Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Préda (2019)

Crawl
Filmadatlap
 
25
Szereplők
24
Vélemények
23
Képek
3
Videók

Galéria (23)

Videók (3)

 
Eastern79   2021. 08. 05.

legújabb vélemény

0
Hurrikán és aligátor

Alexandre Aja, francia horrorgurut nem kell valószínűleg senkinek sem bemutatni, a Sziklák szeme vagy a Magasfeszültség rendezője a sci-fi világában is tett egy emlékezetes kitérőt nemrég az Oxygennel. A tehetséges rendező egy mostanában igencsak hanyagolt zsánerbe, az állatos horrorfilmekbe próbált egy kis frissességet csempészni. Túl sokat nem is teketóriázik, pár perc alatt bemutatja a szereplőket és viszonyaikat, majd indulhat is a móka. Egy hurrikán kellős közepén kell hőseinknek megküzdeni néhány elszabadult aligátorral, és szó mi szó, a rövid játékidő ellenére hosszúnak tűnik a film. Hála az égnek nem azért, mert rossz, hanem mert izgalmas. Logikus a történetvezetés, és egyszerű. Nincsenek mellékszálak, nem akar több lenni, mint ami: ez egy túlélő horror, pont. Egy percre sem ül le a sztori, amennyire lehet, próbálja kerülni a kliséket, végig feszült, izgalmas, és természetesen Ajától megszokottan brutális. A képi világ abszolút rendben van, profi a CGI, szerethetők a karakterek. Kellemes, minőségi akció-horror.

 
indingo   2019. 08. 24.

0

Érdekes hangulatot tudott teremteni a film a tomboló viharral, a düledező házzal és a vérszomjas aligátorokkal. Pár helyen kicsit túlzásokba estek a készítők, a főszereplő lány kicsit szuperhősként lett beállítva.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

0

Miért is nem volt annyira nyerő ez a mozi?A hiteltelensége,és a jó pár baki,amit elkövettek a filmben,amiatt.A CGI viszont nem sikerült rosszul,és a feszültség generátor is magas szintet mutat,de mégis,valahogy nekem lapos maradt.Érdemes megnézni,mert kikapcsolódásnak tökéletes,de valahogy nálam nem lett többször nézős.

 
Kóborló   2019. 10. 01.

0
Vigyázz, harap!

Valamikor még az év eleje felé találkoztam eme a filmnek az előzetesével, és egyből be is raktam a megnézendő filmek listájára, hisz azért a rendezőjének Alexandre Aja neve; ha nem is feltétlenül jelent egyet számomra a minőségi horrorral, de általáb... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 11. 10.

0

Van egy-két durvább jelenet, mikor a krokik szétszedik áldozataikat, de ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni, főleg egy olyan rendezőnek, mint amilyen Aja. Így ez csak egy közepes tucatfilm lett, ami horrornak hazudja magát.

 
BoBamburg   2020. 01. 15.

1

Tök jókat olvastam róla, hittem is a kritikáknak aztán meg jól pofára estem. Tele van logikai hibákkal, amihez nem kell szakértőnek lenni, hogy az ember észre vegye ezeket, és mondhatjuk, hogy oké, nem is egy top kategóriás film, de azért na. Ne akar... több»

 
Szilonka   2020. 02. 05.

0

Kettős érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A történet nem volt rossz és a látvány is jó volt, de olyan érzése volt az embernek mintha már látta volna a filmet.

A film összbevétele 88 817 756 dollár volt (imdb.com).

 

A benzinkutas rablók neve Marv, Stan és Lee volt a film producere, Sam Raimi ötlete alapján; kicsit utalva arra, hogy a producer annak idején megrendezhette a kultikus képregény figura, Pókember első három részét.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvéért felelős Michael Rasmussen és Shawn Rasmussen immáron az ötödik filmnek írta közösen a forgatókönyvét.

(Kóborló )
 

A film két főszereplője, Kaya Scodelario és Barry Pepper immáron harmadik alkalommal szerepelnek közösen egy filmben. Eddigi közös filmjeik a 2015-ös Az útvesztő: Tűzpróba, a 2018-as Az útvesztő: Halálkúra, majd pedig a 2019-es Préda voltak.

(Kóborló )
 
Nem állítom, hogy tökéletes, nem fogja fenekestül felforgatni a horrorfilm-történelmet, de pont annyival emelkedik ki az idei átlagból, hogy érdemes legyen megtekinteni. több»