Stallone örökké bánni fogja, hogy elvállalta ezt a 6 filmet

Ahhoz kétség sem férhet, hogy az elmúlt fél évszázad egyik legsikeresebb és legnépszerűbb (akció)sztárja volt Sylvester Stallone (legutóbbi szerepei a cikkünk galériájában). A ’80-as és főleg ’90-es években lényegében ő és Arnold Schwarzenegger voltak az akciófilmek reklámarcai. De mint a legtöbb szupersztár, ő is mellényúlt néhány filmjével. De míg az ő szintjén a többség karrierjében ez legfeljebb egy-két kínos filmet jelent, addig nála mindjárt hatot. Amikor a közelmúltban egy kérdezz-felelek során megkérdezték, Stallone felsorolta azokat a filmeket, amelyekről azt kívánja, bárcsak soha ne készült volna el. Íme, a hat film, amit már megbánt.

A sort kezdhetjük is mindjárt az 1992-es akció-komédiával, az Állj, vagy lő a mamám!mal. Ebben a jellegzetes kőkemény, magának való nagyvárosi zsaru karakterét figurázták ki azzal, hogy felbukkant az anyukája, aki mindenbe – így az épp folyó nyomozásában is – beleüti az orrát. Nem kevés kínos percet okozva ezzel fia életében. A film nem aratott túl nagy sikert.

Ahogy az 1993-as Oszkár sem, bár erről mindképp el kell mondani, hogy mára igazi kultfilm lett. A sokszor feldolgozott sztorit ezúttal egy jó útra tért gengszter karakterére írták át, aki a lányának próbál meg férjet és egyben születendő unokájának apát keríteni. Nem kevés bonyodalom, megannyi remek alakítás, de annak idején a kasszáknál mégis elég csúnyán megbukott.

Az ezredfordulóra is jutott egy mellényúlás Sly életében, ez volt a Get Carter - Az igazság fáj. Már a magyar címe is, de az most mindegy. A sztori egy magának való behajtóról szól, aki a bátyja halála miatt hazatér és nyomozásba kezd. A szálak pedig egy pornószínésznőhöz és annak barátjához vezetnek. A bonyodalom adott, ahogy a korrekt színészi gárda is, de a film mégis elhasalt.

Egy évvel később belekóstolt az autóversenyzésbe is, ám a 2001-es Felpörgetve nem pörgött túl magas fordulatszámon. A film egy visszavonult autóversenyző visszatéréséről szól, aki azzal próbál meg végleg leszámolni a démonaival, hogy újra a volán mögé ül. Elég klisés sztori, a film nem is aratott túl nagy sikert.

Nem volt túl sikeres az ezredforduló Sylvester Stallone életében, hiszen újabb egy évvel később egy újabb bukást könyvelhetett el. Ez volt a színész karrierjének lényegében egyetlen horrorfilmje, a D-Tox. Ebben egy elszigetelt szanatóriumban találja magát, ahol lelkisérült rendőröket kezelnek, ám valaki elkezdi tizedelni a társaságot. Nem csoda, hogy azóta sem próbálkozott újra a horror zsánerrel.

De a fenti filmjei együttesen sem tudnak annyira kínosak lenni, mint sokak szerint egész karrierje egyik legnagyobb tévedése. Mondjuk, ezt még akár be is tudhatnánk ifjúkori ballépésnek, hiszen egy 1984-es komédiáról van szó. Ez nem más, mint a magyar címével még nevetségesebbé tett Énekes izompacsirta. Igen, ebben énekel is, sőt, nem csak énekelt, de még táncolt is hozzá…

A fentiek fényében két dolog azért kijelenthető. Sylvester Stallone elég erős karakter (most nem szó szerint értve) ahhoz, hogy az ilyen mellényúlásokkal együtt is Hollywood történelmének egyik leghíresebb sztárja legyen. Illetve az is, hogy nem véletlenül kapta meg 1990-ben az évtized legrosszabb színésze, majd 2000-ben az évszázad legrosszabb színésze Aranymálna díjat…

via SR

#6

vígjáték | zenés

Jake (Dolly Parton) a Rhinestone nevű New York-i szórakozóhely üdvöskéje egy elkeseredett pillanatában azt az elhamarkodott kijelentést teszi, hogy bárkiből képes olyan énekest... több»

#5

64 D-Tox  (2002)

(1) (1)

horror | krimi | misztikus | thriller

TV-ben (Film Mánia, csütörtök 01:33)

Hogy kiheverje egy brutális bűntett szemtanújaként elszenvedett lelki megrázkódtatását, Jake Malloy FBI ügynök (Sylvester Stallone) elmegy egy rendőrtisztek számára fenntartott... több»

#4

70 Felpörgetve  (2001)

(6) (21)

akció | dráma | sportfilm

Jimmy Bly (Kip Pardue) újonc autóversenyzõ és a jelenlegi bajnok, Beau Brandenburg (Til Schweiger) elkeseredetten küzdenek az év bajnoki címéért. Mindent bevetnek a siker... több»

#3

akció | dráma | krimi | thriller

A Las Vegasban tevékenykedő Jack Carter (Sylvester Stallone) egész életében másoknak dolgozott: adósságot hajtott be, büntetést foganatosított. Egyedül volt és mindig... több»

#2

86 Oszkár  (1991)

(33) (10)

krimi | vígjáték

Netflix

Angelo Provolone az alvilág egykor retteget alakját apja megesketi a halálos ágyán, hogy jó útra tér. Nem olyan egyszerű azonban szakítani a bűnös élettel, pláne ha múltja... több»

#1

akció | családi | romantikus | vígjáték

A mama, Tutti Bomowski New Jerseyben lakik. Egy imádnivalóan energikus nőszemély, aki tudja, hogy mi a legjobb egy gyereknek, az egyetlen szem fiacskájának. A fiú, Joe Bomowski Los... több»