Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Az arany kesztyű (2019)

Der goldene Handschuh
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Jonas Dassler
Fatih Akin
Fatih Akin
Fatih Akin
Fatih Akin

Videók (2)

 
Ajona   2020. 02. 15.

legújabb vélemény

0

Szigorúan 18 éven aluliak számára nem ajánlott. Továbbá gyenge idegzetűek NE nézzék meg a filmet. (Csak jót akarok). Kell egy gyomor hozzá. Különcöknek, bátraknak, érdeklődőknek szívesen ajánlom a filmet. Megdöbbentő módon elmaszkírozták az egyébként... több»

 
imreacs82   2019. 10. 15.

0

Nem tetszett a film, kár volt megnézni főleg moziban. Előltetett és egyáltalán nem hiteles a film, tele van sablonokkal és felesleges jelenetekkel, üresjáratokkal.

 
majkymi   2019. 10. 04.

0

Hallottam, hogy máris a Ház, amit Jack épített című film ikerdarabjának tekinthető Az arany kesztyű. Szerintem ennél kevésbé komolyabb alkotásról van szó. A rendező érezhetően próbált belecsempészni némi kedélyeskedést a filmbe, de szerintem ez nem t... több»

 
hansi13   2019. 10. 03.

0

Nem tagadom, alaposan megizzasztott a film, annyira durva és annyira szórakoztató, hogy szinte nézeti magát, holott nem feltétlenül egy kellemes élményről van szó. Annyi bizonyos, hogy nem akarom még egyszer megnézni, pedig elképesztően jóra sikeredett. Csakis ajánlani tudom, de a popcornt mellőzzétek inkább.

 
spikeZ   2019. 07. 13.

0

Zseniális. Tökéletesen visszaadja a hetvenes évek hangulatát, minden apró részletre odafigyeltek a függönyöktől a berendezésen át az autóillatosítóig. Olyan helyszíneken játszódik a sztori, amiket épeszű ember messziről elkerül. A gyilkost alakító sz... több»

 
dakod   2019. 07. 06.

0

Micsoda elmebeteg embereket hordoz a hátán a föld, nagyon durva élmény volt végignézni a filmet. Az igazán brutális jeleneteket nem mutatják, csak tudjuk, hogy éppen mi zajlik, de talán jobb is így.

A film összbevétele 604 147 dollár volt (imdb.com).

 

Az aranykesztyű a rendező, Fatih Akin első olyan filmje, mely 18-as korhatár besorolást kapott Németországban.

(hp)
 

Az aranykesztyű Hamburg vörös lámpás negyedének egyik kocsmájáról kapta a nevét, ahol a hírhedt sorozatgyilkos, Honka szemelte ki az áldozatait.

(hp)
 

Az aranykesztyű Heinz Strunk azonos című regényének adaptációja a német sorozatgyilkosról, Fritz Honkáról, aki 1970 és 1975 között négy nőt ölt meg, akiknek a maradványait a saját lakásában rejtette el.

(hp)
 

A film a 69. Berlini Filmfesztivál versenyszekciójában is szerepelt, ahol esélyes volt az Arany Medvére.

(hp)
 

Az aranykesztyű világpremierje a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

(hp)
 
Így aztán Fatih Akın szerzői horrorfilmje arra a kracaueri felismerésre jut, hogy Fiete perverziója végső soron egy normalitás határán túllépő társadalom szimptómája. több»
 
Mindamellett az is igaz, ha Az Arany Kesztyűt nem ítéljük el az alapvető jóízlésből kiindulva, tulajdonképpen korrekten elkészített iparosmunkának is felfogható. több»