Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Halloween - A rémület éjszakája (1978)

Halloween
Filmadatlap
 
29
Szereplők
26
Vélemények
22
Képek
2
Videók
Halloween - A rémület éjszakája
 
Owotonor   2020. 01. 13.

legújabb vélemény

1

Elég tudatosan építkezik - hisz ahogy az enyhe fuvallat átjárja a zöld fa leveleket bizsergetően - Michael kikacsingat - terep szemlét tart kocsival fényes nappal - masszívan felvezeti a kibontakozó történetét a rémület borzongató éjszakájára. Számom... több»

 
Kóborló   2019. 11. 01.

a nap véleménye

1
Egy örökzöld horror, ez a Halloween - A rémület éjszakája

John Carpenter. Kevés olyan élő személyt tudnék írni, aki oly mély nyomot tudott hagyni a horror műfajában, mint ő, hisz filmjei tulajdonképpen a 70-es évek végétől egészen a 90-es évek közepéig meghatározók voltak, bár talán inkább a korai alkotásai... teljes kritika»


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 02. 12.

0
Az első klasszikus Michael Myers éjszaka.

Régebben láttam már, de igazság szerint a 2018-as Halloween című film, amely ennek a folytatása az előtt néztem meg, mivel jó pár részre nem emlékeztem már. Nem tagadom voltak pillanatok amikor kicsit kezdtem bele unni, mert voltak benne olyan hossza... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 30.

a nap véleménye

0
Egy nyers horrorlegenda

Mit is lehetne írni az első Halloween filmről, hiszen egy műfajteremtő alkotásról van szó. Slasher-alapmű, amely idén lesz 40 éves, s természetesen itt-ott meglátszódik rajta a kor, de meg kell hagyni, hogy feszültségteremtésben még mindig megállja a... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

John Carpenter egyik legjobb horror filmje. Rettegéssel teli alkotás. Emlékszem alig bírtam végig nézni annyira ijesztő volt még akkoriban. Ez pedig egy jó horror ismérve.

 
7ETEDIK   2018. 11. 01.

0

A horrorfilmekre gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen, de így 40 év távlatából borzalmasan vontatott és unalmas. Alig történik valami, a gyilkolások is lightosak, finoman szólva is. 78-ban biztos rémisztőnek hatott a folytogatás, de egy mai gyakorl... több»

 
MidoD7   2019. 04. 12.

0

Folyamatosan csak a meglepetések hatása alatt voltam. Látványban szinte tökéletes és lélegzetelállító tud lenni, ez szerencsére nem megy a történet rovására sem.

Galéria (22)

Jamie Lee Curtis

Videók (2)

A film összbevétele 70 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Charles Cyphers, aki a filmben Brackett seriffet alakítja, összesen 5 olyan filmben (A 13-as rendőrőrs ostroma, a Valaki figyel, a Halloween, A köd és a Menekülés New Yorkból) szerepelt, amit Carpenter rendezett.

(Kóborló )
 

A film elején található jelenetnél, ahol a fiatal Michael Myers megöli a testvérét, állítólag a film egyik forgatókönyvírójának, Debra Hillnek a kezében volt a kés, nem a fiatal Myers-ében.

(Kóborló )
 

John Carpenter egy régi barátnőjét Laurie Strode-nak hívták, akárcsak a film főszereplőjét.

(Kóborló )
 

A filmes final girl és a scream queen kifejezések első hivatkozási pontja ez a film volt.

(Kóborló )
 

Dr. Loomis szerepére több színész neve is felmerült, többek közt: Peter O'Toole, Mel Brooks, Walter Matthau, Kirk Douglas vagy Dennis Hopper.

(Kóborló )
 

Mikor a film címét megváltoztatták, az egyik producer, Irwin Yablans javasolta a rendezőnek a Halloween címet.

(Kóborló )
 

A rendező, John Carpenter cameozik a filmben, igaz, csak a hangját hallhatjuk, hisz egy telefonbeszélgetés során szólal meg.

(Kóborló )
 

A filmnek létezik egy tévés változata is, ami több perccel hosszabb, mint amit a mozikban, vagy a dvd és blu-ray kiadásán megtalálhatunk.

(Kóborló )
 

Irwin Yablans producer le volt nyűgözve John Carpenter korábbi filmjétől, A 13-as rendőrőrs ostromától, ezért kérte meg a rendezőt, hogy csináljon egy bébiszitter sorozatgyilkosról szóló filmet. Így íródott meg 10 nap alatt a film forgatókönyve.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jamie Lee Curtis első színészi alakításért állítólag 8000 dollárt fizettek.

(Márton)
 
Maga a Halloween, a gyerekek körül forgó, szellemeket és túlvilágot kifigurázó amerikai ünnep pedig kiváló díszletet jelent ahhoz, hogy rájöjjünk arra, hogy a fiatalokra komoly veszély leselkedik, nagyon is kézzelfogható és közvetlen veszély. Véleményem szerint mindezt 1978 óta senkinek sem sikerült plasztikusabban kifejezni John Carpenternél. több»
 
Mivel Michale Myers most újabb folytatásban találkozik a vásznon Laurie Strode-dal, a mozik műsorukra tűzték az alapfilmet is. Kedvcsinálás, nosztalgiázás a cél, vagy esetleg John Carpenter 1978-ban készült alapműve, a Halloween – A rémület éjszakája képes arra, hogy az évtizedeken átnyúlva ma is megszólítsa nézőjét? VÍZKELETI DÁNIEL ÍRÁSA. több»