Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
27
Vélemények
22
Képek
2
Videók
Halloween - A rémület éjszakája
 
Owotonor   2020. 01. 13.

legújabb vélemény

Elég tudatosan építkezik - hisz ahogy az enyhe fuvallat átjárja a zöld fa leveleket bizsergetően - Michael kikacsingat - terep szemlét tart kocsival fényes nappal - masszívan felvezeti a kibontakozó történetét a rémület borzongató éjszakájára. Számomra ez a Myers fiú szemrevételezve elég semleges hatást ér el hisz van rajta egy sima overál - kezében egy konyhakés - arcán egy minimalistán megformált maszk amit részekre változtatnak vonásain - tehát semmi extrát nem ad nekem egy kreatívabb Freddyvel szemben pl. aki színes ruhát visel - szépen kialakított kesztyűt hord és még sorolhatnám erényeit. De visszatérve a filmre továbbra is képes volt lekötni az embert és nem torkollott érdektelenségbe 4.-5. szerre sem. A fülbemászó aláfestő zenék egyszerre idézik meg a már klasszikus értelemben vett alap hangulatot és a bennünk szunnyadó előtörő a gonosztól vagy inkább a mumustól való rettegést ki lassan de biztosan tőr előre hogy kitűzött célját beteljesítse - s kit úgy hívnak hogy Michael Myers. Pár hónapja néztem az Offerings ( 1989 ) írtam is róla itt - ami egyfajta tisztelet adással ér fel kifejezőleg - s mely erősen átvesz belőle jelenetekre bontva. Hozzáadva egy részt amiben az őrültek házát belülről is felkonferálják a szökésből kifolyólagosan - érdemes lehet megnézni kötődékenyebb Halloween fanoknak - ha másért nem de a tisztelet adás jeléül.

 
Kóborló   2019. 11. 01.

a nap véleménye

Egy örökzöld horror, ez a Halloween - A rémület éjszakája

John Carpenter. Kevés olyan élő személyt tudnék írni, aki oly mély nyomot tudott hagyni a horror műfajában, mint ő, hisz filmjei tulajdonképpen a 70-es évek végétől egészen a 90-es évek közepéig meghatározók voltak, bár talán inkább a korai alkotásai voltak azok, amikből jó pár örökzöld horrorklasszikus is lett, gondolok itt a Ködre, a Dologra vagy jelen filmünkre, a Halloweenre (bár nálam azért a Christine vagy a Sötétség fejedelme is igencsak előkelő helyen van, de ezekre talán a klasszikus jelzőt nem használnám). Kicsit sajnálom is, hogy az új évezred után Carpenter nem nagyon készített filmeket (utolsó filmje a 2010-ben bemutatott The Ward volt), pedig szerintem van akkora név, hogy horr... több»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 02. 12.

Az első klasszikus Michael Myers éjszaka.

Régebben láttam már, de igazság szerint a 2018-as Halloween című film, amely ennek a folytatása az előtt néztem meg, mivel jó pár részre nem emlékeztem már. Nem tagadom voltak pillanatok amikor kicsit kezdtem bele unni, mert voltak benne olyan hosszabb részek amiket nem igazán értettem a miértjét, de azt is hozzátenném 78-ban megjelenő műről van szó, ami akkoriban órási szó volt és még most is nagy neve van és marad is, de ma már más az az ingerküszöb ami a jelenlegi korunk nézőit megrémíti. Mivel 40 évről van szó, ezért is kezelem a helyén a dolgokat és ezért szinte csak dicsérni tudom John Carpenter rendezőt és munkásságát, mert sok mindent kaptunk és köszönhetünk neki és ezt azért is írom... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 30.

a nap véleménye

Egy nyers horrorlegenda

Mit is lehetne írni az első Halloween filmről, hiszen egy műfajteremtő alkotásról van szó. Slasher-alapmű, amely idén lesz 40 éves, s természetesen itt-ott meglátszódik rajta a kor, de meg kell hagyni, hogy feszültségteremtésben még mindig megállja a helyét a kortárs horror művekkel összevetve is. A történetről röviden: 1963 október 31-én Haddonfieldben a kis Michael Myers minden különösebb ok nélkül egy konyhakéssel megöli a nővérét, majd katatón állapotba kerül, s elmegyógyintézetbe zárják. 15 év telik el, és Myers megszökik az intézetből, s úti célja nem más, mint Haddonfield, hogy halloween éjszakáján újból gyilkoljon. Lehet, sőt, szinte biztos, hogy a Halloween nem minden idők legfélel... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

John Carpenter egyik legjobb horror filmje. Rettegéssel teli alkotás. Emlékszem alig bírtam végig nézni annyira ijesztő volt még akkoriban. Ez pedig egy jó horror ismérve.

Jamie Lee Curtis
 
Maga a Halloween, a gyerekek körül forgó, szellemeket és túlvilágot kifigurázó amerikai ünnep pedig kiváló díszletet jelent ahhoz, hogy rájöjjünk arra, hogy a fiatalokra komoly veszély leselkedik, nagyon is kézzelfogható és közvetlen veszély. Véleményem szerint mindezt 1978 óta senkinek sem sikerült plasztikusabban kifejezni John Carpenternél. több»
 
Mivel Michale Myers most újabb folytatásban találkozik a vásznon Laurie Strode-dal, a mozik műsorukra tűzték az alapfilmet is. Kedvcsinálás, nosztalgiázás a cél, vagy esetleg John Carpenter 1978-ban készült alapműve, a Halloween – A rémület éjszakája képes arra, hogy az évtizedeken átnyúlva ma is megszólítsa nézőjét? VÍZKELETI DÁNIEL ÍRÁSA. több»

A film összbevétele 70 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Charles Cyphers, aki a filmben Brackett seriffet alakítja, összesen 5 olyan filmben (A 13-as rendőrőrs ostroma, a Valaki figyel, a Halloween, A köd és a Menekülés New Yorkból) szerepelt, amit Carpenter rendezett.

(Kóborló )
 

A film elején található jelenetnél, ahol a fiatal Michael Myers megöli a testvérét, állítólag a film egyik forgatókönyvírójának, Debra Hillnek a kezében volt a kés, nem a fiatal Myers-ében.

(Kóborló )
 

John Carpenter egy régi barátnőjét Laurie Strode-nak hívták, akárcsak a film főszereplőjét.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.