Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Sziklák szeme (1977)

The Hills Have Eyes
Filmadatlap
 
21
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Michael Berryman
Michael Berryman

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 03. 15.

legújabb vélemény a nap véleménye

5
Sivatagi rémálom

Wes Craven (1939–2015) bemutatkozó filmjével, az 1972-es, Az utolsó ház balra című horrorjával indította el pályafutását, ráadásként mondhatjuk, hogy elég erőteljesen, de amint mondani szokták, egy fecske nem csinál nyarat, így az első filmje után mé... teljes kritika»

 
Gyalog őrmester   2017. 10. 25.

1

Én még nem láttam a feldolgozást, de ez a régi nagyon tetszett, izgalmas volt. Kiváncsi leszek ennek a 2. részére! :D

 
Lamboh   2017. 10. 15.

0

Régebben láttam a feldolgozást, az okés volt. Mármint az első, a második rész említésre se nagyon méltó. Nem vártam ettől sokat, hiszen nem mostani film már, de szinte minden várakozásomat alul sikerül múlnia. Annyira talán nem is érdemes a korára fo... több»

 
Gyorvik   2018. 10. 17.

0

Érdemes a megtekintésre - még a kényes ízlésű filmkritikusok szerint is - mert a megtörtént esemény alapján megjegyzés több, mint helytálló. S, hogy miért? Talán mert oly sok hasonló indíttatású mozi mellett, az emberiség történelmének legtitkosabb, ... több»

 
ZiggityZag   2015. 07. 31.

1

Szerintem ez a '77-es eredeti film sokkal jobban sikerült, mint a 2008-as feldolgozás. Itt még mindenféle erőlködés nélkül sikerül elhitetni vele, hogy nagy para van, és jönnek a gusztustalan szörnyek. Persze a maszkok már nem állják meg helyüket ma... több»

 
VérAlex   2016. 03. 10.

0

Nekem ez a film nagyon olcsónak tűnt. A maszkok egyáltalán nem hitelesek, már majdnem nevetségesek, a történet pedig könnyen kiszámíthatóvá válik az első 10 perc után. Ehhez jön még a film vontatott tempója. Nem teljesen nagyon rossz film, csak éppen kár megnézni.

 
Holló   2016. 03. 09.

0

Sok szempontból átlagosnak tartom a Sziklák szeme című horrort. Átlagosan közepesre sikerül felépíteni a film légkörét. Kissé unalmasan kezdődik a történet, de aztán felfokozódik a hangulat. A történet viszont egy az egyben kiszámítható. Meg lehet nézni, de van sok jobb film ebben a műfajban.

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Ruby szerepében látható Janus Blythe eredetileg a filmbéli Lynne karakterére jelentkezett a próbafelvételek során.

(Kóborló )
 

Két csecsemőt szerepeltettek a film felvételei során.

(Kóborló )
 

Eredetileg a tarantulás jelenet nem volt a forgatókönyvben, csak az egyik forgatási napon találtak egy példányt a pókból, és mivel a Lynne karakterét alakító Dee Wallace irtózott tőle, beépítették a filmbe a jelenetet.

(Kóborló )
 

A film producere, Peter Locke elvállalt egy apróbb szerepet a filmben, ő alakította Mercury karakterét.

(Kóborló )
 

Wes Craven (1939–2015) kezdetben a Blood Relations (Vérkapcsolatok) címet szerette volna adni a filmnek, de ez a producernek, Peter Lockenek nem tetszett, emiatt változtatták végül meg a címet The Hills Have Eyesra.

(Kóborló )