Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Fekete karácsony (1974)

Black Christmas
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
1
Videók

Galéria (15)

Olivia Hussey
Margot Kidder
Keir Dullea
Margot Kidder
Olivia Hussey
Margot Kidder

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

legújabb vélemény

1

Szegény Bob Clark,ha megélte volna a 2019-es remake-t,elsírta volna magát,de így is forog a sírjában szegény.Az 1974.-es viszont egy nagyon jó kis slasher mozi,am kellően ijesztő,sötét,komor,félelmet keltő képsorokkal dolgozik.A karakterek is tökélet... több»

 
Filmbarbár   2019. 01. 25.

0
Arc nélküli gyilkos

Valamikor régebben láttam a 2006-os remake-et, aztán megtudtam, hogy létezik ez az eredeti verzió is, ezért kíváncsiságból úgy döntöttem, hogy ezt is megnézem. Kissé vegyesek az érzéseim, horrornak talán nem nevezném a filmet a szó klasszikus értelmé... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 12. 31.

0

Nem a kedvencem a műfajon belül, de tagadhatatlanul vannak szép pillanatai, a hangulata pedig kellően nyomasztó. Rendesen körbelengi a kor atmoszférája, nyers és erőszakos. Habár elég nagy szépséghiba, hogy szinte végig tudni ki a gyilkos.

 
a-arnold   2017. 01. 03.

0

Tetszett a film, egészen a végéig, mintha nem lenne befejezése...

 
Edeske   2016. 06. 16.

0

Nem rossz film, de a kategóriájától mást vártam. Érdekes, izgalmas a sztori, jól alakítanak a színészek, jó a rendezés. Érdemes megnézni, mert élményt ad, leköti a nézőt!

 
Fsv1213   2015. 01. 28.

0

Aranyos vicces történet. Karácsonykor pont egy kellemes időtöltés

A film összbevétele 4 053 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmbéli POV-jelenet felvétele során az operatőr, Albert J. Dunk egy hám segítségével rögzítette magára a kamerát, s így az ő kezeit láthatjuk, amikor a gyilkos felkapaszkodik a ház oldalán lévő létrán.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film költségvetése mintegy 620 ezer dollár volt, s összességében több mint 4 millió dolláros bevételt produkált.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film az amerikai bemutatójakor Silent Night, Evil Night címen futott. A változás oka az volt, hogy a forgalmazók attól tartottak, hogy az eredeti címe alapján a nézők egy blaxploitation filmet képzeltek volna el.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Állítólag a Fekete karácsony volt Elvis Presley kedvenc horrorfilmje, amit minden évben megnézett az ünnepi időszakban. Halála után a családja folytatja ezt a hagyományt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film televíziós debütálása Amerikában 1978 januárjára volt tervezve, ám két héttel a tervezett vetítés előtt Ted Bundy szörnyű pusztítást végzett egy campuson, így kegyeleti okokból el kellett halasztani a vetítést.

(ArpiHajdu és Réci )