2021.03.02 11:43 Yosihiro Olvasottság: <100x
4

Zátony

Azt hiszem, ez a film tökéletes akart lenni, de valahol mégis elveszik valami. A történet ugyan nem rossz, de a cápa viselkedése nem természetes ilyen helyzetben, de ez persze egy film. Maga a vizuális érzet és a képek, a természeti jelenségek csodálatosak lettek. A cápás filmekkel csak az a baj, hogy túl rémisztőként adják elő.

Ebben a műben szerintem főleg az izgalom az, ami fenntartja a filmet, és egy olyan emberi tényezőt vesz igénybe, mint a gondolkodás és reakció ebben a helyzetben. Mint film persze sok túlzás van benne, de ez mind a mi szórakoztatásunkat szolgálja. Szépen épül fel, próbálják a nézőt a szép dolgok, az idilli felé terelni, ezt szép lassan vezetik fel, majd jön a szörfözés élménye és csodálata, amiben ugye ott van a veszély, ami be is következik.

Zátony

Igazából a barátnő szerepét nem értettem, minek rakták bele, talán csak bővíteni akarták a repertoárt. A zátonyon rekedést és az árapályt kicsit megmosolyogtam, meg pont egy óra mutatja, de mindegy. Meg a cápa szokásait szinte egy nap alatt kiismerni... Na szóval jó kis mese, de a vásznon igen remek lett. Harc a cápával - azt hiszem, ez a csúcspontja a filmnek, amit jól megoldottak, és fenn tudták tartani azt az izgalmi faktort, amit egy ilyen típusú film adhat. A végét kicsit szerintem összecsapták.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés már nekem annyira nem tetszett, de voltak kimondottan jó képek. A szereplők nem tudtak a filmhez tenni, mivel a vizualitás magasan adott mindent. A képi és hangi effektek viszont szerintem jók lettek. Így ez a film megérdemli a négy csillagot. A történet felépítésében találhatunk hibát, de amit ad a film, az egy izgalmas történet emberről, természetről és a cápa mindent elsöprő vadászösztönéről. Ezt remekül jelenítették meg, hiszen a cápa nemcsak egy gyilkológép, de a természetben, és főleg a vízben egy kimondottan, ha nem a legerősebb vadász.

Emberi tényezőket, mint szerelem vagy harag nem kapunk, csupán a túlélés és egy haláleset kapcsán való emlékezést és a családdal való kapcsolatot, valamint egy "digitális barátnőt". Az érzelmek terén viszont egy összemosódott képet kapunk, amit a végén próbálnak helyretenni, de valahol nekem ez üresen maradt. A cápa megjelenítése viszont tetszett. Szerintem egy izgalmas filmet kaptunk, ami nézhető, látványos, néhol izgalmas is. Így remek kikapcsolódás mindazoknak, akik szeretik az ilyen témájú filmeket. Üdv, Yosi

75 A zátony  (2016)

dráma | horror | thriller

A zátony című minimalista thrillerben egy gyászoló fiatal nő úszni indul az óceánban. Azonban a könnyed úszkálás rémálommá változik, mikor egy cápa tűnik fel a... több»

4