Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A rítus (2011)

The Rite
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
45
Képek
2
Videók

Galéria (45)

Anthony Hopkins

Videók (2)

 
elekm90   2021. 09. 05.

legújabb vélemény

0

Ha szereted a horrorfilmeket, akkor egyszer nézd meg! Nekem nem tetszett különösebben, egyedül Anthony Hopkins színészi játékát emelném ki, aki viszont ismét fantasztikus.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 23.

0

Ha meg nem sértem a Hopkins fanokat, ezt miért is vállalta el az idős legenda? Pénzért? Ugyan, szerintem már neki abból van elég... Jobbra számított? Szerintem igen... Nem lett egy nagy durranás, hitelesnek tűnik, de nem mozgat meg,nem érzem, hogy áramlik a feszültség bennem...sorry, de ez nem szólt nagyot!

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

1

A kedvenc ördögűzős filmem, mivel ez valóban hiteles és a beszámolók alapján valóban így zajlik egy ilyen szertartás. Anthony Hopkins nagyon jól hozza a szerepet és tényleg borzongató részeket is tartalmaz, főleg annak tükrében, hogyha tisztázzuk magunkban a tényt, hogy ilyen valóban létezik!

 
Deku   2017. 09. 14.

0

Hát ez meg mégis mi a fészkes fekete fene? Ennyire alja történetet is be lehet dobálni mindenhova? Ez még próbának is kevés bizony. Hamar elfogott az álmosság alatta de legalább jót lehet aludni.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 14.

0
Kérdések rítusa.

Szóval kapunk egy "igaz történet alapján készült" feliratot az eljén. Sajnos ezzel szkeptikus vagyok mert legtöbbször csak a nevek vagy egy-egy mozzanat a filmből igaz csak. Ki tudja talán itt is. Amivel nincs semmi probléma csak sajnos zavaró tud le... teljes kritika»

 
Timcsi   2019. 03. 26.

0

Az ördögűzés téma nem az én világom, nem igazán hiszek az ilyenekben, de ez egy jól felépített, korrekt film.

 
Hedy0809   2017. 03. 07.

0

A történet mondhatni átlagos (szokásos),de Hopkins alakítása kiemeli a sorból. Ő viszi a sztorit... Az arca,a mimikája,önmagában a frászt hozta rám. Miatta mindenképp érdemes megnézni a filmet!

A film összbevétele 97 143 987 dollár volt (imdb.com).

 

Matt Baglio a film alapjául szolgáló regény írója. A szerző másik könyvét, Az Argo-akciót szintén feldolgozták filmen.

(jakedave)
 

Mikael Håfström valódi ördögűző ceremóniákon is részt vett, hogy felkészüljön a filmre.

(kázsé)
 

Lucas háza tele van macskákkal és varangyokkal, amik a hagyomány szerint a démon-bálok elmaradhatatlan kellékei.

(kázsé)
 

A filmben Rutger Hauer magyarul beszél.

(kázsé)
 

A film első trailerében Wojciech Kilar 1992-es Drakulájának zenéje is hallható, amiben szintén szerepelt Anthony Hopkins.

(kázsé)
 
Összességében bárkinek jó szívvel ajánlanám a megtekintését, a közel kétórányi szórakozás garantált, akár többszöri újranézés esetén is. több»