Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Halloween 5 (1989)

Halloween 5
Filmadatlap
 
31
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Danielle Harris
Donald Pleasence
Donald Pleasence

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 10. 31.

legújabb vélemény

3

Hát, ha azt mondom, borzasztó, gondolom, nagy újdonságot nem árulok el. Egyszerűen nem értem, mit akart Carpenter és Girard. Szégyelljék magukat, megcsúfolják ezzel a franchise-szal az első két epizódot! Egyáltalán nem méltó az eredetihez.

 
Márton   2018. 10. 24.

a nap véleménye

1
B-kategóriás filmnek is gyenge a Halloween 5

Sajnos a Halloween ötödik részével sem kezd el a széria minőségi emelkedésbe, sőt teljes mértékben ott folytatja a színvonalat, ahol a negyedik rész abbamaradt! Ez a tényállás annyira igaz volt a filmre, hogy az első öt percében a negyedik rész befej... teljes kritika»

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 03.

0

A film rengeteg lehetőséget hordozott magában, de sajnos se a forgatókönyvíró, se a rendező nem remekelt, így nagy csalódást okott számomra a Halloween 5. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Ez a film csupán egy közepes folytatása a történetnek, de nem több.

A film összbevétele 11 642 254 dollár volt (imdb.com).

 

Nem tudni miért, de Angliában valamennyi jelenetet újra felvettek, ami a név nélküli, különös alakkal volt kapcsolatos. A statisztát, aki megformálta nem szerepeltetik a stáblistában.

(Bogi87)
 

A kaszkadőr, aki a szörnyet alakította két alkalommal is súlyos sérüléseket szenvedett a forgatás során. Abban a jelenetben, mikor Myers-t foglyuk ejti Loomis, Donald Pleasence véletlenül úgy ütötte meg Shanks-et, hogy annak nemcsak maszkja, de az orra is eltörött. A második sérülés akkor történt, mikor az égő kocsis jelenetnél nem állították le időben a felvételt, így Don kisebb égési sérülést szenvedett.

(Bogi87)
 

Shanks és Harris szoros barátságot kötöttek a forgatásnak köszönhetően.

(Bogi87)
 

É-Amerikát leszámítva alig mutatták be néhány ország mozijában a filmet. A legtöbb országban rögtön VHS kazettán jelent meg.

(Bogi87)
 

A Halloween-széria leggyengébben teljesítő része, ha pénzügyi szempontok alapján értékeljük a filmet.

(Bogi87)