Már a mozikban Fatih Akin korhatáros, horror elemekben is bővelkedő thrillerje, Az arany kesztyű, melynek premierje kapcsán cikkünkben minden hasznos információt összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod. 

A hetvenes évek elején egy pszichopata sorozatgyilkos tartja rettegésben Hamburg lakóit. A gyilkos a kikötőváros vöröslámpás negyedében, az Arany Kesztyű bárban szedi fel áldozatait, reményvesztett hajléktalan nőket és prostituáltakat. Lakásában megerőszakolja, és különös kegyetlenséggel öli meg őket, majd a tetemeiket feldarabolja és autóillatosítókkal szagtalanítva elrejti egy kis kamrába. Mivel zömében magányos emberek az áldozataik, akiket senki sem keres, sokáig nem is tűnik fel, hogy sorozatgyilkos szedi áldozatait.
Fritz Honka német sorozatgyilkos 1970 és 1975 között legalább négy nőt ölt meg Hamburgban. A férfit teljesen véletlenül fogták el, miután 1975. július 15-én felgyulladt a ház, amiben a férfi élt. Honkát 15 évre ítélték, amit elmegyógyintézetben töltött el, 1993-ban szabadult, s 1998-ban halt meg. A film ezt a valós történetet dolgozza fel Heintz Strunk bestsellere alapján. A korábban Berlinben és Cannes-ban is díjazott, Európai Filmdíjas rendező, Fatih Akin (Fallal szemben, A másik oldalon, Soul Kitchen) provokatív és kegyetlen filmjének a világpremierje az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A főszerepet a teljesen elmaszkírozott Jonas Dassler (A néma forradalom) alakítja, aki korábban elnyerte a Legjobb fiatal színésznek járó díjat és a két Oscar-díjra jelölt Mű szerző nélkül című filmben is szerepelt.

A további szerepeket Marc Hosemann, Jonas Dassler, Victoria Trauttmansdorff, Adam Bousdoukos, Margarete Tiesel, Katja Studt és Philipp Baltus játsszák. 

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Az aranykesztyű a rendező, Fatih Akin első olyan filmje, mely 18-as korhatár besorolást kapott Németországban.
  • Az aranykesztyű Hamburg vörös lámpás negyedének egyik kocsmájáról kapta a nevét, ahol a hírhedt sorozatgyilkos, Honka szemelte ki az áldozatait.
  • Az aranykesztyű Heinz Strunk azonos című regényének adaptációja a német sorozatgyilkosról, Fritz Honkáról, aki 1970 és 1975 között négy nőt ölt meg, akiknek a maradványait a saját lakásában rejtette el.
  • A film a 69. Berlini Filmfesztivál versenyszekciójában is szerepelt, ahol esélyes volt az Arany Medvére.
  • Az aranykesztyű világpremierje a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt.
  • A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. Az aranykesztyű jelenleg 42 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Hazai premierdátum: 2019.10.03.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: