Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

84 nyara (2018)

Summer of 84
Filmadatlap
 
31
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
4
Videók

Galéria (20)

Tiera Skovbye
Graham Verchere
Caleb Emery
Graham Verchere
Tiera Skovbye
Rich Sommer

Videók (4)

 
Lvntesz   2023. 04. 24.

legújabb vélemény

2

Egy ideje több helyen is láttam már, hogy érdemes lenne megnézni ezt a sötét csodát, így több hónap késéssel rávettem magam, és végül nem bántam meg. A 2006-ban bemutatott Rém rom című, alacsony költségvetésű gyöngyszem mindig is nagy kedvenc volt sz... több»

 
elekm90   2021. 08. 30.

1

Az alkotók rendesen meglovagolták a Stranger Things hullámot, illetve a mostanában menő 80-as évek témát. Ettől függetlenül egy tök élvezetes thriller tehetséges gyerekszínész gárdával (akik közt ráadásul a kémia is működik), jól felépített misztikum... több»

 
rainman   2019. 01. 20.

2
Azok a csodás 80-as évek!

Sokan hasonlítják a Summer of 84’-et Alfred Hitchcock Hátsó ablakához, illetve a 2007-es Disturbia c. filmhez. Szerintem hibásan. Mert bár körvonalaiban ugyan tényleg merít ezen filmekből, de jóval inkább hasonlítható a Stranger Things-hez, vagy valamelyik kora John Hughes filmhez. A 80-as évek amerikai külvárosi idilli életvitelnek ad egy fricskát. Mindezt tinédzserekkel a főszerepben. Közel sem tökéletes alkotás, sem dramaturgiailag, sem a szereplők által nem képes ugyan felnőni a klasszikusokhoz, de hangulatilag remekül sikerült darab. Szinte csöpög belőle a 80-as évek retrója. A soundtrack meg egy 100% neonfényes szintipop előadás a La Matos formáció előadásában. (Különleges, érdemes belehallgatni a műfaj/retro kedvelőinek). Engem végig lekötött, kis csalódást csak a suspense kibontásánál okozott (érezhetően a thriller és a horror műfajában nincsenek otthon a készítők), de azért a végén is meg tudott lepni a nem várt befejezésével. Aki horrort, illetve thrillert vár, az hatalmas fog csalódni, de aki helyén kezeli, az jól fog szórakozni rajta!

 
Caravaggio1978   2019. 03. 03.

1
Mikróba a popcornt!!!

Nekem nagyon tetszett a történet,be-be villantak régi, és új, történetek amik meg is estek a valóságban hasonló történeteket alkotva.Például Gacy az egyik legrettegettebb sorozatgyilkos, az elmebeteg szabadidejében bohócként szórakoztatta a gyerekeket, zsúrokon. A Summer of 84 nem konkrétan róla szól, de igencsak érződik a hatása. Az addig szépen lassan folyó, hangulatos, thriller átcsap egy aljas macska-egér horrorba, hogy a kanapéhoz szegezze a nézőt és ne nyugtassa meg az idegeket, amik várják a feszültség feloldását. Éppen ezért válik említésre méltó darabbá, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

 
Kóborló   2019. 10. 09.

2
Betalált!

Számomra a totális ismeretlenségből érkezett a 2017-ben készült, Summer of 84 című film, de egy biztos, azonnal a kedvenceim közt kötött ki, hisz szinte minden téren azonnal betalált nálam. Pedig nem egy hibátlan alkotással lesz dolga a nézőjének, de... teljes kritika»

 
itsmeh3stegh.05   2022. 07. 24.

2

Nagyon tetszett a film. Jó kis '80s hangulat, viszonylag jó színészekkel, tényleg kicsit Stranger Things hatású, de éppen ezért tetszik.

 
indingo   2020. 10. 28.

1

Kicsit a Stranger Things és a Frászkarika szerelemgyereke volt a film. A dalok nagyon feldobták. A története közepes.

A film összbevétele 42 027 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezéséért és forgatókönyvéért felelős trió eddigi rövidfilmjeinek, valamint a 2015-ös első nagyjátékfilmjüknek (Turbo Kid) ugyanazok a személyek készítették a zenei betéteket, mint itt is (Jean-Nicolas Leupi, Jean-Phillippe Bernier és Le Matos).

(Kóborló )
 

Mivel nagyon pozitívak voltak a visszajelzések a filmről, Amerikában és Kanadában korlátozott számban mozikban is bemutatták, pedig eredetileg csupán a 2018-as Sundance Filmfesztiválon mutatták volna be.

(Kóborló )
 

A film premierje a 2018-as Sundance Filmfesztiválon volt.

(Kóborló )
 

A film rendezőinek ez eddig csupán a második nagyfilmjük (a 2015-ös Turbo Kid volt az első), de számos rövidfilmet rendeztek már együtt, és a legtöbbjüknél a forgatókönyvet is ők írták.

(Creeps13)
 
A Summer of 84 egy kellemes, izgalmas, igazi nosztalgikus élményt biztosító kis horror-thriller, ami lehet nem váltja meg a műfajt, de egy emlékezetes filmélményt biztos tud nyújtani. több»
 
A 84 nyara valószínűleg sosem lesz akkora klasszikus, mint azok az alkotások, mint amik előtt tiszteleg, de a műfaj és a 80-as évek szerelmeseinek kifejezetten ajánlott, sőt kötelező nézni való. De a megtekintés után ne csodálkozzatok, ha mindenkiben egy lehetséges sorozatgyilkost fogtok látni. több»