Dől a moné

Dől a moné

Gambit

A Dől a moné (2012) a MAFAB közösségi visszajelzései alapján kellemes, színházi csavarokra építő átverős vígjáték, amelyben Alan Rickman különösen emlékezetes. A film tetszésindexe a MAFAB.hu-n 18 értékelés alapján 62%, ami többnyire pozitív nézői fogadtatásról árulkodik. A nézők szerint a hoteles jelenetek működnek a legjobban, a szereplőgárda szerethető, a film pedig kellemes kikapcsolódást kínál, bár a poénokat többen visszafogottnak találták. Michael Hoffman filmjének főbb szerepeiben Colin Firth, Cameron Diaz és Alan Rickman látható, mellettük Stanley Tucci is feltűnik. Harry Deane, Lord Shabandar kurátora egy Monet megszerzésére épülő rablós-átverős tervbe vonja be PJ-t, miközben egy német eredetiségvizsgáló veszélyezteti az akciót.

Hirdetés

Lord Lionel Shabandar (Alan Rickman) impresszionista gyűjteményének kurátora, Harry Deane (Colin Firth) egy ravasz tervet eszel ki: elhiteti kapzsi főnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt. Habár ez a Monet a tehetséges hamisító barátjának keze munkája. Harry beszervezi a csinos texasi rodeo királynőt, PJ-t (Cameron Diaz), aki szép kis summa ellenében igyekszik meggyőzni a Lordot, hogy nagyapja a II. világháborúban egy német galériából menekítette ki a festményt, és azóta, 60 éve ott lóg a lakókocsijuk falán. Már a Texasból Londonba vezető út is félreértésekkel, és bonyodalmakkal van kikövezve: PJ-t lekapcsolják a reptéren, mert nincs útlevele..de ez még… Több

Premier (HU): 2013.03.14.

Gyalogáldozat  (1966)

2017.09.08 Berto49

Nagyon kellemes vígjáték, általam kedvelt szereplőkkel (Colin Firth, Alan Rickman). A forgatókönyvet a Coen testvérek írták, a rendező jó kis filmet kanyarított belőle. A női főszereplő Cameron Diaz, akit nem különösebben kedvelek, jól alakította a t... Több

2016.04.30 Leoni

Színházi csavarok, nem túl erős poénok, egyszer meg lehet nézni. Colin Firth fura a bénázó karakter szerepében, de Alan Rickman a helyén van.

2015.05.08 Helgus

Meg lehet nézni, kellemes kikapcsolódás és talán pár év múlva ismét.Nagy poénok sajnos nem voltak benne, de azért lehetett mosolyogni. Nekem a hoteles jelenetek tetszettek a legjobban. :)

2016.01.15 JackieJacky

Szerintem is csak egyszer nézhetős kategória. Alan Rickman viszont itt is bizonyította: remek színész! Nyugodjon békében!

A film újraforgatott változat (remake). Az eredeti cime: „Gyalogáldozat” (1966), rendezője: Ronald Neame, két főszereplője: Shirley Maclaine és Michael Caine. Szerző: Berto49