Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

A titkok kulcsa (2005)

The Skeleton Key
Filmadatlap
 
16
Szereplők
12
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 09. 13.

Történetileg nem volt egy veszettül nagy munka ez épp csak egy átlagos szintet ütött meg nálam. Nem okozott maradandó élményeket ez a film hála az égnek. Nem javasolnám ezt senkinek.

 
Berto49   2019. 03. 28.
Mi a különbség a woodoo és a hoodoo között?

Sok minden egyéb mellett a címben feltett kérdésre is választ kaphat a néző, ha megnézi ezt a 2005-ben készített, tévesen horrornak is címkézett filmet. A misztikus thriller sokkal jobban jellemzi az adott film műfaját. Már maga a helyszín is kísérteties, az amerikai dél, közelebbről a fülledt Louisiana mocsaras területe, amely kitűnő táptalaja volt a természetfeletti, misztikus elképzeléseknek. Ezen a környéken vállal betegápolási munkát Caroline (Kate Hudson), az ápolónőnek készülő 25 éves, a múltjában súlyos terhet hordozó fiatal nő. Titok titok hátán tárul fel előtte, a végén pedig egy nem szokványos – és ezért igen elismerésre méltó – csavar zárja le a történetet. Érdemes hangsúlyozni, hogy egy vértelen, slasher hatásoktól mentes, de izgalmakban bővelkedő filmmel van dolgunk. A hősnőn kívül a fantasztikus Gena Rowlands és a néhány szótól eltekintve néma John Hurt játéka teszi még élvezhetőbbé a darabot.


 
hszpp   2017. 02. 02.

sok gyenge film után,végre bemutattak egy jót is. Úgy ültem le elé,hogy lássuk,nézzünk valamit,abszolút semlegesen. Ám kikerekedett szemekkel vártam a végét,s nem azért mert unatkoztam,hanem mert abszolút lekötött. Csavarokkal,és jó színészekkel,érdekes sztorival...összességében ez egy remek film.

 
sabnock666   2018. 08. 22.

Kate Hudson elindul, hogy belekeveredjen élete nagy kalandjába....itt mint Caroline. Megmenekül....Hát persze...Jó amerikai szokás szerint happy end a vége...addig van néhány félelmetes jelenet, meg is ijedünk, és hipp-hopp vége!!! Miről is szólt??? Nem mindegy, megnéztük, eltelt vele az idő. Átlagos produkció!!!

 
Zsceeeka   2017. 10. 31.

Gyerekkorom kedvenc borzongatós filmje, már vagy 10-szer láttam, és még felnőttként is nézhetőnek mondható (bár veszít a varázsából). A színészeket nem szeretem különösebben, de nem zavaróan rossza játékok. Én szeretem.

A film összbevétele 45 081 407 dollár volt (imdb.com).

 

John Hurt szerette volna eljátszani azt a jelenetet, mikor Ben lezuhan a tetőről, de a kaszkadőrök túl veszélyesnek gondoltál és féltek, hogy komoly sérülést szenvedne a színész.

(dulkap)
 

A Devereaux ház mögötti mocsár nem volt valóságos, hanem CGI-effekt.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.