Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

A zátony (2016)

The Shallows
Filmadatlap
 
18
Szereplők
64
Vélemények
31
Képek
10
Videók
A zátony

Galéria (31)

Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Blake Lively
Jaume Collet-Serra
Blake Lively
Jaume Collet-Serra
Blake Lively
Jaume Collet-Serra
Blake Lively
Blake Lively

Videók (10)

 
Klauka89   2021. 09. 12.

legújabb vélemény

0

Egy nap eltéréssel néztem meg a 2010-es Zátony c. filmmel. Azt kell, hogy mondjam, a '10-es jobb volt, élethűbb és hitelesebb. Ez inkább látványos (nem Blake miatt), és volt benne egy-két meghökkentő jelenet. Ami miatt viszont hitelét veszti, az a cápa viselkedése, ilyen a világon nincsen, gyerekek. Azért nem bántam meg. 10/6.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 12. 03.

a nap véleménye

1
A cápa a szőkéket szereti

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a cápából mint témából és főhősből már mindent kihoztak, amit lehetett. A zsáner klasszikusától kezdve (Spielberg fenevada) egészen a zs-kategóriás alkotásokig. Gyilkos cápák csaptak már a levegőből, úszkáltak már tavak... teljes kritika»

 
Artemisia   2017. 11. 02.

6
Jön a cápa

Túl sok a felesleges duma, ha ezeket kihúzták volna legalább 45 perccel csökkenne a játékidő. Nagyon nyögve nyelősen indul a film, tele van erőltetett, felesleges képekkel, jelenetekkel, amikről üvölt,hogy csak az időhúzás miatt gyömöszölték őket a f... teljes kritika»

 
Yosihiro   2021. 03. 02.

4
Zátony

Azt hiszem, ez a film tökéletes akart lenni, de valahol mégis elveszik valami. A történet ugyan nem rossz, de a cápa viselkedése nem természetes ilyen helyzetben, de ez persze egy film. Maga a vizuális érzet és a képek, a természeti jelenségek csodál... teljes kritika»

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Egy szombat délutáni filmnek tökéletes. Pörgős és látványos. A helyszín gyönyörű. A történet nem túl egyedi, de aki nem látott már pár ilyen filmet annak tetszeni fog.

 
Kóborló   2019. 08. 02.

a nap véleménye

1
A szörfös és a nagy fehér digitális cápa

Nagyon régóta kerülgettem már ezt a filmet (pedig kimondottan kedvelem a cápás filmeket), de tegnap este végre rászántam magam, igaz, voltak bőséggel fenntartásaim vele kapcsolatban, de mivel a legtöbb kritika pozitív véleményt fogalmazott meg róla, ... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 06. 03.

1

Merő véletlenségből a főhős nő egy orvosnövendék. Na de komolyan. Nem sok cápás filmet láttam, ezért engem lekötött. Blake Lively nagyszerűen hozza a karakterét, elviszi a hátán a filmet. A CGI-vel nem volt gondom, csak a végén látszott igazán, hogy ... több»

A film összbevétele 119 100 758 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 83 599 016 forintot termelt. A hazai mozik összesen 60 993 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Egy interjúban Blake Lively elárulta, hogy annyira fél a cápáktól, hogy még Steven Spielberg 1975-ben készített, Cápa című klasszikusát sem látta.

(Kóborló )
 

A film váratlan sikere miatt egy interjúban megkérdezték a film rendezőjét, Jaume Collett-Serrat arról, hogy nem terveznek-e folytatást a filmhez. A rendező akként válaszolt, hogy nem hisz a folytatásokban, ami kissé furcsa, hisz ő rendezte a 2007-es Góóól második részét, illetve a 2005-ös Viasztesteket, ami pedig egy újrafeldolgozás volt.

(Kóborló )
 

14 különböző, vizuális effekteket készítő csapatott alkalmaztak a film forgatása során.

(Kóborló )
 

A főhősnő egy Baby-G BG169R-8-as gshock órát visel, viszont ebben a modellben a való életben nincs dagálydiagram jelző, mint ahogy a filmben mutatják.

(Kóborló )
 

A film költségvetése 25 millió USD.

(czerik)
 
Csodás légi felvételeivel és víz alatti képeivel mintha egy utazási iroda tengeri szórakozásra buzdító reklámklipjét látnánk. Így indul A zátony, ám a történet később mind komorabbá, majd végül vérfagyasztóvá válik. több»
 
Az alapkoncepció tehát zseniális, ahogy a képi világ és a történetvezetés is, ám a monodráma nehéz műfaj, s ahhoz, hogy egyetlen szereplőre épüljön a történet, magával ragadó színészi teljesítmény szükséges, ami itt hiányzik. Ezt azonban nagyon jól ellensúlyozza a folyamatosan adagolt feszültség, így az utolsó pillanatig izgalmas a kétesélyes játszma, melyből csak egyvalaki kerülhet ki győztesen, vagyis élve. több»
 
Két tökéletes test egymásnak feszül: Blake Lively egy óriási fehér cápa ellen. több»