2023.09.19 11:07 Juki-onna Olvasottság: <100x
2

Húúúúúúúú! A sokak által rettegett 80-as évek!

Többen rettegnek a 80-as évektől, és az akkor készült filmektől, mint a mostanában készült legdurvább horror moziktól. Igen, el kell hogy szomorítsak mindenkit, de már akkor is éltek emberek a Földön, nem pedig dínók szaladgáltak önfeledten a sztyeppéken. Persze ettől függetlenül lehet rettegni tőle! A komoly horrorfilmeken edződött nézők legyintenek erre a filmre, de mégis érdemes egyszer megnézni, egy könnyű lightos thriller kedd estére. Bár a filmet 2018-ban mutatták be a mozikban, a 80-as évek érzését hozza vissza, pár régi slágerrel, más öltözködési stílussal, mint a mai és más életfelfogással.

Újságkihordás, bringázás, mobil- és netmentes élet és a „rettegett” disco. (Gondolom, már sokakat levert a víz ettől a pár mondattól.) Pár tini: Davey (Graham Verchere), Dale (Caleb Emery), Tommy (Judah Lewis), Curtis (Cory Gruter-Andrew) és Nikki (Tiera Skovbye) nyomozását követhetjük nyomon, akik felfigyelnek a hírekben és a tejesdobozokon feltüntetett eltűnt gyerekek fotóira. (Nálunk is voltak régen a tejesdobozokon fotók az eltűnt gyerekekről. Jó ötletnek tartottam.) Egy gyanúsan viselkedő szomszéd, Wayne Mackey (Rich Sommer) szemet szúr nekik, és megindul a nyomozás, ijesztő jelenetekkel és ijesztő helyszíneken.

Húúúúúúúú! A sokak által rettegett 80-as évek!

A forgatókönyvírók (Matthew Leslie és Stephen J. Smith, nem igazán találom az írókat, remélem ők azok) bővelkednek a kifogyhatatlan ötletekből, melyeket lehet, hogy a valós életből merítettek, és lehet, hogy valamelyik sorozatgyilkos ihlette. Ott volt például: H. Lucas és O’Toole, J. Dahmer vagy J. W. Gacy. A rendezők (Francois Simard, Anouk Whissell és Yoann-Karl Whissell) jó munkát végeztek és a vágó is, szerintem. A zenei szerkesztő nevét nem találtam, de a maga nemében ő is remekelt jó retró számokat hallunk, például: Bananarama: Cruel Summer, viszont ha cidri van, a hátborzongató zene és a hangeffektusok rám hozták a frászt. Megdobogtatja kicsi szívünket, persze, ha sikerül ráhangolódnunk a filmre. (Érdemes sötétedés után megnézni.) A sok negatív kritika ellenére nekem tetszett a történet, és nem egyszer markoltam meg a szófa karfáját ijedtemben. A film lezárása teljes mértékben szokatlan és új, biztos vagyok benne, hogy senki sem számít majd ilyen befejezésre. Bár nem állíthatjuk, hogy egy kiemelkedő darab, mégis számos helyen megemlítették mint a tíz legjobb thriller között, 2018-ban.

77 84 nyara  (2018)

dráma | horror | misztikus | thriller

Ahogy rádöbbennek, hogy rendőrtiszt szomszédjuk egy sorozatgyilkos, egy csapat fiatal az egész nyarát azzal tölti, hogy leleplezzék a férfit. Ám ahogy egyre közelebb kerülnek az... több»

2