Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
69

Fehér éjszakák (2019)

Fehér éjszakák (rendezői változat)
Filmadatlap
 
25
Szereplők
34
Vélemények
40
Képek
6
Videók
 
Szarka Eszter   2020. 06. 16.

legújabb vélemény

Kell hozzá egy bizonyos hangulat,hogy élvezhető legyen...nekem nem volt. Mégis végignéztem. Nem kellett volna.

 
Ironsky666   2019. 11. 22.

a nap véleménye

Te kit választanál?

A mai világban kevés olyan filmet lehet találni, ami igazán megragadja az embert. Ez a film olyan szinten kúszott a bőröm alá, hogy napokig a hatása alatt voltam. A rendező mesterien teremt a zene, a képek és a fények segítségével egy olyan atmoszférát, amely magával tudja rántani az ember lelkét. Ebben a filmben nem a sötétben rejtőzik a gonosz . Itt nem az ajtók és szekrények mögött megbújó árnyaktól kell tartani. Itt a kedvesség és a vendégszeretet jelentheti akár egy emberi élet végét is. Érdekes betekintést nyerni egy olyan közösség életébe, ahol a halál nem egy szomorú dolog, hanem az élet megkoronázása. Lassan csordogál a történet, de abszolút nem unalmas. Ahogy az idő halad, egyre ... több»


 
HETEDIK   2019. 08. 27.

Ari Aster rémàlma

Elismerem, rengeteg vontatott és unalmas jelenet van benne, irreálisan túl van nyújtva, de mikor végre történik valami az mellbe vágja az embert. Aster nem szarakodik, közelről mutatja a legbrutálisabb történéseket is. Az egész filmnek van egy nagyon nyomasztó légköre, ami olyan hatást kelt mint ha rémálomba csöppentünk volna. A főszereplő csaj pedig gyönyörű, igazi érzéki nő, mikor pedig közelről mutatják a szemeit, nem győz az ember gyönyörködni bennük. Lehetett volna jobb is, de îgy sem lehet elmondani hogy átlagos film lenne, egyáltalán nem...

 
Berto49   2019. 08. 11.

Nem érdemes a kritikusok véleményére adni!

A jólneveltségem tiltja, hogy átkokat szórjak azoknak a kritikusoknak a fejére, akik ezt a filmet lelkendező véleményekkel értékelték. Az is elég átok, ha azt kívánom, hogy az életbe ne lássanak ennél jobb filmet. Ráadásul még pénzt is adtam érte, mert a helyi Cinema City nem volt hajlandó a műsorára tűzni. Ari Aster az „Örökség” után egy általam a nézhetetlen kategória legalján bukdácsoló, túl hosszú és rettenetesen unalmas filmet hozott össze magyarországi filmes szakember gárda segédletével. A túlvilágról még Jancsó Miklós is közreműködött, az ő hatása az a rengeteg jövés-menés, meg fehér klepetusos, danolászós körtánc, nem szólva a rengeteg (többnyire löttyedt testű vénasszonyok) meztele... több»

 
indingo   2019. 10. 24.

Zseniális és a borzalom között van. Érdekes történet, különleges látványvilággal és meghökkentő jelenetekkel. Valamikor gyomorforgató, mégis van benne valami megfoghatatlan, ami miatt többet akar az ember a filmből.

William Jackson Harper
William Jackson Harper
Will Poulter
Jack Reynor
Florence Pugh
Florence Pugh
Jack Reynor
Jack Reynor
Florence Pugh
Jack Reynor
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
William Jackson Harper
Will Poulter
Florence Pugh
Jack Reynor
William Jackson Harper
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
 
Abban biztosak lehetünk, hogy még évek, évtizedek múlva is hivatkozási alapként beszélünk majd róla. Ezt hány film mondhatja el magáról? több»
 
A Fehér éjszakák okos, vitára ingerlő, felkavaró film, amely amellett, hogy elmeséli Dani bizarr fejlődéstörténetét, képes a nézőt saját kultúrájának alapértékeiben is elbizonytalanítani. több»
 
Akik viszont értékelik ha egyedi filmnyelvvel, intellektuális kihívásokkal, explicit, mégis esztétikus erőszakkal és nem utolsó sorban érzelmi hullámvasúttal találkoznak, azok számára kötelező darab Ari Aster második remekműve is. több»

A film összbevétele 35 866 415 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 45 397 240 forintot termelt. A hazai mozik összesen 30 145 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben jó pár svéd anyanyelvi jelenet van, amit eredetileg nem is akartak feliratozni annak érdekében, hogy a nézőkben még jobban felerősítsék a kommuna elszigeteltségét a mai világtól.

(Kóborló )
 

A film a maga 147 percével igencsak hosszúnak számít, viszont közel 30 percnyi anyagot vágtak ki belőle, ami a mozis változatba nem került bele. Viszont a blu-ray kiadására felkerült a rendezői változata is, amivel így 171 percesre duzzadt a játékideje.

(Kóborló )
 

A rendező olyan filmeket jelölt meg vizuális inspirációként, mint a Fekete nárcisz, a Trudno byt bogom, a Macbeth és az Egy tiszta nő.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.