2017.11.02 18:51 Artemisia Olvasottság: <100x
6

Jön a cápa

Túl sok a felesleges duma, ha ezeket kihúzták volna legalább 45 perccel csökkenne a játékidő. Nagyon nyögve nyelősen indul a film, tele van erőltetett, felesleges képekkel, jelenetekkel, amikről üvölt,hogy csak az időhúzás miatt gyömöszölték őket a filmbe. Mi más értelme lenne annak, hogy a tényleges,releváns cselekmény csak a 24.percben indul meg?És mi értelme van egy semleges képet, pl. hogy Blake Lively tétlenül ül szörfdeszkáján percekig, több kameraállásból,a víz alól, felülről megmutatni? Mielőtt elindul a bója felé miért kell hosszú perceket pazarolni a családjának szánt,hatásvadász üzenetre,mikor tudjuk, hogy nem fogják megkapni, hiszen túl éli, ráadásul idegesítő , hogy amíg ott filozofál a kamerának,addig már elérte volna a bóját,de inkább akkor indul el, mikor felbukkan a cápa.

És a cápával való leszámolást kicsit hiteltelennek érzem. Azért miután lángra kapott a jelzőpisztolytól tovább kellett volna állnia, cápatámadások túlélői szerint néha az is elég, hogy elriasszuk a cápát ha erős ütéseket mérünk a szemére és/vagy az orrára. Az is valószerűtlen, hogy egy tetem napokig, hetekig a környéken tartja a cápát, hogy arról már ne is beszéljünk, mikor gyors egymásutánban 3 embert megöl csak úgy. A cápák nem gyilkológépek, egyszerű tengeri ragadozók, és csak akkor támadnak ha éhesek.

Jön a cápa

Kétlen, hogy azután, hogy a bálnatetemből napok óta lakmározott, még olyan éhes lett volna a cápa, hogy megtámadjon 3 embert. Az egészet Bkake Lively tette elviselhetővé,és a kis sirály is pozitívum,de ezzel nagyjából ki is merül a pozitívumok sora.

75 A zátony  (2016)

dráma | horror | thriller

A zátony című minimalista thrillerben egy gyászoló fiatal nő úszni indul az óceánban. Azonban a könnyed úszkálás rémálommá változik, mikor egy cápa tűnik fel a... több»

6