2021.03.05   olvasottság: <1000x   szerző: csd   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Ezeknél a filmeknél bizony nem csupán olcsó reklámfogás volt a figyelmeztető szöveg, miszerint a cselekmény valós történeten alapszik. Hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb sztorik kerültek nagyvászonra, amelyektől csakugyan a hideg futkos az ember hátán.

Jobb, ha elhiszed: Ez a 10 hátborzongató horror valós eseményeken alapszik!
#10

dráma | horror | misztikus

Az 1987-es megtörtént eseményeken alapuló rémisztő horror egy mit sem sejtő amerikai család természetfeletti, sötét erőkkel való találkozását tárja elénk. Amikor a Campbell... több»

A Snedeker család a nyolcvanas években felkereste a Warren családot azzal, hogy otthonukat szellemeket szállták meg.
#9

horror | thriller

Egy család nyaralni indul, amikor a Sziklás hegységben váratlanul lerobban az autójuk. Mivel segítséget senkitől nem remélhetnek, maguk próbálnak meg valamiként kimászni a... több»

Az 1700-as években Skóciában csakugyan létezett egy monda egy útról, amelyen váratlanul és nyomtalanul tűnnek el utazók.
#8

horror

Nancy Thomson (Heather Langenkamp) átlagos kamaszlány, életét azonban váratlanul hátborzongató események sora kavarja fel. Rémálmok kezdik gyötörni, minden éjszaka sikoltozva,... több»

A rendező, Wes Craven elmondta, hogy a film cselekményét egy kambodzsai család történetének feldolgozása, akik az országukban dúló vérengzés elől menekültek az Egyesült Államokba. Fiuk képtelen volt elaludni éjszaka a korábban látott borzalmak miatt, mivel attól tartott, hogy az álmában őt üldöző teremtmény végül utoléri őt. Egy éjszaka miután a fiú elaludt a szülők sikoltozásra riadtak fel, a szobába rohanva holtan találták gyermeküket.
#7

horror

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

A film valójában egy bizonyos Roland Doe történetét dolgozza fel, akit a negyvenes években a katolikus egyház több alkalommal is ördögűzés alá vetett. A fiún közel 30 szertartást végeztek el, együttesen 9 pap vezetésével, 39 tanú jelenlétében. Rolandot végül gyógyultnak nyilvánították.
#6

horror | road movie | thriller

Három jó barát, Liz (Cassandra Magrath), Kristy (Kestie Morassi) és Ben (Nathan Phillips) Ausztráliába, a legendás Wolf Creek Nemzeti Parkba indul nyaralni. Féktelen bulik és... több»

A film elején látható figyelmeztető szöveget, hogy a produkció valós eseményeken alapszik nem olcsó reklámfogásnak szánták a készítők. A valóságban ugyanis egy bizonyos Bradley John Murdoch és Ivan Milat hét turista halálát okozták.
#5

dráma | horror | thriller

Mikor a gonosz átveszi a hatalmat az ember fölött, magasabb hatalmakhoz kell fordulni. Emily Rose plébánosa segítségét kéri, mikor úgy érzi, nem tud megküzdeni a testét... több»

A film története egy bizonyos Anneliese Michel életét dolgozza fel. A kislány a második világháború után nőtt fel, ám különös viselkedését a mai orvostudomány skizofréniával magyarázná. A lány vallásos családja azonban meg volt győződve arról, hogy gyermeküket megszállta az ördög.
#4

horror | misztikus | thriller

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több»

A film története csakugyan két olyan családról szól, akik állításuk szerint természetfeletti erőkkel találkoztak.
#3

dráma | horror | kaland

Susan és Daniel fiatal házasok. Régi álmukat valósítják meg, amikor befizetnek egy búvárkodással egybekötött nyaralásra. A vakáció azonban hamarosan rémálommá válik: a... több»

Tom és Eileen Lonergan egy búvárexpedíció során rekedtek a nyílt tengeren, ahol két napon keresztül sodródtak.
#2

dráma | horror | thriller

A Két test egy lélek című filmben Elliot és Beverly Mantle elválaszthatatlanul összetartoznak, hiszen egypetéjű ikrek. Mindent megosztanak egymással: a nőgyógyászati... több»

Stewart és Cyril Marcus valóban léteztek, mindketten nőgyógyászok voltak, akik egy másik élettel is rendelkeztek, a környezetük azonban egy idő után észrevette rajtuk, hogy viselkedésük megváltozott, így a kettős életük is lelepleződött.
#1

horror

A rettegés háza című thrillerben Buzzy Crocker fotókat készít bulvárlapok számára, de egy ideje nem készült szenzációs darab. Végre megtalálja a nagy sztorit, amivel nagyot... több»

A film az azonos című könyvön alapszik, amely a valódi Ronald J. DeFeo Jr. körüli eseményeket dolgozza fel, a férfi 1974-ben meggyilkolta a teljes családját.