Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Ördögűzés Emily Rose üdvéért (2005)

The Exorcism of Emily Rose
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Campbell Scott

Videók (2)

 
Hámori Balázs   2020. 09. 14.

legújabb vélemény

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Immár 15 éves a film, de mivel CGI és hasonló dolgok nem voltak benne, így ez maximum a kép minőségén látszik. Mindjárt az elején megemlíteném az Emily Rose-t alakító Jennifer Carpentert. Egy szóval: zseniális. Az, amit leművelt a forgatáson hátborzo... több»

1
 
Kóborló   2020. 01. 15.

1
Tárgyalótermi film még sosem volt ennyire félelmetes

Minden ember számára vannak olyan filmek, amik kimondottan közel állnak a szívükhöz. Nálam eme remek kis film pont ilyen lenne, de persze megértem azon nézőket is, aki nem magasztalták fel az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című filmet annyira, mint sze... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Jól sikerült film, bár nálam a nagy áttörést nem hozta meg. Izgalmas és felkavaró, kissé furcsa képsorok keverednek benne. Összességében egy jó horror a maga nemében.

 
SzFa   2017. 09. 19.

0

Számomra egy átlagos ördögűzős film volt. A történet átlagos, a megvalósítás átlagos, a jelenetek átlagosak. Félelmetes horror, de engem akkor sem fogott meg.

 
Di Canio   2020. 03. 25.

0

Komoly film ha valaki hisz az ilyen dolgokban, ha nem akkor nem nagyon fog bejönni. A bíróság meg valószínűleg így működik most is.

 
Róbert Gyenes   2020. 02. 09.

0

Nem vártam tőle sokat, hisz nem egy mai film.. de ennek ellenére 100szor jobb mint egy mai átlagos “horror”. A történet nagyon érdekes és elgondolkodtató főleg,hogy igaz történet alapján készült.

 
Doriss   2017. 08. 15.

0

Azoknak ,akik szeretik ezt a kategóriát, és azon belül az ördögűzést, kötelező darab! Egy film klasszikus, ami még ma is megállja a helyét. Csak ajánlani tudom.

A film összbevétele 144 216 468 dollár volt (imdb.com).

 

Jennifer Carpenter úgy készült a szerepre, hogy órákat töltött egy tükrökkel teli szobában különféle testhelyzeteket és arckifejezéseket próbálva, hogy lássa, melyik a legijesztőbb.

(Hámori Balázs)
 

Jennifer Carpenter annyira meggyőző és ijesztő volt a szereplőválogatáson, hogy a rendező azonnal neki adta a főszerepet, vagyis Emily Rose szerepét.

(Hámori Balázs)
 

A film mindössze 19 millió dollárból készült, és világszerte 145 166 804 dollárt termelt.

(Hámori Balázs)
 

A film egyik főszereplője, Laura Linney azt állította, hogy a forgatás ideje alatt a tévéje éjjelente több alkalommal magától ki- és bekapcsolt.

(Kóborló )
 

A film rendezője egy interjúban azt állította, hogy elsősorban nem horrorfilmes megoldásokban gondolkodtak, hanem sokkal inkább akartak egy okos és feszült tárgyalótermi filmet kihozni a történetből.

(Kóborló )