Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A titkok kulcsa (2005)

The Skeleton Key
Filmadatlap
 
16
Szereplők
18
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
BoBamburg   2022. 04. 15.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó ideje kerülgetem már ezt a filmet, nem is értem, miért nem néztem már meg korábban, mert imádom az ilyen misztikus horrorokat, de most végre megnéztem. Igazából semmi extra, tipikus kétezres évekbeli misztikus horror, de nekem tökre tetszett.

 
hszpp   2017. 02. 02.

3

sok gyenge film után,végre bemutattak egy jót is. Úgy ültem le elé,hogy lássuk,nézzünk valamit,abszolút semlegesen. Ám kikerekedett szemekkel vártam a végét,s nem azért mert unatkoztam,hanem mert abszolút lekötött. Csavarokkal,és jó színészekkel,érdekes sztorival...összességében ez egy remek film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 22.

2

Kate Hudson elindul, hogy belekeveredjen élete nagy kalandjába....itt mint Caroline. Megmenekül....Hát persze...Jó amerikai szokás szerint happy end a vége...addig van néhány félelmetes jelenet, meg is ijedünk, és hipp-hopp vége!!! Miről is szólt??? Nem mindegy, megnéztük, eltelt vele az idő. Átlagos produkció!!!

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Történetileg nem volt egy veszettül nagy munka ez épp csak egy átlagos szintet ütött meg nálam. Nem okozott maradandó élményeket ez a film hála az égnek. Nem javasolnám ezt senkinek.

 
Berto49   2019. 03. 28.

0
Mi a különbség a woodoo és a hoodoo között?

Sok minden egyéb mellett a címben feltett kérdésre is választ kaphat a néző, ha megnézi ezt a 2005-ben készített, tévesen horrornak is címkézett filmet. A misztikus thriller sokkal jobban jellemzi az adott film műfaját. Már maga a helyszín is kísérteties, az amerikai dél, közelebbről a fülledt Louisiana mocsaras területe, amely kitűnő táptalaja volt a természetfeletti, misztikus elképzeléseknek. Ezen a környéken vállal betegápolási munkát Caroline (Kate Hudson), az ápolónőnek készülő 25 éves, a múltjában súlyos terhet hordozó fiatal nő. Titok titok hátán tárul fel előtte, a végén pedig egy nem szokványos – és ezért igen elismerésre méltó – csavar zárja le a történetet. Érdemes hangsúlyozni, hogy egy vértelen, slasher hatásoktól mentes, de izgalmakban bővelkedő filmmel van dolgunk. A hősnőn kívül a fantasztikus Gena Rowlands és a néhány szótól eltekintve néma John Hurt játéka teszi még élvezhetőbbé a darabot.

 
elekm90   2020. 09. 03.

0

Az átlagosnál valamivel jobb thriller. Ígéretesen indult és volt benne fordulat, de engem valahogy ez a rituális vonal nem tudott lekötni, kicsit bugyuta és elnagyolt volt a történet. Biztos vannak, akiket megfog a hangulata és ezáltal nagyobbat is fog ütni.

 
harnas1207   2020. 06. 24.

0

A film alaptörténete többet érdemelt volna egy ilyen filléres és béna megvalósításnál. Sok logikátlanság után jön egy nagy csattanó, mi meg fogjuk a fejünket, hogy ez most mi volt. Horrornak nem ijesztő, thrillernek gyenge. Sajnálom, hogy egy ilyen lehetőséget hodoozo vodoozó kezekbe adtak...

A film összbevétele 45 081 407 dollár volt (imdb.com).

 

John Hurt szerette volna eljátszani azt a jelenetet, mikor Ben lezuhan a tetőről, de a kaszkadőrök túl veszélyesnek gondoltál és féltek, hogy komoly sérülést szenvedne a színész.

(dulkap)
 

A Devereaux ház mögötti mocsár nem volt valóságos, hanem CGI-effekt.

(dulkap)