2019.08.11 21:54 Berto49 Olvasottság: 330x
4

Nem érdemes a kritikusok véleményére adni!

A jólneveltségem tiltja, hogy átkokat szórjak azoknak a kritikusoknak a fejére, akik ezt a filmet lelkendező véleményekkel értékelték. Az is elég átok, ha azt kívánom, hogy az életbe ne lássanak ennél jobb filmet. Ráadásul még pénzt is adtam érte, mert a helyi Cinema City nem volt hajlandó a műsorára tűzni.

Ari Aster az „Örökség” után egy általam a nézhetetlen kategória legalján bukdácsoló, túl hosszú és rettenetesen unalmas filmet hozott össze magyarországi filmes szakember gárda segédletével. A túlvilágról még Jancsó Miklós is közreműködött, az ő hatása az a rengeteg jövés-menés, meg fehér klepetusos, danolászós körtánc, nem szólva a rengeteg (többnyire löttyedt testű vénasszonyok) meztelenkedésről. A rendező úr mesélje az öreganyjának, hogy bárhol a világon létezik egy ilyen szekta, maximum az ő beteges és perverz fantáziájában! Florence Pugh alakítása szóra sem érdemes. A pocsék szerepjátszás a többi színészre is vonatkozik, csak testben voltak jelen, lélekben valahol nagyon messze jártak. A hihetetlenül vékony szálú cselekmény még egy rövidfilmre sem volt elegendő, nem pedig egy majdnem három órás filmre.

Nem érdemes a kritikusok véleményére adni!

A bemutatott két filmje alapján a „horror megújítója” címkét ragasztották a rendezőre, szerintem teljesen jogtalanul. A mozi kistermének előző vetítése a „Pompon klub” volt, majdnem telt házzal. A plakát és az előzetes ismerete alapján számomra egy harakirivel ért volna fel, ha megnézem. A „Fehér éjszakák” után erősen bántam, hogy nem azt néztem meg. Már egy hónappal túl vagyunk a 2019-es esztendő felén, de már most megvan a biztos jelöltem az év legrosszabb filmjére. Nézhetetlenre csak azt a filmet értékelem, amely nézését abbahagytam, ennél pedig a távozásommal nem akartam a többi 4-5 nézőt megzavarni. (A magyar filmcímeket megállapító embereket egy cseppet sem zavarta, hogy egy 1957-es Visconti-féle Dosztojevszkij adaptációnak ugyanez a címe!? Lehet, hogy csak én vagyok olyan öreg, hogy emlékszem arra a zseniális filmre?)

dráma | horror | misztikus | thriller

Az Ari Ater rendezésében készült folk horror egy baráti társaság viszontagságait követi nyomon, akik egy 90 évente megrendezésre kerülő fesztiválra érkeztek Svédországba. Az... több»

4