Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%

Dick és Jane trükkjei (2005)

Fun with Dick and Jane
Filmadatlap
 
36
Szereplők
10
Vélemények
25
Képek
2
Videók
 
ZeroHero   2019. 10. 01.

legújabb vélemény

Dean Parisot rendezte, aminek mar eleve gyanusnak kellett volna lennie, hiszen jobbara csak gagyi sorozatokat rendez... Ennek ellenere a film pozitivuma az, hogy nem primitiv es alpari a humor benne. A negativum pedig az, hogy nem nagyon van benne humor es semmi mas se, ami ertekelheto lenne. 0pont.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

Nem a legjobb Jim Carrey film, nem tud annyira kibontakozni benne, túl kötött a szerepe és a történet sem a legjobb.


 
Ms. Akárki   2019. 07. 26.

Jim Carrey egyik legrosszabb vígjátéka szerintem, de ez persze nem az ő hibája. Elég kutyulmány a film. Egyedül talán a lopkodós jelenetek viccesek. Egyszernézős maximum. Sajnálom, mert egy Carrey-vel fémjelzett és reklámozott filmtől többet vártam.

 
Norbert93   2019. 05. 20.

Mondanivalóval rendelkező, a kisember harcát a nagy ellen bemutató "komolyabb" hangvételű, igényes fajta vígjáték.

 
iq.csabi   2019. 04. 25.

Egy laza szórakoztató film erős túlzásokkal, ami még számomra vicces. Nem kell nagy durranásra számítani, egy laza esti szórakoztató mozinak tökéletes.

 
babunand@freemail.hu   2015. 03. 31.

Jó kis film lett, nekem nagyon tetszik. Végig izgalmas, nem várja az ember a végét. Jim Carrey jó arc, aki vevő a színész humorára ebben a filmben sem fog csalódni. :D 10/10

 
Vica   2015. 02. 22.

Nekem ez a film nagyon tetszett. A poénok is nagyon jók benne meg a film egész sztorija is nagyon tetszik. Nem egy tipikus Jim Carrey-s film,de egy nagyon jó vígjáték. Egy vicces, vidám film. Többször is meglehet nézni. :)

A film összbevétele 204 681 899 dollár volt (imdb.com).

 

Dick vállalata, a Globodyne és annak bukása, paródiája jó pár 21. század elején csődbe ment vállalatnak. Ilyenek például: Enron, Global Crossings és MCI Worldcom. A hab a tortán, hogy a film végén külön köszönetet mondanak a vállalatok vezetőinek, konkrétan meg is nevezve őket.

(phanzetomox)
 

A kávéházban forgatott rablójelenet során, mikor Téa Leoni átcsúszott a pulton, komolyan megsebezte a vállát.

(mrarizona)
 

A filmben említésre kerül a CRM-114-es formanyomtatvány, ami utalás Stanley Kubrick Dr. Strangelove, avagy hogyan tanulhatjuk meg szeretni a bombát (1964) című filmjére. Kubricknak egyébként más filmjeiben is előkerül ugyanez a nyomtatvány.

(ps)
 

Jim Carrey esése a sikertelen nyomtatás után valódi volt, Carrey nagyon megütötte magát. Valójában csak le kellett volna másznia, de elveszítette az egyensúlyát. Dean Parisotnak annyira tetszett ez jelenet, hogy beletette a filmbe.

(ps)
 

A Paramount Pictures 100 ezer dollárt fizetett a Sonynak, amiért egy hétig állt a film forgatása. A stúdiónak ugyanis szüksége volt Jim Carrey-re a Lemony Snicket - A balszerencse áradása (2004) című film forgatásán.

(ps)
 

A Starbucksban játszódó jelenet felvétele közben Téa Leoni komoly vállsérülést szenvedett.

(ps)
 

Jane szerepét eredetileg Cameron Diaz játszotta volna, de kénytelen volt lemondani a szerepről, mert a forgatás ütközött egy másik filmjével.

(ps)
 

Sokáig úgy volt, hogy a filmet Barry Sonnenfeld fogja rendezni, de később személyes okokra hivatkozva lemondta a megbízást.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.