kávéházban forgatott rablójelenet során, mikor Téa Leoni átcsúszott a pulton, komolyan megsebezte a vállát.

(mrarizona)
 

A filmben említésre kerül a CRM-114-es formanyomtatvány, ami utalás Stanley Kubrick Dr. Strangelove, avagy hogyan tanulhatjuk meg szeretni a bombát (1964) című filmjére. Kubricknak egyébként más filmjeiben is előkerül ugyanez a nyomtatvány.

(ps)
 

Jim Carrey esése a sikertelen nyomtatás után valódi volt, Carrey nagyon megütötte magát. Valójában csak le kellett volna másznia, de elveszítette az egyensúlyát. Dean Parisotnak annyira tetszett ez jelenet, hogy beletette a filmbe.

(ps)
 

A Paramount Pictures 100 ezer dollárt fizetett a Sonynak, amiért egy hétig állt a film forgatása. A stúdiónak ugyanis szüksége volt Jim Carrey-re a Lemony Snicket - A balszerencse áradása (2004) című film forgatásán.

(ps)