Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

Téli menedék (2019)

The Lodge
Filmadatlap
 
19
Szereplők
8
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Jaeden Martell

Videók (2)

 
MoviesChris   2022. 03. 21.

legújabb vélemény

0

Nehéz dolgom van, mikor a Téli menedékről írom a véleményemet. Ugyanis nagyon kétoldalú a film. Egyfelől van egy zseniális ötlete, amit hibátlanul visz a képernyőre, úgy, ahogy az kevés mostani filmnél sikerül: a néző nem tudja, mit lát, vagy mi tör... több»

 
indingo   2020. 08. 19.

2

Nagyon unalmasan indult, vártam már, hogy történjen valami. Utána egész érdekes lett a film, különleges megoldásokkal. A műfaj kedvelőinek kötelező.

 
Anti007   2021. 03. 24.

2
Vezekeljünk bűneinkért!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Vannak olyan horrorfilmek, amikben patakokban folyik a vér, vagy tele vannak jumpscare-ekkel, és vannak olyanok, melyekben a félelem lassan kúszik körénk, és nyomasztó hangulatával teljesen padlóra küld minket. Ilyen a Téli menedék. Amikor nem tudj... teljes kritika»

 
Szilonka   2020. 08. 27.

1

Szerintem hátborzongató volt a film. Lassacskán és menalkolikusan indult, mintegy elaltatva a nézőt, és utána brutális lett a végkifejlet.

 
stevepisti   2020. 10. 02.

1

Nekem ez most nem jött be. Alapjában véve szeretem az ilyen stílusú filmeket, nem baj, ha mindjárt az elején nem csapnak bele abba a bizonyos lecsóba, na de ez annyira elvolt húzva, hogy egyszerűen elveszítettem az érdeklődést a film végére. Kb. az u... több»

 
Syracuse   2019. 11. 02.

0
Így kell pszichothrillert csinálni

Cinefesten láttam az alkotást, éjféli vetítésen. Sajnos nem tudtam sok filmet megnézni idén, de azok közül kiemelkedett. Lassú történetvezetés, nem fogod érteni egészen a fináléig, hogy mi történik pontosan, és pont ezen fogsz kattogni, persze miközben gyakorlatilag az elejétől a végéig libabőrösen szorongsz. Ne jump scare-jellegű tucathorrort várjatok, de pont ezért üdítő, mert manapság ritka az ilyen zsigeri film, ami sokkal inkább utána érzi az ember a hatását, mint nézés közben! Mindenképp ajánlom mindenkinek.

 
BÉLA   2020. 10. 03.

0
Nem nyűgözőt le

Nos nem sodort magával a film.

A film összbevétele 2 446 273 dollár volt (imdb.com).

 

A Szűz Mária-festmény, amit a film elején, majd a film közben is többször láthatunk, az olasz reneszánsz festő, Antonello de Messina L'Annuciata című festményének másolata.

(Varga_Júlia)
 

Bár Alicia Silverstone kapta a legnagyobb gázsit a filmért, mindössze 8 percre tűnik fel a vásznon.

(Varga_Júlia)
 
Nekem személy szerint vagy nyolc év óta ez az első film, ami után rémálmom volt. És lehet, hogy velem van a baj, de ezt kivételes pozitívumként tartom számon. több»
 
Az újjáéledt Hammer eddigi kevés produkciója közül így is toronymagasan a legjobbak közé tartozik, és reméljük, hogy ez talán jelentős hatással lesz a stúdióra. több»
 
Kinek ajánljuk: A The Lodge-ot nézve az a jelző jutott eszembe, hogy “Örökség light”. Ha Ari Aster rendezését kedvelted, ez is tetszeni fog. több»