Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
69%

Fehér éjszakák (2019)

Fehér éjszakák (rendezői változat)
Filmadatlap
 
25
Szereplők
38
Vélemények
40
Képek
6
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Ez egy iszonyatos történet, az az iszonyatos benne, hogy simán el tudom képzelni, hogy megtörténjen így, ahogy a filmben. Szemet gyönyörködtető jelenetek + gyomorgörcs vagy valamiféle sejtelem, hogy ez az egész itt nem kóser. Szerintem szörnyű és nag... több»

 
Ironsky666   2019. 11. 22.

a nap véleménye

3
Te kit választanál?

A mai világban kevés olyan filmet lehet találni, ami igazán megragadja az embert. Ez a film olyan szinten kúszott a bőröm alá, hogy napokig a hatása alatt voltam. A rendező mesterien teremt a zene, a képek és a fények segítségével egy olyan atmoszfé... teljes kritika»


 
HETEDIK   2019. 08. 27.

1
Ari Aster rémàlma

Elismerem, rengeteg vontatott és unalmas jelenet van benne, irreálisan túl van nyújtva, de mikor végre történik valami az mellbe vágja az embert. Aster nem szarakodik, közelről mutatja a legbrutálisabb történéseket is. Az egész filmnek van egy nagyon nyomasztó légköre, ami olyan hatást kelt mint ha rémálomba csöppentünk volna. A főszereplő csaj pedig gyönyörű, igazi érzéki nő, mikor pedig közelről mutatják a szemeit, nem győz az ember gyönyörködni bennük. Lehetett volna jobb is, de îgy sem lehet elmondani hogy átlagos film lenne, egyáltalán nem...

 
Berto49   2019. 08. 11.

2
Nem érdemes a kritikusok véleményére adni!

A jólneveltségem tiltja, hogy átkokat szórjak azoknak a kritikusoknak a fejére, akik ezt a filmet lelkendező véleményekkel értékelték. Az is elég átok, ha azt kívánom, hogy az életbe ne lássanak ennél jobb filmet. Ráadásul még pénzt is adtam érte, me... teljes kritika»

 
indingo   2019. 10. 24.

0

Zseniális és a borzalom között van. Érdekes történet, különleges látványvilággal és meghökkentő jelenetekkel. Valamikor gyomorforgató, mégis van benne valami megfoghatatlan, ami miatt többet akar az ember a filmből.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 17.

0

Ari Aster tökéletesen összerakta ezt a pszicho drámát,ami egy szekta mindennapjait,és életét mutatja be.A sztori lassan indul,és egyre jobban növeli a tempót.A vége pedig zseniális,és teljességgel hihető.Felkavaró,és iszonytató is egyben.

 
Kóborló   2020. 02. 10.

0
Megdöbbentő és felkavaró filmélmény

Ari Aster író és rendező 2019-es, Fehér éjszakák című alkotására sok mindent lehet mondani, talán csak azt nem, hogy középszerűre sikeredett. Már a bemutatkozó filmje, a 2018-as Örökség is kimondottan erős alkotás lett, de úgy érzem, hogy ezzel a fil... teljes kritika»

Galéria (40)

William Jackson Harper
William Jackson Harper
Will Poulter
Jack Reynor
Florence Pugh
Florence Pugh
Jack Reynor
Jack Reynor
Florence Pugh
Jack Reynor
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
William Jackson Harper
Will Poulter
Florence Pugh
Jack Reynor
William Jackson Harper
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh

Videók (6)

A film összbevétele 35 866 415 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 45 397 240 forintot termelt. A hazai mozik összesen 30 145 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben jó pár svéd anyanyelvi jelenet van, amit eredetileg nem is akartak feliratozni annak érdekében, hogy a nézőkben még jobban felerősítsék a kommuna elszigeteltségét a mai világtól.

(Kóborló )
 

A film a maga 147 percével igencsak hosszúnak számít, viszont közel 30 percnyi anyagot vágtak ki belőle, ami a mozis változatba nem került bele. Viszont a blu-ray kiadására felkerült a rendezői változata is, amivel így 171 percesre duzzadt a játékideje.

(Kóborló )
 

A rendező olyan filmeket jelölt meg vizuális inspirációként, mint a Fekete nárcisz, a Trudno byt bogom, a Macbeth és az Egy tiszta nő.

(hp )
 

Ari Aster az Örökség premierjét követően azonnal bejelentette, hogy újabb horrort forgat.

(hp )
 

Ari Aster elmondta, hogy eredetileg a Fehér éjszakák lett volna az első horrorja, mivel az Örökséget családi drámának tervezte.

(hp )
 

A film színésze, Will Poulter egy interjúban elmondta, hogy a Fehér éjszakák véleménye szerint jobb, mint a rendező, előző (nem mellesleg kritikus kedvenc) horrorja, az Örökség.

(hp )
 

A film mellékszerepeiben brit, svéd és magyar színészeket is láthatunk.

(hp )
 

William Jackson Harper az film egyetlen amerikai színésze. Bár Jack Reynor Colorádóban született, azonban írként tekint magára.

(hp )
 

Ari Aster elmondása alapján a Fehér éjszakák után nem készít több horrorfilmet, ugyanis inkább zsánerfilmes direktorként, semmint horror rendezőként tekint magára.

(hp )
 

A Fehér éjszakák forgatása 2018. július 30-án kezdődött meg Budapesten, és októberben ért véget.

(hp )
 
Abban biztosak lehetünk, hogy még évek, évtizedek múlva is hivatkozási alapként beszélünk majd róla. Ezt hány film mondhatja el magáról? több»
 
A Fehér éjszakák okos, vitára ingerlő, felkavaró film, amely amellett, hogy elmeséli Dani bizarr fejlődéstörténetét, képes a nézőt saját kultúrájának alapértékeiben is elbizonytalanítani. több»
 
Akik viszont értékelik ha egyedi filmnyelvvel, intellektuális kihívásokkal, explicit, mégis esztétikus erőszakkal és nem utolsó sorban érzelmi hullámvasúttal találkoznak, azok számára kötelező darab Ari Aster második remekműve is. több»