Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Campbell Scott
 
Di Canio   2020. 03. 25.

legújabb vélemény

Komoly film ha valaki hisz az ilyen dolgokban, ha nem akkor nem nagyon fog bejönni. A bíróság meg valószínűleg így működik most is.

 
Kóborló   2020. 01. 15.

Tárgyalótermi film még sosem volt ennyire félelmetes

Minden ember számára vannak olyan filmek, amik kimondottan közel állnak a szívükhöz. Nálam eme remek kis film pont ilyen lenne, de persze megértem azon nézőket is, aki nem magasztalták fel az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című filmet annyira, mint szerény személyem, hisz elég sok műfajból merít jókora adagokat, és talán pont emiatt jó pár nézője le is pontozza majd. Megtalálható itt a tárgyalótermi filmekre oly jellemző légkör, aztán a szerencsétlen események által sújtott család drámai vonulata, továbbá a jobb horrorfilmekre jellemző kimondottan feszült atmoszféra, és mindezt még nyakon öntik kellő mértékű misztikummal. Mindezeket pedig még meg is fűszerezik azzal, hogy a film igaz történet ... több»


 
sabnock666   2018. 03. 15.

Jól sikerült film, bár nálam a nagy áttörést nem hozta meg. Izgalmas, és felkavaró, kissé furcsa képsorok keverednek benne. Összességében egy jó horror a maga nemében.

 
Anti007   2019. 06. 15.

Hátborzongató igaz történet...

Valószínűleg az 1973-as Ördögűzőt senkinek sem kell bemutatni, mivel a horror műfajban klasszikusnak számít. Regan megszállása mindenkibe belevésődött. Ilyen témában viszont (a klasszikus után) mindenképp ez a következő, amit nem szabad kihagyni. Kiváló film. Többször is láttam már, és minden alkalommal ugyanúgy borzongtam, élveztem a filmet, mint első alkalommal. Igaz történt alapján készült ez a horror, 1976-ban egy német egyetemista lány, Anneliese Michel rengeteg kezelésen esett át, de valójában az orvosok sem igazán tudták, mi lehet a baja a páciensnek, úgy gondolták, epilepsziás, ezzel is kezelték, ám nem sikerült meggyógyítaniuk. Egyik vizsgálat alkalmával készült egy magnófelvétel, ... több»

 
SzFa   2017. 09. 19.

Számomra egy átlagos ördögűzős film volt. A történet átlagos, a megvalósítás átlagos, a jelenetek átlagosak. Félelmetes horror, de engem akkor sem fogott meg.

A film összbevétele 144 216 468 dollár volt (imdb.com).

 

A film egyik főszereplője, Laura Linney azt állította, hogy a forgatás ideje alatt a tévéje éjjelente több alkalommal magától ki- és bekapcsolt.

(Kóborló )
 

A film rendezője egy interjúban azt állította, hogy elsősorban nem horrorfilmes megoldásokban gondolkodtak, hanem sokkal inkább akartak egy okos és feszült tárgyalótermi filmet kihozni a történetből.

(Kóborló )
 

Laura Linney ajánlotta a rendezőnek Jennifer Carpentert Emily Rose szerepére.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.