Mély rettegés  egy új cápatámadásos film, amelyben kokain szállítók, fehércápák és a Gossip Girl - A pletykafészek egyik sztárja Netflix globális nézettségi rekordot dönt.

A kis költségvetésű cápás thriller, a Mély rettegés, korábban világszerte hatalmas sikert aratott a Netflixen. A film egy fiatal vitorlázóról, Naomi-ról (Mãdãlina Ghenea) szól, akinek barátjához (a Gossip Girl szereplője, Ed Westwick) tartó utazása megszakad, amikor egy kábítószer-csempész csoportra bukkan, és arra kényszerül, hogy egy elsüllyedt hajóról származó kokain-szállítmányt szerezzen vissza. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a hajó környékén nagy fehér cápák hemzsegnek.

A film a Netflix legnézettebb angol nyelvű filmek heti Top 10-es listáján is szerepelt. Annak ellenére, hogy a film nem elérhető az Egyesült Államokban, a Mély rettegés a nyolcadik helyre került a listán, köszönhetően 4,3 millió nézettségnek, ami összesen 6,1 millió órányi képernyőidőt jelent. Ezek az adatok főként az Amerikai kontinens régióiból származnak, például Argentínából, Venezuelából, Mexikóból, Peruból és Uruguayból, az egyetlen külföldi régió pedig Ausztrália.

A Mély rettegés képessége, hogy meghódítsa a globális streaming listát annak ellenére, hogy csak hazai videó ajánlatban érhető el, azt mutatja, hogy a cápatámadások zsáner műfaja tartósan népszerű. Azóta, mióta Steven Spielberg 1975-ös kasszasikere, a Cápa megváltoztatta a Hollywoodi filmgyártás irányát, számos cápatámadásos film jelent meg, mind sikeres, mind sikertelen. Néhány a legnagyobb bevételt hozó cápatámadásos filmek közül a 1999-es Samuel L. Jackson akció-thriller Háborgó mélység és a 2016-os Blake Lively túlélőfilm, A zátony.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

akció | thriller

Naomi egyedül indul útnak egy hajóval, hogy találkozzon barátjával, Jacksonnal Grenadán. Nyugodt, háromnapos hajókázása váratlanul sötét fordulatot vesz, amikor egy vihar... több»