2019.01.05 15:37 harnas1207 Olvasottság: 735x
0

Szellemek nélküli rettegés

Valószínű a tavalyi év legnagyobb csalódása volt ez a film azok számára, akik egy ijesztő szellemmozira akartak beülni. A Ghostland a címével ellentétben nyomokban sem tartalmaz szellemeket, se klasszikus megijedős horror elemeket. Ennek ellenére igenis egy nagyon jó film, melyet érdemes megnézni. Biztos vagyok benne, hogy a negatív kritikák zömét a fentiek miatt kapta, vagy mert az egyes nézők nem értették a nem túl bonyolult gondolatmenetét.

Számomra ez inkább egy lélekgyilkos alkotás, melynek megnézése egyenesen arányos egy instant depresszióval, A történet kétharmada és az indokolatlanul sok sírás mind afelé viszi el a filmet, hogy bármi is lesz a vége, én már nem fogok jól aludni este.

Szellemek nélküli rettegés

Horrorfilmhez képest ügyesen volt felépítve a sztori és nagyon ötletes volt a csavar. Tetszett, hogy nem boncolgatják az elkövetők indítékait és hátterüket. Az is külön figyelemreméltó, hogy jószerével az összes klisét és horrorsablont sikerült mellőzni. A sok szenvedés és a cselekmény egy helyszínhez kötése adja át a film lényegét, azt a szörnyülködést amit horrorfilm már nagyon rég nem hozott ki a nézőkből. Ennek hátulütője, hogy ha nem tudunk a filmre ráhangolódni, akkor mindez könnyen untathat bennünket.

A felsoroltak ellenére azért mégis hiányoltam a filmből az igazán frappáns befejezést. A film egészen a végéig adta a lehetőséget, hogy egy még nagyobb csavarral legyen lezárva. Ezt a ziccert kihagyták, sőt az addig igen borzalmas és nyomasztó hangulatot is megtörték egy félig meddig happy endes lezárással.

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy anya két lányával éppen beköltözik örökölt házukba, amikor idegenek támadják meg őket. Mindhárman szerencsésen megmenekülnek, ám az idősebb lány nem tudja elfeledni a... több»

0