Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A bőr, amelyben élek (2011)

La piel que habito
Filmadatlap
 
28
Szereplők
25
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
BoBamburg   2021. 07. 13.

legújabb vélemény

0

Másodjára nem ütött már akkorát, mint első alkalommal (emlékszem, akkor eléggé betalált nálam). Illetve még azóta elolvastam a film eredetijéül szolgáló könyvet is, ami valamivel mélyebb és részletesebb, mint a film. Viszont az elvont filmek kedvelőinek mindenképp ajánlott.

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Eléggé beteg a film. Már a fiú elrablása is picit erős, aztán jön a nem váltó műtét és végül még a szexuális zaklatás is. Erős a film, Banderas karaktere picit nem normális.

 
Szilonka   2017. 10. 16.

1

Brutál jó film, végig ott van a bizonytalanság a nézőben és sok minden nem is érthető, de a végére minden kitisztult és leesett az ember álla. Nagyon tetszett.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

0

Banderas nagyon tetszik a filmben. Eddig igazán jó filmjét nem láttam, de itt erősen elő kellett venni a színészi adottságait. Ajánlott film, aki szereti ezt a műfajt.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Sokszor jártam már úgy, hogy előre belegondoltam többet egy filmbe mint amit aztán kaptam. Itt is többre számoltam amikor ezt a filmet meg akartam nézni. Többször biztos nem fogom megtekinteni.

 
Bazzzsi   2017. 10. 23.

0

Többször kell megnézni a filmet, mert mindig más szemmel látja az ember. Nagyon felkavaró volt mikor másodjára néztem, mivel akkor már tudja az ember amit tudni kell.

 
TomÁcs   2018. 04. 16.

0

A bosszú megjelenítésének legmélyebb formáját láthattuk a filmben. Nem egy hirtelen felindulásból elkövetett dologról van szó, bármikor megálljt parancsolhatott volna magának a férfi, de nem tette.

A film összbevétele 30 842 353 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet a legjobb külföldi filmért járó Aranyglóbusz-díjra jelölték.

(ps)
 

Az egyik jelenetben Robert bonsai fát nevelget. A képsor azt hivatott szimbolizálni, hogy hogyan alakította át alanyát Verává.

(ps)
 

A férfi, aki felesége ruháit viszi a ruhaboltba, nem más, mint Agustín Almodóvar, a producer, aki Pedro Almodóvar fivére.

(ps)
 

Robert szobályában megfigyelhetjük Richard Dawkins Önző gén című könyvét, ami Robert materializmusát hivatott szimbolizálni.

(ps)
 

Az egyik könyv, amit Vera olvas a szobájában Janet Frame Egy angyal az asztalomnál című regénye, amit az írónő úgy jellemzett, hogy minden szexualitást nélkülöz, mint egy darab fa. A rendező szándékosan választotta ezt a könyvet.

(ps)