Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Mártírok (2008)

Martyrs
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
Tóth István   2022. 06. 16.

legújabb vélemény

0
Top10

Az egyik legjobb horror! Tökéletes sztori és képi világ! Csak ajánlani tudom aki szereti a horror filmeket!

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 13.

2
Elértem ezzel a határaimat

Nekem ez a film nagyon sok, maxpontot adtam mert annyira hiteles , hogy napokig rettenetesen éreztem magam utána. Lehet, hogy nem számítottam ennyire megrázó eseményekre, de nekem ez sok volt nagyon. Ha valaki szeretné szedálni az agyát akkor ajánlom figyelmébe.

 
hsanya182   2016. 10. 12.

2

Elég öszetett film, odaszegezi a tekintetet! Sokkol a brutalitás a cselekmények miértje miatt... Egy kislányt megkínoznak, majd a őt ért kegyetlen attrocitás, kegyetlen bosszú formájában csap vissza, majd felszínre kerülnek a múlt sérelmei, a lekiism... több»

 
moov18   2016. 02. 04.

4
Felkavaró

Ha egy szóval kellene definiálnom Pascal Laugier Mártírok című francia horrorját, akkor azt hiszem elsőként a "felkavaró" jelző jutna eszembe. Azzal eddig is tisztában voltam, hogy a franciák értenek a műfajhoz, és sziklakeményen ábrázolják azt, amit... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Kemény, brutális, kissé szadista képsoraival őrületesen felkavarja a nézőt!Nehezen emészthető,sokszor eszembe jutnak a képsorai,és még most is beleborzongok. Többször nem szeretném megnézni, de aki érez elég lelkierőt hozzá, csak tessék!

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Feszültség keltése az meg volt rendesen, ami hibának számít, hogy néhol ellaposodott a történet. Viszont szerintem kedvelhető azok számára, akiknek erre áll rá az agyuk egyből.

 
MoviesChris   2022. 02. 14.

0
Hú de beteg

Én viszonylag későn, sőt elég későn láttam a Mártírok című filmet. Hallottam és olvastam róla már, hogy nagyon beteg, ezért is kicsit ódzkodtam tőle, de aztán rá esett a választás nem is olyan régen. Megértem az összes kommentet, amit eddig olvastam vele kapcsolatban. Valóban egy rendkívül beteg filmről beszélünk. Egy rendkívül nyomasztó látványban és hangulatban is lélekre települő igazi rossz élmény a szó legjobb értelmében. Ez egy nagyon jó film a szó legrosszabb értelmében. Tehát aki lelkileg picikét össze akarja magát törni, nyugodtan tudom ajánlani. Aki szeretne jókedvű lenni az elkövetkezendő napokban, az várjon addig, amíg belefér neki egy napig tartó depi, ugyanis nagyon durván nyomasztó a film. Az egyetlen zavaró dolog ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy a végén nem tértek ki arra, hogy végül is ennek az egésznek a lényege mi. Az értelme mi. Mármint azt értem, miért csinálták ezt, de ennek az egésznek mi volt a célja. Viszont a hardcore pszichohorror-rajongóknak szerintem egy kötelező darab.

 

A rendező Pascal Laugier korábbi filmjének (Saint Ange ,2004) főhősét Annának hívják, hasonlóan a Mártírok egyik női főszereplőjéhez.

(erare)
 

Pascal Laugier rendező elmondása szerint munkáját a Motel (2005) című film inspirálta.

(erare)
 

A film premierjére várni kellett egy kicsit, mivel olyan besorolást kapott Franciaországban, mely erősen lekorlátozta vetítését - csak speciális mozik tűzhették volna műsorra. Hosszas lobbizás után végül a megfelelő besorolást függesztették ki a film plakátjaira.

(erare)
 

A film forgatási helyszínéül a kanadai Montreal és Quebec szolgáltak.

(erare)
 

A film maszkmestere, a többször is díjazott Benoît Lestang a film Cannes-i bemutatóját követően öngyilkosságot követett el. Mindössze 43 éves volt.

(erare)
 
A horrorfilmek zsánere az USÁ-ban született, de az igazán durva alkotások nem onnan jönnek. Ezek közül mazsoláztunk. több»