Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
79%

84 nyara (2018)

Summer of 84
Filmadatlap
 
31
Szereplők
9
Vélemények
20
Képek
5
Videók
 
indingo   2020. 10. 28.

legújabb vélemény

1

Kicsit a Stranger Things és a Frászkarika szerelemgyereke volt a film. A dalok nagyon feldobták. A története közepes.

 
rainman   2019. 01. 20.

1
Azok a csodás 80-as évek!

Sokan hasonlítják a Summer of 84’-et Alfred Hitchcock Hátsó ablakához, illetve a 2007-es Disturbia c. filmhez. Szerintem hibásan. Mert bár körvonalaiban ugyan tényleg merít ezen filmekből, de jóval inkább hasonlítható a Stranger Things-hez, vagy valamelyik kora John Hughes filmhez. A 80-as évek amerikai külvárosi idilli életvitelnek ad egy fricskát. Mindezt tinédzserekkel a főszerepben. Közel sem tökéletes alkotás, sem dramaturgiailag, sem a szereplők által nem képes ugyan felnőni a klasszikusokhoz, de hangulatilag remekül sikerült darab. Szinte csöpög belőle a 80-as évek retrója. A soundtrack meg egy 100% neonfényes szintipop előadás a La Matos formáció előadásában. (Különleges, érdemes belehallgatni a műfaj/retro kedvelőinek). Engem végig lekötött, kis csalódást csak a suspense kibontásánál okozott (érezhetően a thriller és a horror műfajában nincsenek otthon a készítők), de azért a végén is meg tudott lepni a nem várt befejezésével. Aki horrort, illetve thrillert vár, az hatalmas fog csalódni, de aki helyén kezeli, az jól fog szórakozni rajta!


 
Kóborló   2019. 10. 09.

1
Betalált!

Számomra a totális ismeretlenségből érkezett a 2017-ben készült, Summer of 84 című film, de egy biztos, azonnal a kedvenceim közt kötött ki, hisz szinte minden téren azonnal betalált nálam. Pedig nem egy hibátlan alkotással lesz dolga a nézőjének, de... teljes kritika»

 
Eniq   2019. 02. 25.

0

Nekem nagyon tetszett, jó nem egy ijesztő horror volt az is biztos, de egy jó kis film volt és a végéig fenntartotta az érdeklődésem. A végén akkor lepődtem volna meg ha kiderül nem az volt a gyilkos aki, de nem baj így is alig vártam, hogy Davey bebizonyítsa neki van igaza.

 
Caravaggio1978   2019. 03. 03.

0
Mikróba a popcornt!!!

Nekem nagyon tetszett a történet,be-be villantak régi, és új, történetek amik meg is estek a valóságban hasonló történeteket alkotva.Például Gacy az egyik legrettegettebb sorozatgyilkos, az elmebeteg szabadidejében bohócként szórakoztatta a gyerekeket, zsúrokon. A Summer of 84 nem konkrétan róla szól, de igencsak érződik a hatása. Az addig szépen lassan folyó, hangulatos, thriller átcsap egy aljas macska-egér horrorba, hogy a kanapéhoz szegezze a nézőt és ne nyugtassa meg az idegeket, amik várják a feszültség feloldását. Éppen ezért válik említésre méltó darabbá, amit csak ajánlani tudok mindenkinek.

 
Anti007   2019. 06. 09.

0
A retróból sosem elég!

Ki ne gondolna kellemes nosztalgiával az E.T.-re, a The Lost Boys-ra, a Kincsvadászokra, az Ezüst pisztolygolyóra, Frászkarikára a 80-as évekből? Milyen jók is ezek a filmek... Szerencsére most újra menő ez a 80-as évek feeling, és sorra készülnek pr... teljes kritika»

 
Tussocky   2020. 09. 16.

0

Ez a film teljesen rendben van. Nagyon jól meglovagolta ezt a mai divatos 80-as retro hullámot. Valóban nem horror, de mikor volt, hogy rendesen sorolták be a filmeket? Egy erős sorozat-gyilkosos thriller-szerűség. Nyilván a jól megszokott klisékből ... több»

Galéria (20)

Tiera Skovbye
Graham Verchere
Caleb Emery
Graham Verchere
Tiera Skovbye
Rich Sommer

Videók (5)

A film összbevétele 42 027 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezéséért és forgatókönyvéért felelős trió eddigi rövidfilmjeinek, valamint a 2015-ös első nagyjátékfilmjüknek (Turbo Kid) ugyanazok a személyek készítették a zenei betéteket, mint itt is (Jean-Nicolas Leupi, Jean-Phillippe Bernier és Le Matos).

(Kóborló )
 

Mivel nagyon pozitívak voltak a visszajelzések a filmről, Amerikában és Kanadában korlátozott számban mozikban is bemutatták, pedig eredetileg csupán a 2018-as Sundance Filmfesztiválon mutatták volna be.

(Kóborló )
 

A film premierje a 2018-as Sundance Filmfesztiválon volt.

(Kóborló )
 

A film rendezőinek ez eddig csupán a második nagyfilmjük (a 2015-ös Turbo Kid volt az első), de számos rövidfilmet rendeztek már együtt, és a legtöbbjüknél a forgatókönyvet is ők írták.

(Creeps13)
 
A 84 nyara valószínűleg sosem lesz akkora klasszikus, mint azok az alkotások, mint amik előtt tiszteleg, de a műfaj és a 80-as évek szerelmeseinek kifejezetten ajánlott, sőt kötelező nézni való. De a megtekintés után ne csodálkozzatok, ha mindenkiben egy lehetséges sorozatgyilkost fogtok látni. több»