A horrorfilmekben gyakran igen durva és brutális jeleneteknek lehetünk szemtanúi. Ezek persze mindig ügyes maszkmesteri munka, speciális effektek vagy mostanában inkább CGI eredményei. A színészek vagy kaszkadőreik általában nincsenek veszélyben a forgatáson, de sajnos balesetek mindig vannak.

És ha van baleset, akkor könnyen lehet, hogy később lesz pereskedés is. Így történt a 2018-ban bemutatott horror, a Ghostland – A rettegés háza forgatása után is. A filmben többek között Taylor Hickson (lásd a galériánkat) is szerepel, aki egy testvérpár idősebb tagját alakította azokban a jelenetekben, ahol még gyerekkorukban mutatják őket.

Az egyik jelenetben a színésznőnek egy üvegajtót kellett indulatosan teljes erejéből vernie. Sajnos azonban az ajtót nem készítették fel megfelelően a forgatásra, így a beépített üveg nem bírta elviselni az ütések erejét. Az összetörő üveg szilánkjai pedig több helyen is súlyosan megsebesítették a fiatal színésznőt. Több vágást szenvedett el a felső testén, a karjain, de a legsúlyosabbat az arca bal oldalán. Itt egy hosszú és mély vágás keletkezett, amit később a kórházban hetvennél is több öltéssel varrtak össze.

A sebhely Taylor Hickson élete végéig megmarad, ezért nem is meglepő, hogy nem sokkal a forgatás után már arról lehetett hallani, hogy a színésznő gondatlanság miatt beperelte a filmet készítő stúdiót. A vád arra is kitér, hogy a hosszan tartó kezelések miatt a színésznő munkát sem tudott vállalni, így jelentős bevételtől esett el.

Végül megbírságolták a stúdiót, amiért az nem biztosított a dolgozók számára biztonságos munkakörülményeket. A bírság összege 40 000 dollár volt.

A sors iróniája, hogy a Ghostland – A rettegés háza plakátján szereplő játékbaba-szerű színésznő arca is olyan, mintha össze lenne törve.

A film jelenleg a Netflixen nézhető.

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy anya két lányával éppen beköltözik örökölt házukba, amikor idegenek támadják meg őket. Mindhárman szerencsésen megmenekülnek, ám az idősebb lány nem tudja elfeledni a... több»