Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79

A szomszéd lány (2007)

The Girl Next Door
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
6
Képek
Videók
 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 07. 19.

legújabb vélemény

KSZAR

30 perc után feladtam mivel kszar se történt

 
Berto49   2017. 10. 19.

Rettenetesen nyomasztó ez a film és ráadásul megtörtént! Szinte hihetetlen, hogy ilyen ördögi személyek léteznek, mint a filmbéli Ruth „nagynéni”, pedig léteznek. Szerintem a Sátán jelenik bennük, mert ember ilyen borzalmakra nem lehet képes. Nehéz értékelni a filmet, mert az, hogy jó nem illik rá, inkább a leghatásosabb horroroknál is félelmetesebb, emlékezetesebb. Hatására el kezdtem olvasni Jack Ketchum azonos című regényét, amelynek az előszavát Stephen King írta és elárasztotta dicséretekkel. A horrorkirály elismerései teljes mértékben jogosak. a könyvet hátborzongva végigolvasva minden megállapítás igaz. Nehéz olvasmány, erős idegzet kell hozzá, újra nem tudnám magam rászánni. Rettenetes élmény, de megérte.


 
moov18   2016. 02. 16.

Szomorúságos történet. A legfájóbb az egészben, hogy meg is történt. A könyvet már legalább háromszor vagy négyszer elolvastam, ami tulajdonképpen a hátterét adja az egésznek. Az irodalmát olvasva sokkal jobban megrendültem és megtörtem, mint a filmet megnézve. Jack Ketchum olyan részletességgel, olyan mélységgel dolgozta fel a témát bestsellerében, hogy az ember ténylegesen szervesen beépülve érezhette magát a sztoriban. Olyanok voltunk mint akiket sarokba állítottak és némán szemléltük az eseményeket. Nyilvánvalóan a film egyszerűen képtelen visszaadni mindazt a hatást, mindazt az élményt melyet az elolvasásával szívhattunk magunkba. Ezért is buzdítok elsőként mindenkit a könyv elolvasására, majd utána jelen filmünk megtekintésére. Gregory Wilson jelen alkotása minden olyan alapanyagot tartalmaz amely alkalmas a néző lelkivilágának darabjaira zúzásához. Nem használ tömérdek mennyiségű vért, nem ezzel akar érvényre jutni. Már a gondolat, hogy megtörtént események szolgálnak az alapjául, már ez elborzaszthatja a nézőt. Felkavar, megrendít, felrázza az emberi lelket. A fiatal, megkínzott lányt alakító színésznő tökéletes volt, akárcsak az elmebeteg nevelőanyát játszó hölgyemény. Erős játékokat láthattunk, így az élményt is megdobta. Röviden: ajánlatos.

 
HETEDIK   2017. 08. 27.

Ebből a témából már több film is készült, de egyik sem tudta visszaadni a valóságot. Sylvia Likens egy cirkuszos család nagyobbik lánya volt, akit szülei gyakori utazgatásai miatt a környékbeli Gertrude asszony vett "gondozásba" egy kis időre pénz fejében. Csak hogy ez a nő tele volt szadista hajlamokkal és minden gondját Sylvia Likensen vezette le, gyermekei bevonásával. Megetették ürülékével, megitatták vizeletével, Coca Cola üveget nyomtak vaginájába, testén több száz cigit nyomtak el és a pincében tartották meztelenül. Több hónap brutális kínzás után Sylvia Likens 65-ben, mindössze 16 évesen meghalt. Gertrudot életfogytiglanra ítélték, de 85-ben kiengedték jó magaviselet miatt. 90-ben halt meg rákban. Na, ez a valóság. Ez a kis gyengusz film meg....messze tőle.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 23.

Felkavaró alkotás,és többet biztosan nem is szeretném megtekinteni. Utána olvastam, és azért a valóságban nem teljesen így történt, de a rendező Gregory Wilson ezt akarta, vagyis így akarta megmutatni.Komor,szívszorító film. Aki ezt a műfajt kedveli, kötelező darab.

 
Zsceeeka   2015. 04. 20.

Olvastam a könyvet, jól meg lett oldva a megfilmesítése (bár én a főszereplőt -külsőleg- másként képzeltem el. Apró különbségek vannak, a történtek kegyetlensége viszont maradt. Jó munka.

 
Loborg   2015. 09. 24.

Olvastam a könyvet is , ahhoz képest vannak változtatások , ennek ellenére egész jól átadta a film a történet lényegét . Olvasva felkavaróbb volt ugyan, de ez a film is eléggé borzolja az idegeket.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.