Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Holtak hajnala (1978)

Dawn of the Dead
Filmadatlap
 
31
Szereplők
13
Vélemények
50
Képek
2
Videók

Galéria (50)

Tom Savini
David Emge
Gaylen Ross
David Emge
David Emge
Gaylen Ross
Ken Foree
Gaylen Ross
Scott H. Reiniger
David Emge
David Emge
Scott H. Reiniger
Ken Foree
David Emge
Scott H. Reiniger
Gaylen Ross
David Emge
Ken Foree
Scott H. Reiniger
Ken Foree
Scott H. Reiniger

Videók (2)

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 12.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Zombibál a plázában

"Ha nincs hely a pokolban, a holtak majd a Földön járnak." George A. Romero 1968-ban friss vért fecskendezett a zombifilmes zsánerbe Az élőhalottak éjszakájával, ám hiába beszélünk egy műfajtörténeti jelentőséggel bíró alkotásról, tíz évet kellett vá... teljes kritika»

 
Kóborló   2019. 10. 15.

a nap véleménye

2
Mikor nincs már több hely a pokolban, akkor majd a holtak köztünk fognak járni

George A. Romero 1968-ban valami olyat készített, ami nyomtatott betűkkel került be a horrorfilmek képzeletbeli nagy könyvébe, ez pedig Az élőhalottak éjszakája című alkotása volt. A mai napig referenciaként tekintenek a filmesek Romero klasszikusára... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 25.

1

Na igen, a zombik maszkok pesze nem olyanok , mint manapság,de nagyon egyben van a film. Félelmetes, izgalmas, és kiszámíthatatlan horrort láthatunk ebben az alkotásban. Tom Savini nagyon tetszett, de Adolph Caesar sem vallott szégyent ebben a Romero remekműben. Ajánlott alapfilm ebben a műfajban.

 
erahurka   2018. 08. 12.

0

Zack Snyder feldolgozását többször is láttam már és minden idők legjobb zombifilmjének tartom. Ilyen alapokkal ültem le a műfaj mestereként számon tartott George A. Romero eredetije elé. A film nem öregedett valami szépen, mondjuk ki, a zombik olykor... több»

 
alex   2015. 02. 04.

0

Eddig a legjobb vicces akciós zombie horror film amit valaha láttam (igaz, hogy még nem láttam sokat). A Holtak hajnala-nak sajátos hangulata van, az öreg számíttógépes játékokra emlékeztet.

 
D. Wolfe   2016. 04. 16.

0

A társadalomkritika betalált, ehhez Romero nagyon értett is, minden mást azonban kicsit untam. Sem a színészek játéka, sem a karakterek nem voltak igazán érdekesek, a filmvégi akciózás pedig szerintem nagyon kilógott az összképből. A maszkok mai szem... több»

 
fcbnandi   2015. 10. 30.

0

Mindent összevetve tetszett a film, de voltak benne elemek, amik nem jöttek be, bár én elfogult vagyok, mert alapból imádom a zombis filmeket így ezt is szívesen néztem.

A film összbevétele 55 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 2004-ben Zack Snyder újra elkészítette, ami sok helyen eltér az eredetitől.

(Kóborló )
 

George A. Romero is megjelenik a filmben egy apróbb szerepben, ő alakítja a Tv-állomás rendezőjét.

(Kóborló )
 

A filmet négy különböző hosszúságú játékidővel mutatták be. Volt egy 119, egy 127, egy 139 és egy különleges rendezői változata, ami 156 perccel jelent meg.

(Kóborló )
 

A film 1986-ig tiltólistás volt az ausztráliai Queensland városában.

(Kóborló )
 

A film felvételeit közel négy hónap alatt vették fel.

(Kóborló )
 
Őszintén meg kell mondanom, hogy szerintem Az élőhalottak éjszakája jobb lett, leginkább a feszes tempója, klausztrofób hangulata és sötét jövőképe miatt. több»