Nem vagyok sorozatgyilkos (2016)

I Am Not a Serial Killer

BoBamburg   2021. 02. 07.

Régóta szemezgettem a filmmel, de a megnézése előtt el akartam olvasni a könyvet. Aztán mikor elolvastam, kissé meg is bántam, mert nem volt jó könyv. Ilyen tipikus, tiniknek való, felszínes történet, de ennek ellenére bizakodó voltam a filmmel kapcsolatban. De sajnos az sem jobb.

indingo   2017. 10. 03.

Nem egy szokványos film, elindul egy irányba és tök más lesz belőle. Christopher Lloyd, mint emberbőrbe bújt gyilkos UFO, na nem semmi. Sokáig emésztgettem a filmet.

Sabnock Sanatory   2018. 08. 27.

Sajnos ismét egy zagyva, kusza és zavaros film, amit nagyon kevés ember tud értékelni... Lloyd is igen gyengén hozza a karaktert, és a rendezés is gyenge. Igyekszem elfelejteni, mert nem tett rám semmilyen hatást sem, még a csavar ellenére sem.

Szilonka   2020. 02. 07.

Az a szó jutott eszembe a filmről, hogy furcsa. De valahogy olyan jó értelemben vett furcsa. A története kiszámíthatatlan.

TomÁcs   2018. 04. 23.

Elég lassan körvonalazódott a fő vonal a földönkívülies dolog. Furcsa volt az egész történet, főszereplőstül, mindenestül. Nem igazán stílusom a film, de egyszer meg lehetett nézni.

erahurka   2018. 08. 16.

A főszereplővel szerintem nagyon mellé lőttek, nem nyomta rosszul, de iszonyú irritáló feje volt. Plusz azért a könyv is jobban ki volt dolgozva, bár nem mindig könnyű egy több száz oldalas művet filmmé tömöríteni, ezúttal szerintem annyira nem siker... több»

Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Fura egy pszichopata szemével látni a világot és hogy ő miként fogja fel a törődést és a családjával való "kötődést". A film vége ezzel a lénnyel nekem kicsit erős volt, pláne hogy milyen bűntényül csúnya volt a speciális effekt, de kellő fantáziával... több»

A film összbevétele 21 148 dollár volt (imdb.com).

A film alapjául szolgáló regény szerzője, Dan Wells is feltűnik az egyik jelenetben (a film vége felé ő alakítja az egyik rendőrt).

(hp)

Bár a film alapjául szolgáló könyvsorozat hat kötetből áll, továbbra sem jelentették be, hogy a széria további részeit is megfilmesítenék.

(hp)

Dan Wells 2009-es azonos című regényének adaptációja.

(hp)

A film forgatása 2015. feburár 28-án kezdődött meg Minnesotában.

(hp)

A Nem vagyok sorozatgyilkos világpremierje a South by Southwest Filmfesztiválon volt 2016. március 13-án.

(hp)

Minden pozitívuma ellenére sokszor mégis azt érezni, hogy a film meghátrálásra kényszerül és bizonyos, képzeletbeli határokat már nem lép át. Ezt leszámítva mégis csak egy sajátos jellegű horrorról van szó, mely alatt nem lehet unatkozni. Reméljük egyszer majd a folytatást, a Szörnyeteg urat is vászonra viszik, mert ezek után azt is megnézném. több»

A Nem vagyok sorozatgyilkos-t szinte mindenki számára ajánlanám (természetesen csak 18 év felett), mert tökéletes műfaj keverék, amiben a horror, krimi, dráma és thriller kedvelői is megtalálhatják a számításaikat. több»

Egy kisvárosi szociopata tinédzser kiengedi a benne szunnyadó démont, ami gyilkolni vágyik, hogy legyőzzön egy igazit. több»