Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
sabnock666   2018. 03. 15.

Jól sikerült film, bár nálam a nagy áttörést nem hozta meg. Izgalmas, és felkavaró, kissé furcsa képsorok keverednek benne. Összességében egy jó horror a maga nemében.

 
SzFa   2017. 09. 19.

Számomra egy átlagos ördögűzős film volt. A történet átlagos, a megvalósítás átlagos, a jelenetek átlagosak. Félelmetes horror, de engem akkor sem fogott meg.


 
Anti007   2019. 06. 15.
Hátborzongató igaz történet...

Valószínűleg az 1973-as Ördögűzőt senkinek sem kell bemutatni, mivel a horror műfajban klasszikusnak számít. Regan megszállása mindenkibe belevésődött. Ilyen témában viszont (a klasszikus után) mindenképp ez a következő, amit nem szabad kihagyni. Kiváló film. Többször is láttam már, és minden alkalommal ugyanúgy borzongtam, élveztem a filmet, mint első alkalommal. Igaz történt alapján készült ez a horror, 1976-ban egy német egyetemista lány, Anneliese Michel rengeteg kezelésen esett át, de valójában az orvosok sem igazán tudták, mi lehet a baja a páciensnek, úgy gondolták, epilepsziás, ezzel is kezelték, ám nem sikerült meggyógyítaniuk. Egyik vizsgálat alkalmával készült egy magnófelvétel, ... több»

 
Doriss   2017. 08. 15.

Azoknak ,akik szeretik ezt a kategóriát, és azon belül az ördögűzést, kötelező darab! Egy film klasszikus, ami még ma is megállja a helyét. Csak ajánlani tudom.

 
daveppp   2017. 10. 18.

Tetszett, hogy egy bírósági tárgyalás során követhetjük nyomon, hogy mi is történt Emily -vel. JC nagyon jól játssza a megszálottat. A befejezés egyrészről nagyon jó, mert megadja nekünk a válaszlehetőséget, hogy döntsük el melyik oldalnak adunk igazat: hit vs tudomány. Másrészről én nagyon össze csapottnak és gyorsan lerendezettnek éreztem a végét. Valami hiányzott nekem onnan, nem tudom meg mondani,hogy mi.

Campbell Scott

A film összbevétele 144 216 468 dollár volt (imdb.com).

 

Jennifer Carpenter a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film egy Anneliese Michel nevű német nő igaz történetét dolgozza fel.

(kázsé)
 

A filmhez készült több bábu is, amiket azokhoz a jelenetekhez akartak használni, mikor Emily kicsavarodott pózban látható, de egy jelenetben Jennifer Carpenter maga látható a bábu helyett.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.