Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Holtak hajnala (1978)

Dawn of the Dead
Filmadatlap
 
31
Szereplők
11
Vélemények
50
Képek
2
Videók
Holtak hajnala
 
sabnock666   2018. 08. 25.

Na igen, a zombik maszkok pesze nem olyanok , mint manapság,de nagyon egyben van a film. Félelmetes, izgalmas, és kiszámíthatatlan horrort láthatunk ebben az alkotásban. Tom Savini nagyon tetszett, de Adolph Caesar sem vallott szégyent ebben a Romero remekműben. Ajánlott alapfilm ebben a műfajban.

 
alex   2015. 02. 04.

Eddig a legjobb vicces akciós zombie horror film amit valaha láttam (igaz, hogy még nem láttam sokat). A Holtak hajnala-nak sajátos hangulata van, az öreg számíttógépes játékokra emlékeztet.


 
D. Wolfe   2016. 04. 16.

A társadalomkritika betalált, ehhez Romero nagyon értett is, minden mást azonban kicsit untam. Sem a színészek játéka, sem a karakterek nem voltak igazán érdekesek, a filmvégi akciózás pedig szerintem nagyon kilógott az összképből. A maszkok mai szemmel nevetségesnek tűnhetnek, de akkor igazán jónak számítottak. Azért megérte megnézni, mert végső soron mégiscsak egy kultfilmről beszélünk.

 
erahurka   2018. 08. 12.

Zack Snyder feldolgozását többször is láttam már és minden idők legjobb zombifilmjének tartom. Ilyen alapokkal ültem le a műfaj mestereként számon tartott George A. Romero eredetije elé. A film nem öregedett valami szépen, mondjuk ki, a zombik olykor kifejezetten bénák, komikusak, de hát akkoriban ezt lehetett megvalósítani. A történet érdekes, jó kis társadalom kritika. Sajnos olykor kicsit túlságosan is lassan vánszorog előre, érdemes lett volna két óra alá vágni, 1 óra és 50 perc is elegendő lett volna a történet kibontására. Nem a rémisztgetések és az akció miatt érdemes megnézni, hiszen sokkal inkább dráma ez mint horror, de kihagyhatatlan alapmű, ha kicsit is szereti az ember a horror filmeket.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Egy igazi klasszikus horrorfilm. Nagyon élvezhető volt a végéig, ajánlani tudom. A látvány egyedi és igazán jó hatást gyakorolt rám és szerintem még elég sok másik nézőre is. Nagyon élvezhető volt a végéig, ajánlani tudom. Egyszerűen imádtam!

Tom Savini
David Emge
Gaylen Ross
David Emge
David Emge
Gaylen Ross
Ken Foree
Gaylen Ross
Scott H. Reiniger
David Emge
David Emge
Scott H. Reiniger
Ken Foree
David Emge
Scott H. Reiniger
Gaylen Ross
David Emge
Ken Foree
Scott H. Reiniger
Ken Foree
Scott H. Reiniger
 
Egy olyan fiatal (szub)zsáner esetében, mint az élőhalottakról szóló filmek, általában könnyű számon tartani a kiemelkedő darabokat. Ezek közül is Romero zombi-antológiájának második részét szokás a műfaj alfájának és omegájának tartani, nem ok nélkül. Ugyanakkor, mint minden kevés időt megélt zsáner esetében, nagyon hamar jönnek olyan ifjú titánok, akik villámgyorsan meghaladják ezeket az egyébként több sebből vérző mérföldköveket, a Holtak hajnala pedig ennek a folyamatnak egy igen komoly áldozata. több»

A film összbevétele 55 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt az első film, amiben a zombikat fejlövéssel lehetett ártalmatlanná tenni.

(TribeBubu)
 

Mivel a költségvetés alacsony volt, a helyszínül szolgáló Monroeville-i pláza nem zárt be a forgatás kedvéért. Emiatt a stáb csak éjszaka forgathatott ott, amit legkésőbb másnap reggel 7-ig be kellett fejezniük.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film körülbelül 650 ezer dollárból készült. Az USA-ban nagyjából 5 millió, míg világszinten több, mint 50 millió dolláros bevételt hozott.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.