Holtak hajnala (2004)

Dawn of the Dead

Gamehun638   2023. 03. 27.

Ez már egy igazi remake

Kifejezetten korrekt újrázás lett ebből. Rókabőr, de tudott újítani. Szerintem itt már inkább a modernkori akcióra mentek rá és nem a Romero féle társadalom kritikára. Jót tett a filmnek. Szimpatikus szereplők. Igazi akció bomba a film. Mint a 78-as filmben, itt is egy bevásárló központba barikádozzák el magukat. NIncs happy end. Csak a nyers valóság, ha lehet annak nevezni.

Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 13.

Legtöbb zombis filmhez hasonlóan ugyanúgy folyt minden. A vírus feltör, bemutatják a szereplőket, történik helyenként egy két izgalom, akció dús adrenalin dús jelenet , a vége fele átváltozik a fél társaság. Még is mondhatom, azért tartozik a legjobb... több»

Sabnock Sanatory   2018. 03. 12.

Nagy kedvenc, és komolyan bele tudtam élni magam, mi lenne ha??? Na igen, elcsépelt, tudom, zombis, tudom, de akkor is, ez sokkal jobb mint a többi ilyen típusú film!

Kóborló   2019. 10. 19.

Irány a pláza!

George A. Romero (1940–2017) még 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával ha nem is megteremtette, de elég szépen kikövezte az úgynevezett zombis horrorfilmek zsánerét, amit jó pár folytatás és szintén jó pár újrafeldolgozás követett az elmúlt évtizedek... teljes kritika»

Deku   2017. 12. 23.

Egész csinos kis története van, viszont a karakterekre nem fordítottak kellő figyelmet. Sajnos itt most nem nagyon dicsérhetem a filmet mivel nem jött be. Azt hittem már volt dolgom mindenfélével, de ez tudott újat mutatni.

Lamboh   2017. 10. 14.

A kedvenc zombis filmem. Évekig reménykedtem a folytatásban, mivel szerintem lehetett volna még ezzel többet is kezdeni. Szépen fel lett építve minden. Pörgős volt, néhol ijesztő, olykor pedig egy csöppet humoros is. A zombik jól meg lettek csinálva,... több»

elekm90   2021. 04. 03.

Zack Snyder első rendezése egy nagyon vagány zombifilm lett, szerintem a mai napig a legjobbja. A karakterek jók, a horror-akció-vígjáték egyvelegével pedig el lett találva a hangulata.

A film forgatókönyvírója, James Gunn rengeteg negatív visszajelzést kapott, miután megtudták, hogy ő készítheti el a Holtak hajnala feldolgozásának forgatókönyvét. Egy alkalommal halálosan is megfenyegették emiatt.

(Kóborló )

Sarah Polley, a film egyik főszereplője azt mondta, hogy még soha egyetlen szerepében sem kellett annyit rohannia, mint ebben a filmben.

(Kóborló )

Tom Savini, aki szerepelt az eredeti Holtak hajnala című filmben, és sminkmesterként is tevékenykedett abban, feltűnik egy apróbb szerep erejéig. Ő alakítja a tévéinterjúban azt a rendőrt, aki elmondja, miként lehet a zombikat megölni.

(Kóborló )

A forgalmazó stúdió, a Universal a 2003-as, Holtak háza című film csúfos bukása miatt jelentősen csökkentette a film költségvetését.

(Kóborló )

George A. Romero egy interjú során elismerte, hogy rengeteg dolgot változtattak meg az eredeti filmhez képest, de összességében tetszett neki Zack Snyder változata.