Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
22
Képek
2
Videók
Halloween - A rémület éjszakája
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 02. 12.
Az első klasszikus Michael Myers éjszaka.

Régebben láttam már, de igazság szerint a 2018-as Halloween című film, amely ennek a folytatása az előtt néztem meg, mivel jó pár részre nem emlékeztem már. Nem tagadom voltak pillanatok amikor kicsit kezdtem bele unni, mert voltak benne olyan hosszabb részek amiket nem igazán értettem a miértjét, de azt is hozzátenném 78-ban megjelenő műről van szó, ami akkoriban órási szó volt és még most is nagy neve van és marad is, de ma már más az az ingerküszöb ami a jelenlegi korunk nézőit megrémíti. Mivel 40 évről van szó, ezért is kezelem a helyén a dolgokat és ezért szinte csak dicsérni tudom John Carpenter rendezőt és munkásságát, mert sok mindent kaptunk és köszönhetünk neki és ezt azért is írom... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 30.
Egy nyers horrorlegenda

Mit is lehetne írni az első Halloween filmről, hiszen egy műfajteremtő alkotásról van szó. Slasher-alapmű, amely idén lesz 40 éves, s természetesen itt-ott meglátszódik rajta a kor, de meg kell hagyni, hogy feszültségteremtésben még mindig megállja a helyét a kortárs horror művekkel összevetve is. A történetről röviden: 1963 október 31-én Haddonfieldben a kis Michael Myers minden különösebb ok nélkül egy konyhakéssel megöli a nővérét, majd katatón állapotba kerül, s elmegyógyintézetbe zárják. 15 év telik el, és Myers megszökik az intézetből, s úti célja nem más, mint Haddonfield, hogy halloween éjszakáján újból gyilkoljon. Lehet, sőt, szinte biztos, hogy a Halloween nem minden idők legfélel... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

John Carpenter egyik legjobb horror filmje. Rettegéssel teli alkotás. Emlékszem alig bírtam végig nézni annyira ijesztő volt még akkoriban. Ez pedig egy jó horror ismérve.

 
HETEDIK   2018. 11. 01.

A horrorfilmekre gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen, de így 40 év távlatából borzalmasan vontatott és unalmas. Alig történik valami, a gyilkolások is lightosak, finoman szólva is. 78-ban biztos rémisztőnek hatott a folytogatás, de egy mai gyakorlott horrorfilm nézőnek csak egy ásításra elég. Nem is nevezném horrornak, inkább thriller, amit viszont Carpenter nagyon eltalált, az a sorozatgyilkos lelkülete. A perverz lihegés, a macska-egér játék, na meg mikor felakasztja késsel a palit az ajtóra majd még fél percig nézegeti, no igen, így képzelünk el egy elmebeteget.

 
MidoD7   2019. 04. 12.

Folyamatosan csak a meglepetések hatása alatt voltam. Látványban szinte tökéletes és lélegzetelállító tud lenni, ez szerencsére nem megy a történet rovására sem.

Jamie Lee Curtis
 
Maga a Halloween, a gyerekek körül forgó, szellemeket és túlvilágot kifigurázó amerikai ünnep pedig kiváló díszletet jelent ahhoz, hogy rájöjjünk arra, hogy a fiatalokra komoly veszély leselkedik, nagyon is kézzelfogható és közvetlen veszély. Véleményem szerint mindezt 1978 óta senkinek sem sikerült plasztikusabban kifejezni John Carpenternél. több»
 
Mivel Michale Myers most újabb folytatásban találkozik a vásznon Laurie Strode-dal, a mozik műsorukra tűzték az alapfilmet is. Kedvcsinálás, nosztalgiázás a cél, vagy esetleg John Carpenter 1978-ban készült alapműve, a Halloween – A rémület éjszakája képes arra, hogy az évtizedeken átnyúlva ma is megszólítsa nézőjét? VÍZKELETI DÁNIEL ÍRÁSA. több»
 

Irwin Yablans producer le volt nyűgözve John Carpenter korábbi filmjétől, A 13-as rendőrőrs ostromától, ezért kérte meg a rendezőt, hogy csináljon egy bébiszitter sorozatgyilkosról szóló filmet. Így íródott meg 10 nap alatt a film forgatókönyve.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jamie Lee Curtis első színészi alakításért állítólag 8000 dollárt fizettek.

(Márton)
 

Feltűnt egy baki az 1978 as Halloween című filmben: A történet is 1978 ban játszódik, de amikor Laurie bébicsőszködés közben a kis Tonyval tévét néz a The Thing című filmet adják, ami 1951 es! ( 1982 ben és 2011 ben is volt ilyen címmel film). És itt jön a baki, mivel azt mondja a narrátor hogy ,, Az Antarktisz 1982 telén “. Lehet, hogy az eredeti nyelvű Halloweenben ez nincs bent, de a szinkronos változatban igen.

(Ironsky666)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.