Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
27
Vélemények
30
Képek
6
Videók
 
Creeps13   2019. 05. 19.

legújabb vélemény

Egy újabb explicit francia film a Mártírok rendezőjétől

Számomra totál kimaradt eddig eme alkotás (még hallani sem nagyon hallottam róla), pedig hát igencsak kedvelem az öreg kontinensről (Európa) származó horrorfilmeket, főleg, ha azt a franciák vagy a spanyolok készítették el. Jelen filmünk egyik legnagyobb húzóneve maga a rendező volt, Pascal Laugier, akiben eddig nem nagyon csalódtam, hisz, ha nem is sok filmet rendezett, de azért azokra bőven lehet emlékezni. Már a 2004-es Saint Ange című filmjével letette a védjegyéül szolgáló alapokat, majd négy évre rá, 2008-ban talán az egyik legütősebb explicit alkotás is az ő nevéhez fűződik a Mártírok címmel. Újabb négy évre a Mártírok hangos sikere után elkészítette A magas ember című filmjét, ami sz... több»

 
harnas1207   2019. 01. 05.

a nap véleménye

Szellemek nélküli rettegés

Valószínű a tavalyi év legnagyobb csalódása volt ez a film azok számára, akik egy ijesztő szellemmozira akartak beülni. A Ghostland a címével ellentétben nyomokban sem tartalmaz szellemeket, se klasszikus megijedős horror elemeket. Ennek ellenére igenis egy nagyon jó film, melyet érdemes megnézni. Biztos vagyok benne, hogy a negatív kritikák zömét a fentiek miatt kapta, vagy mert az egyes nézők nem értették a nem túl bonyolult gondolatmenetét. Számomra ez inkább egy lélekgyilkos alkotás, melynek megnézése egyenesen arányos egy instant depresszióval, A történet kétharmada és az indokolatlanul sok sírás mind afelé viszi el a filmet, hogy bármi is lesz a vége, én már nem fogok jól aludni este.... több»


 
Norbi   2018. 07. 09.

Egyáltalán nem tetszett, sőt kifejezetten bugyuta alkotás. A sztorija érthetetlen, csomó megkérdőjelezhető kérdéssel. Élettelen az egész, a horror részek izgalmasak voltak nagyon is...de olyan, mintha egy kisgyerek írta volna le a cselekményt.

 
indingo   2018. 08. 04.

Nekem nagyon betalált a film. Teljesen másra számítottam. Jól volt felépítve a története és a szereplők is hitelesek voltak.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2018. 10. 08.

Megosztott véleményeket olvastam róla, de szerintem egészen kis ötletes, helyenként még ijesztő egy alkotásról beszélhetünk. A film elején rögtön mikor szembenézhettünk az anyuka szemével az egész szörnyűségen ahogyan elkezdődött, az véleményem szerint az egy jó lökést adott a filmnek. Nem sokszor találkoztam olyannal sem, amikor ennyi csavart kapott volna egy horror, amikor is a kisebbik lány elméjében utazhattunk és inkább egy másik világban próbálta magát képzelni, mint sem, hogy szembe nézzen a valós rémségekkel. Maga az ötlet jó volt, a lányok nagyon bele tudták élni magukat a filmbe, illetve a beteg gyilkosok is egészen félelmetesek tudtak lenni. Estét szombat esti horrorfilmnek tudnám ajánlani.

Taylor Hickson
Emilia Jones
Emilia Jones
Taylor Hickson
Taylor Hickson
Emilia Jones
Crystal Reed
Taylor Hickson
Emilia Jones
Crystal Reed
Emilia Jones
Taylor Hickson
Mylène Farmer
Crystal Reed
Emilia Jones
Anastasia Phillips
Crystal Reed
Mylène Farmer
Emilia Jones
Mylène Farmer
Emilia Jones
Emilia Jones
Emilia Jones
Taylor Hickson
Emilia Jones
Taylor Hickson
Crystal Reed
Adam Hurtig
Crystal Reed
Mylène Farmer
Crystal Reed
Anastasia Phillips
Crystal Reed
Crystal Reed
Emilia Jones
 
Műfajváltós, meglepetéseket tartogató, kegyetlenségekben gazdag horrormozi. Olyan kis franciás, amitől az ájulás környékezi az embert. több»
 
A Mártírok többek között azért is lett zseniális, mert abban a horror három szubzsánere követi egymást gyönyörűen összefűzve, igazi műfaji bravúr. A rendező megpróbálta ismételni önmagát, csak éppen a kívánt slasher-pszichothriller-rape/revenge trió helyett valami félig átsütött katyvasz lett a végeredmény. Se íze, se bűze, pedig próbálkozik szegény, csak éppen a dialógok ostobák, a fordulatok kiszámíthatóak, a kivitelezés pedig harmatos. Könyörgöm még a jump scare-ek is bénák! több»
 
Tíz évvel az okkal-joggal műfaji klasszikussá vált Mártírok (és a hervasztóan semmilyen, 2012-es A magas ember) után a francia extrémhorror-vonulat nagyágyúja, Pascal Laugier ismét előállt egy intelligens, igencsak megterhelő horrorfilmmel. Természetesen most is nőkkel a főszerepben. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»

A film 15 799 990 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 18 588 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az anya szerepében látható Myléne Farmer Franciaország egyik leghíresebb popénekese

(Creeps13)
 

2016. decemberében Taylor Hickson súlyosan megsérült a forgatás során. Miután kórházba szállították, 70 öltéssel kellett összevarrni az arcát. A színésznő beperelte a produkciós céget, az Incident Productions, mivel maradandó sérülései miatt elvesztette a szerepet. Hickson állítása szerint Pascal Laugier rendező folyamatosan azt mondogatta neki, hogy üsse erősebben az üveget. Ez vezetett végül a balszerencsés sérüléshez.

(hp)
 

A filmet a Festival international du film fantastique de Gérardmer versenyszekciójában is bemutatták. A Ghostland 3 díjjal távozott a fesztiválról, melyek: Fődíj, Közönségdíj, SyFy Award.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.