Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! Login  
68
Filmadatlap
 
19
Szereplők
7
Vélemények
30
Képek
10
Videók
 
TomÁcs   2018. 04. 29.

Az előzetes alapján az ember egy közhelyes szellemes történetet vár, amiből ezerszám gyártanak évente. A kezdésben ez meg is van. Meg nem értett tini, testvér, anyuka egy öreg és titokzatos házba költözik. Út közben feltűnik egy rejtélyes autó. A benzinkúton olvasott újságcikk, amely előrevetíti a jövőt. Pipa. Nagyon hamar beindult a történet, már 10 perc múlva hangos sikolyok és szaladgálás. Tényleg egy szokványos horrorfilm látszatát keltette eddig. Érdekes volt a horror rajongó lánya, aki maga is írogat. Időben ugrunk, de még itt sem derül ki, hogy miről is van szó valójában, holott visszagondolva számtalan utalás volt rá. További kérdéseket vet fel a bezizzent testvér karaktere, amelyet teljes titok fed. Amikor történik egy váltás a történetben, akkor tudatosul a nézőben, hogy a korábbi történet csak egy álom/elképzelés volt. Többször is ugrál a történet múlt és jelen között, pontosabban csak ezt akarják elhitetni a készítők. Egészen a végén derül csak ki, mit is néztünk eddig. A készítők hagytak teret a nézőnek is. Ismerősökkel megbeszélve a sztorit, mindenkinek máshogy jött le a dolog. Számomra minden valós volt. Az erőszakos betörők történetét írta meg a csaj, amiről a jövőben beszélget is kedvenc írójával. Érdekes volt az a mondat, amikor édesanyja azt mondja lányának, hogy tökéletes világot alkottál. A lúzer rendőrök karaktere nem tetszett. Később azonban érdekes volt látni ahogy egy képzeletbeli történetben egy karácsonyi vacsorán már minta család régi barátai feltűnnek ugyan azok a szerelők. A történetet szuperül felépítették, már amikor azt hiszed, hogy rájöttél miről is van szó, a következő jelenettel megbukik minden. Ami nem tetszett az a nagydarab pali szagolgatása. Nem kaptunk választ továbbá arra, hogy kik is voltak az erőszakos betörők és mi volt ez a babafétis. Bár e-nélkül is teljesen érthető a történet, de talán ezzel még kompaktabb lenne. A címén is sokat gondolkodtam, hogy miért is Ghostland, holott a legvégén felbukkanó írógépre mutató szellem édesanyán kívül nincs a filmben szellem. Persze ez volt a lány regényének is a címe és sok belső szellemmel kellett megküzdenie.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Egyáltalán nem tetszett, sőt kifejezetten bugyuta alkotás. A sztorija érthetetlen, csomó megkérdőjelezhető kérdéssel. Élettelen az egész, a horror részek izgalmasak voltak nagyon is...de olyan, mintha egy kisgyerek írta volna le a cselekményt.


 
darkangel1231   2018. 07. 07.

Ez egy eléggé beteg pszicho-horror, amitől egy kicsit tartottam, de őszintén meglepett. Az elején féltem, hogy mennyire fog sokkolni és az őrületbe kergetni, de aztán valahogy elvonatkoztattam attól a résztől, ami nem tetszett, és végül egyáltalán nem volt ijesztő, hozzá meg még kaptam egy elgondolkodtató, különleges filmet. Imádom, ha a rendező a nézők képzeletére bízza a történetet, és neked kell eldöntened, hogy most akkor mi, hogy és miért van. Ezeken nagyon jól ellehet vitatkozni. Ha kevesebb undorító rész lenne benne, imádnám.

 
acey   2018. 04. 18.

Valahogy korántsem volt annyira spooky ez a film, mint amire számítottam, annál brutálisabb viszont. Én egy kicsit nehezen bírom az ilyet, de ez már ízlés kérdése. Az viszont vitathatatlan, hogy a film piszok jól néz ki. Szerintem remek az atmoszférája és a képi világa. Így habár ha nem is lesz egy emlékezetes élmény, egyszer talán érdemes megnézni.

 
adam   2018. 04. 17.

Nekem bejött ez az alapkoncepció, végig lúdbőrös voltam a hangulatától, és egész biztos vagyok benne, hogy aki szereti azt az tipikus ideglelős, kiszámíthatatlan horrort, annak be fog jönni ez a film is!

Taylor Hickson
Rob Archer
Emilia Jones
Emilia Jones
Taylor Hickson
Taylor Hickson
Emilia Jones
Crystal Reed
Taylor Hickson
Emilia Jones
Crystal Reed
Emilia Jones
Taylor Hickson
Mylène Farmer
Crystal Reed
Emilia Jones
Anastasia Phillips
Crystal Reed
Mylène Farmer
Emilia Jones
Mylène Farmer
Emilia Jones
Rob Archer
Emilia Jones
Emilia Jones
Taylor Hickson
Emilia Jones
Taylor Hickson
Crystal Reed
Adam Hurtig
Crystal Reed
Mylène Farmer
Crystal Reed
Anastasia Phillips
Crystal Reed
Crystal Reed
Emilia Jones
 
Műfajváltós, meglepetéseket tartogató, kegyetlenségekben gazdag horrormozi. Olyan kis franciás, amitől az ájulás környékezi az embert. több»
 
A Mártírok többek között azért is lett zseniális, mert abban a horror három szubzsánere követi egymást gyönyörűen összefűzve, igazi műfaji bravúr. A rendező megpróbálta ismételni önmagát, csak éppen a kívánt slasher-pszichothriller-rape/revenge trió helyett valami félig átsütött katyvasz lett a végeredmény. Se íze, se bűze, pedig próbálkozik szegény, csak éppen a dialógok ostobák, a fordulatok kiszámíthatóak, a kivitelezés pedig harmatos. Könyörgöm még a jump scare-ek is bénák! több»
 
Tíz évvel az okkal-joggal műfaji klasszikussá vált Mártírok (és a hervasztóan semmilyen, 2012-es A magas ember) után a francia extrémhorror-vonulat nagyágyúja, Pascal Laugier ismét előállt egy intelligens, igencsak megterhelő horrorfilmmel. Természetesen most is nőkkel a főszerepben. KOVÁCS GELLÉRT KRITIKÁJA. több»
 

2016. decemberében Taylor Hickson súlyosan megsérült a forgatás során. Miután kórházba szállították, 70 öltéssel kellett összevarrni az arcát. A színésznő beperelte a produkciós céget, az Incident Productions, mivel maradandó sérülései miatt elvesztette a szerepet. Hickson állítása szerint Pascal Laugier rendező folyamatosan azt mondogatta neki, hogy üsse erősebben az üveget. Ez vezetett végül a balszerencsés sérüléshez.

(hp )
 

A filmet a Festival international du film fantastique de Gérardmer versenyszekciójában is bemutatták. A Ghostland 3 díjjal távozott a fesztiválról, melyek: Fődíj, Közönségdíj, SyFy Award.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.