Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Fehér éjszakák (2019)

Midsommar
Filmadatlap
 
25
Szereplők
42
Vélemények
40
Képek
6
Videók

Galéria (40)

William Jackson Harper
William Jackson Harper
Will Poulter
Jack Reynor
Florence Pugh
Florence Pugh
Jack Reynor
Jack Reynor
Florence Pugh
Jack Reynor
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
William Jackson Harper
Will Poulter
Florence Pugh
Jack Reynor
William Jackson Harper
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh

Videók (6)

 
CsakEgyCsajszi   2022. 02. 16.

legújabb vélemény

1
Beteg...

Valóban leköti az ember figyelmét, de legfőképp azért, mert kíváncsivá teszi a nézőt, hogy milyen újabb beteg dolog következik benne. Én röviden betegnek tartom a filmet... ennyi! Igazából semmi extra.

 
Ironsky666   2019. 11. 22.

a nap véleménye

3
Te kit választanál?

A mai világban kevés olyan filmet lehet találni, ami igazán megragadja az embert. Ez a film olyan szinten kúszott a bőröm alá, hogy napokig a hatása alatt voltam. A rendező mesterien teremt a zene, a képek és a fények segítségével egy olyan atmoszfé... teljes kritika»

 
Berto49   2019. 08. 11.

2
Nem érdemes a kritikusok véleményére adni!

A jólneveltségem tiltja, hogy átkokat szórjak azoknak a kritikusoknak a fejére, akik ezt a filmet lelkendező véleményekkel értékelték. Az is elég átok, ha azt kívánom, hogy az életbe ne lássanak ennél jobb filmet. Ráadásul még pénzt is adtam érte, me... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 11.

0
Jól válasszuk meg, hová megyünk nyaralni...

Na ez a film is azok közé tartozik, amiről tényleg bármit lehet írni, független attól, hogy tetszett-e vagy sem. Hiszen olyan szemszögekből lehet elemezgetni, mivel eléggé magával ragadó alkotás, és a rendezők nemigen mernek egy ilyesfajta kategóriájú filmet csinálni általában, de Ari Aster kitalálta, és meg is rendezte. Egyszerűen brutális, magával ragadó, pszichológiailag lenyűgöző és idegtépő is egyben. Nagyon sok jelzőt lehet erre a horrorszerű, gyomorforgató filmre ráaggatni. Személy szerint imádom az ilyen jellegű misztikus-horrorokat, amiknek a lényege az maga a tudatalatti megszállás. Lényegében a lassú felvezetés után szépen kezd kibontakozni a cselekmény, és egyre felkavaróbb dolgokat kapunk az arcunkba, de mégis burkoltan, illetve az éppen csak elejtett morzsákkal eteti az embert, és tudjuk, hogy van valami, és nincs igazán rendben a hellyel és az emberekkel semmi, konkrétan semmi, de mégsem tudjuk, mi. Ahogy telik a jó hosszú játékidő, úgy tudunk meg lépésről lépésre mindent, szépen lassan, de addig az idegeinket tépik, és ez volt a film legnagyobb ereje. A brutalitás és a felkavaró jelenetek pusztán fűszerezése a főételnek. Elképesztő alkotás, és egy nagyon erős atmoszférával megáldott mű.

 
indingo   2019. 10. 24.

0

Zseniális és a borzalom között van. Érdekes történet különleges látványvilággal és meghökkentő jelenetekkel. Valamikor gyomorforgató, mégis van benne valami megfoghatatlan, ami miatt többet akar az ember a filmből.

 
HE7EDIK   2019. 08. 27.

1
Ari Aster rémàlma

Elismerem, rengeteg vontatott és unalmas jelenet van benne, irreálisan túl van nyújtva, de mikor végre történik valami, az mellbe vágja az embert. Aster nem szarakodik, közelről mutatja a legbrutálisabb történéseket is. Az egész filmnek van egy nagyon nyomasztó légköre, ami olyan hatást kelt, mintha rémálomba csöppentünk volna. A főszereplő csaj pedig gyönyörű, igazi érzéki nő, mikor pedig közelről mutatják a szemeit, nem győz az ember gyönyörködni bennük. Lehetett volna jobb is, de így sem lehet elmondani, hogy átlagos film lenne, egyáltalán nem...

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 17.

0

Ari Aster tökéletesen összerakta ezt a pszichodrámát, ami egy szekta mindennapjait és életét mutatja be. A sztori lassan indul, és egyre jobban növeli a tempót. A vége pedig zseniális és teljességgel hihető. Felkavaró és iszonytató is egyben.

A film összbevétele 35 866 415 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 45 397 240 forintot termelt. A hazai mozik összesen 30 145 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben jó pár svéd anyanyelvi jelenet van, amit eredetileg nem is akartak feliratozni annak érdekében, hogy a nézőkben még jobban felerősítsék a kommuna elszigeteltségét a mai világtól.

(Kóborló )
 

A film a maga 147 percével igencsak hosszúnak számít, viszont közel 30 percnyi anyagot vágtak ki belőle, ami a mozis változatba nem került bele. Viszont a blu-ray kiadására felkerült a rendezői változata is, amivel így 171 percesre duzzadt a játékideje.

(Kóborló )
 

A rendező olyan filmeket jelölt meg vizuális inspirációként, mint a Fekete nárcisz, a Trudno byt bogom, a Macbeth és az Egy tiszta nő.

(hp)
 

Ari Aster az Örökség premierjét követően azonnal bejelentette, hogy újabb horrort forgat.

(hp)
 

Ari Aster elmondta, hogy eredetileg a Fehér éjszakák lett volna az első horrorja, mivel az Örökséget családi drámának tervezte.

(hp)
 
A Fehér éjszakák okos, vitára ingerlő, felkavaró film, amely amellett, hogy elmeséli Dani bizarr fejlődéstörténetét, képes a nézőt saját kultúrájának alapértékeiben is elbizonytalanítani. több»
 
Akik viszont értékelik ha egyedi filmnyelvvel, intellektuális kihívásokkal, explicit, mégis esztétikus erőszakkal és nem utolsó sorban érzelmi hullámvasúttal találkoznak, azok számára kötelező darab Ari Aster második remekműve is. több»
 
Végeredményben a Fehér éjszakák aligha tekinthető klasszikus horrorfilmnek, sokkal inkább a szabad akarat önkéntes feladásának figyelemre méltó, nagy erejű példázata. több»