Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80

Holtak hajnala (2004)

Dawn of the Dead
Filmadatlap
 
27
Szereplők
26
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Holtak hajnala
 
drg0602   2020. 03. 10.

legújabb vélemény

Az egyik legjobb zombis film. Elég jól összerakott darab lett. Jó színészekkel, brutális, olykor humoros is. Teli jobbnál jobb jelenetekkel. Nekem alapmű a zombis filmek között.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 05. 13.

Legtöbb zombis filmhez hasonlóan ugyanúgy folyt minden. A vírus feltör, bemutatják a szereplőket, történik helyenként egy két izgalom, akció dús adrenalin dús jelenet , a vége fele átváltozik a fél társaság. Még is mondhatom, azért tartozik a legjobbak közé ez az alkotás, mert sok apróság, drámai játék, látványos küzdelmek közepette jól összerakott történetet rakta össze. Azt sajnálom, ahogyan a vége ellett vágva és nem kaptuk meg belőle a folytatást.


 
Deku   2017. 12. 23.

Egész csinos kis története van, viszont a karakterekre nem fordítottak kellő figyelmet. Sajnos itt most nem nagyon dicsérhetem a filmet mivel nem jött be. Azt hittem már volt dolgom mindenfélével, de ez tudott újat mutatni.

 
Lamboh   2017. 10. 14.

A kedvenc zombis filmem. Évekig reménykedtem a folytatásban, mivel szerintem lehetett volna még ezzel többet is kezdeni. Szépen fel lett építve minden. Pörgős volt, néhol ijesztő, olykor pedig egy csöppet humoros is. A zombik jól meg lettek csinálva, egyedül a zombibaba nem tettszett. A színészek jól játszottak, így amiatt sem panaszkodok. Az egyetlen hibája, hogy túl rövid. Na jó, nyilván vannak más hibái is, de engem azok nem érdekelnek.

 
Kóborló   2019. 10. 19.

Irány a pláza!

George A. Romero (1940–2017) még 1968-ban, Az élőhalottak éjszakájával ha nem is megteremtette, de elég szépen kikövezte az úgynevezett zombis horrorfilmek zsánerét, amit jó pár folytatás és szintén jó pár újrafeldolgozás követett az elmúlt évtizedek alatt. Az egyik ilyen újrafeldolgozása a 2004-es Holtak hajnala volt (aminek még az eredeti Romero által készített változata 1978-ban jelent meg), melyet egy bizonyos Zack Snyder rendezhetett. A Romero által készített zombijaira mindvégig igazak voltak azok a tények, hogy lassúk, de még így is komoly veszélyt jelentenek az emberiségre, hisz a vérszomjuk és az étvágyuk mindig kellő hőfokon éget. Nos idővel még a mester zombijai is átmentek egyfa... több»

A film összbevétele 43 335 424 dollár volt (imdb.com).

 

A film forgatókönyvírója, James Gunn rengeteg negatív visszajelzést kapott, miután megtudták, hogy ő készítheti el a Holtak hajnala feldolgozásának forgatókönyvét. Egy alkalommal halálosan is megfenyegették emiatt.

(Kóborló )
 

Sarah Polley, a film egyik főszereplője azt mondta, hogy még soha egyetlen szerepében sem kellett annyit rohannia, mint ebben a filmben.

(Kóborló )
 

Tom Savini, aki szerepelt az eredeti Holtak hajnala című filmben, és sminkmesterként is tevékenykedett abban, feltűnik egy apróbb szerep erejéig. Ő alakítja a tévéinterjúban azt a rendőrt, aki elmondja, miként lehet a zombikat megölni.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.