Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Ördögűzés Emily Rose üdvéért (2005)

The Exorcism of Emily Rose
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Campbell Scott

Videók (2)

 
Hámori Balázs   2020. 09. 14.

legújabb vélemény

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Immár 15 éves a film, de mivel CGI és hasonló dolgok nem voltak benne, így ez maximum a kép minőségén látszik. Mindjárt az elején megemlíteném az Emily Rose-t alakító Jennifer Carpentert. Egy szóval: zseniális. Az, amit leművelt a forgatáson hátborzo... több»

1
 
Kóborló   2020. 01. 15.

1
Tárgyalótermi film még sosem volt ennyire félelmetes

Minden ember számára vannak olyan filmek, amik kimondottan közel állnak a szívükhöz. Nálam eme remek kis film pont ilyen lenne, de persze megértem azon nézőket is, aki nem magasztalták fel az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című filmet annyira, mint sze... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Jól sikerült film, bár nálam a nagy áttörést nem hozta meg. Izgalmas és felkavaró, kissé furcsa képsorok keverednek benne. Összességében egy jó horror a maga nemében.

 
SzFa   2017. 09. 19.

0

Számomra egy átlagos ördögűzős film volt. A történet átlagos, a megvalósítás átlagos, a jelenetek átlagosak. Félelmetes horror, de engem akkor sem fogott meg.

 
Di Canio   2020. 03. 25.

0

Komoly film ha valaki hisz az ilyen dolgokban, ha nem akkor nem nagyon fog bejönni. A bíróság meg valószínűleg így működik most is.

 
Holló   2015. 06. 04.

0

Nem volt rossz, bár persze az, hogy végig lebegtetve volt ez a "most akkor természetfeletti, vagy nem természetfeletti" dolog kicsit elvette az élét az egésznek, és az ember nem tudta magát annyira átadni a misztikus rettegésnek, vagy hogy mondjam. P... több»

 
Ronin   2014. 12. 23.

0

Az egyik legfélelmetesebb film, amit valaha láttam - már persze az igazi ördögűző után. Miután megnéztem, vagy egy hétig minden nap felébredtem hajnali háromkor, és majd összecsináltam magam (aki látta a filmet, az érteni fogja). De ettől függetlenül... több»

A film összbevétele 144 216 468 dollár volt (imdb.com).

 

Jennifer Carpenter úgy készült a szerepre, hogy órákat töltött egy tükrökkel teli szobában különféle testhelyzeteket és arckifejezéseket próbálva, hogy lássa, melyik a legijesztőbb.

(Hámori Balázs)
 

Jennifer Carpenter annyira meggyőző és ijesztő volt a szereplőválogatáson, hogy a rendező azonnal neki adta a főszerepet, vagyis Emily Rose szerepét.

(Hámori Balázs)
 

A film mindössze 19 millió dollárból készült, és világszerte 145 166 804 dollárt termelt.

(Hámori Balázs)
 

A film egyik főszereplője, Laura Linney azt állította, hogy a forgatás ideje alatt a tévéje éjjelente több alkalommal magától ki- és bekapcsolt.

(Kóborló )
 

A film rendezője egy interjúban azt állította, hogy elsősorban nem horrorfilmes megoldásokban gondolkodtak, hanem sokkal inkább akartak egy okos és feszült tárgyalótermi filmet kihozni a történetből.

(Kóborló )