Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Holtak hajnala (2004)

Dawn of the Dead
Filmadatlap
 
27
Szereplők
26
Vélemények
20
Képek
2
Videók
 
drg0602   2020. 03. 10.

legújabb vélemény

0

Az egyik legjobb zombis film. Elég jól összerakott darab lett. Jó színészekkel, brutális, olykor humoros is. Teli jobbnál jobb jelenetekkel. Nekem alapmű a zombis filmek között.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 13.

0

Legtöbb zombis filmhez hasonlóan ugyanúgy folyt minden. A vírus feltör, bemutatják a szereplőket, történik helyenként egy két izgalom, akció dús adrenalin dús jelenet , a vége fele átváltozik a fél társaság. Még is mondhatom, azért tartozik a legjobb... több»


 
Deku   2017. 12. 23.

0

Egész csinos kis története van, viszont a karakterekre nem fordítottak kellő figyelmet. Sajnos itt most nem nagyon dicsérhetem a filmet mivel nem jött be. Azt hittem már volt dolgom mindenfélével, de ez tudott újat mutatni.

 
Lamboh   2017. 10. 14.

0

A kedvenc zombis filmem. Évekig reménykedtem a folytatásban, mivel szerintem lehetett volna még ezzel többet is kezdeni. Szépen fel lett építve minden. Pörgős volt, néhol ijesztő, olykor pedig egy csöppet humoros is. A zombik jól meg lettek csinálva,... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 12.

0

Nagy kedvenc, és komolyan bele tudtam élni magam, mi lenne ha??? Na igen, elcsépelt, tudom, zombis, tudom, de akkor is, ez sokkal jobb mint a többi ilyen típusú film!

 
Kóborló   2019. 10. 19.

0
Irány a pláza!

George A. Romero (1940–2017) még 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával ha nem is megteremtette, de elég szépen kikövezte az úgynevezett zombis horrorfilmek zsánerét, amit jó pár folytatás és szintén jó pár újrafeldolgozás követett az elmúlt évtizedek... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

0

Az egyik legjobban megkoregrofált és legfélelmetesebb zombis film amit eddig láttam. Izgalmas pörgős, helyenként undorító jelenetek, de ez egy zombi filmben alap. A szereplők és a karakterek nagyon el lettek találva. Egész jó is túlélős akcióthriller lett a végére.

Galéria (20)

Videók (2)

A film összbevétele 43 335 424 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatókönyvírója, James Gunn rengeteg negatív visszajelzést kapott, miután megtudták, hogy ő készítheti el a Holtak hajnala feldolgozásának forgatókönyvét. Egy alkalommal halálosan is megfenyegették emiatt.

(Kóborló )
 

Sarah Polley, a film egyik főszereplője azt mondta, hogy még soha egyetlen szerepében sem kellett annyit rohannia, mint ebben a filmben.

(Kóborló )
 

Tom Savini, aki szerepelt az eredeti Holtak hajnala című filmben, és sminkmesterként is tevékenykedett abban, feltűnik egy apróbb szerep erejéig. Ő alakítja a tévéinterjúban azt a rendőrt, aki elmondja, miként lehet a zombikat megölni.

(Kóborló )
 

A forgalmazó stúdió, a Universal a 2003-as, Holtak háza című film csúfos bukása miatt jelentősen csökkentette a film költségvetését.

(Kóborló )
 

George A. Romero egy interjú során elismerte, hogy rengeteg dolgot változtattak meg az eredeti filmhez képest, de összességében tetszett neki Zack Snyder változata.

(Kóborló )
 

A film rendezője, Zack Snyder szerepel egy apró jelenet során a filmben. Az egyik kommandóst alakítja a film elején látható montázsjeleneteknél.

(Kóborló )
 

Az 1978-as film másik főszereplője, Scott Reiger szintén feltűnik a filmben, aki egy tábornokot alakít, aki jó tanácsokat ad a civileknek a tv-n keresztül.

(Menyét Ibolya)
 

A Prédikátort alakító Ken Foree az 1978-ban készült film főszereplője.

(dulkap)
 

A filmet az események sorrendjében forgatták.

(hp )
 

A film a nyitóhétvégéjén 26,7 millió dollárt keresett, és három nap alatt visszahozta a forgatás költségeit.

(hp )