Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
Hámori Balázs   2020. 09. 14.

legújabb vélemény

Immár 15 éves a film de mivel CGI és hasonló dolgok nem voltak benne így ez maximum a kép minőségén látszik. Mindjárt az elején megemlíteném az Emily Rose-t alakító Jennifer Carpenter-t, egy szóval: zseniális. Az amit leművelt a forgatáson hátborzong... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

Jól sikerült film, bár nálam a nagy áttörést nem hozta meg. Izgalmas, és felkavaró, kissé furcsa képsorok keverednek benne. Összességében egy jó horror a maga nemében.


 
Kóborló   2020. 01. 15.

Tárgyalótermi film még sosem volt ennyire félelmetes

Minden ember számára vannak olyan filmek, amik kimondottan közel állnak a szívükhöz. Nálam eme remek kis film pont ilyen lenne, de persze megértem azon nézőket is, aki nem magasztalták fel az Ördögűzés Emily Rose üdvéért című filmet annyira, mint sze... teljes kritika»

 
Anti007   2019. 06. 15.

Hátborzongató igaz történet...

Valószínűleg az 1973-as Ördögűzőt senkinek sem kell bemutatni, mivel a horror műfajban klasszikusnak számít. Regan megszállása mindenkibe belevésődött. Ilyen témában viszont (a klasszikus után) mindenképp ez a következő, amit nem szabad kihagyni. Kiv... teljes kritika»

 
SzFa   2017. 09. 19.

Számomra egy átlagos ördögűzős film volt. A történet átlagos, a megvalósítás átlagos, a jelenetek átlagosak. Félelmetes horror, de engem akkor sem fogott meg.

 
Di Canio   2020. 03. 25.

Komoly film ha valaki hisz az ilyen dolgokban, ha nem akkor nem nagyon fog bejönni. A bíróság meg valószínűleg így működik most is.

 
Doriss   2017. 08. 15.

Azoknak ,akik szeretik ezt a kategóriát, és azon belül az ördögűzést, kötelező darab! Egy film klasszikus, ami még ma is megállja a helyét. Csak ajánlani tudom.

Campbell Scott

A film összbevétele 144 216 468 dollár volt (imdb.com).

 

Jennifer Carpenter úgy készült a szerepre, hogy órákat töltött egy tükrökkel teli szobában különféle testhelyzeteket és arckifejezéseket próbálva, hogy lássa, melyik a legijesztőbb.

(Hámori Balázs )
 

Jennifer Carpenter annyira meggyőző és ijesztő volt a szereplőválogatáson, hogy a rendező azonnal neki adta a főszerepet, vagyis Emily Rose szerepét.

(Hámori Balázs )
 

A film mindössze 19 millió dollárból készült, és világszerte 145 166 804 dollárt termelt.

(Hámori Balázs )
 

A film egyik főszereplője, Laura Linney azt állította, hogy a forgatás ideje alatt a tévéje éjjelente több alkalommal magától ki- és bekapcsolt.

(Kóborló )
 

A film rendezője egy interjúban azt állította, hogy elsősorban nem horrorfilmes megoldásokban gondolkodtak, hanem sokkal inkább akartak egy okos és feszült tárgyalótermi filmet kihozni a történetből.

(Kóborló )
 

Laura Linney ajánlotta a rendezőnek Jennifer Carpentert Emily Rose szerepére.

(Kóborló )
 

Jennifer Carpenter a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film egy Anneliese Michel nevű német nő igaz történetét dolgozza fel.

(kázsé)
 

A filmhez több bábu is készült, amiket azokhoz a jelenetekhez akartak használni, mikor Emily kicsavarodott pózban látható, de egy jelenetben Jennifer Carpenter maga látható a bábu helyett.

(kázsé)
 

A film bemutatója óta egy legenda terjed a Minnesotai Egyetemen, miszerint Emily Rose-t először ott szállta meg a gonosz. Mivel Emily Rose egy kitalált szereplő, a legenda nyilvánvalóan hamis.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.