Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Halloween 4 (1988)

Halloween 4: The Return of Michael Myers
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
16
Képek
2
Videók
Halloween 4
 
Márton   2018. 10. 23.

legújabb vélemény

0
Lefelé a lejtőn

Sajnos a Halloween horror szérián is teljes mértékben észre lehet venni azt a fajta minőség hanyatlást mint, szinte az összes hosszabb horror frencsájzt megélt produkciókon! Első rész hatalmas siker mint anyagilag mint kritikailag, majd következik eg... teljes kritika»

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 03.

0

Bár a kritikusok többsége nagyon lehúzta a Halloween 4-et, én mégis 5 csillagot adok rá, mert velük ellentétben nekem marhára tetszett. Teljesen jó, B-kategóriás horror, tökéletes film annak, aki vágyik egy borzongatós éjszakára.


Galéria (16)

Danielle Harris
Danielle Harris
Danielle Harris
Danielle Harris
Donald Pleasence

Videók (2)

A film összbevétele 17 768 757 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt a Halloween-széria első része, melynek elkészítésében John Carpenter nem vett részt.

(Bogi87)
 

Az üldözéses résznél a tetőn Ellie Cornell hasát egy kiálló szög csúnyán megsebesítette, nagyon vérzett a sebe. Ő egészen a jelenet lezárásáig nem szólt egy szót sem, viszont fájdalma emiatt még őszintébb volt. Mikor felvették a jelenetet és kiderült, milyen mély a seb, azonnal ellátták.

(Bogi87)
 

A forgatás során számos baleset előfordult, különösen igaz volt ez az éjszakai jelenetekre. Pl. Garlan Wilde gyártásvezető csuklóját egy összetört fényszóró vágta el, amiért azonnal kórházba vitték őt, mivel nagyon vérzett a keze.

(Bogi87)
 

Danielle Harris csupán 9 éves kislány volt a forgatások idején. A stábtagok és színésztársai nagyon odafigyeltek arra, hogy Danielle komfortosan érezze magát közöttük, ne féljen. Ezért több alkalommal is emlékeztették rá, hogy mindez, amit lát az nem igazi, csupán a filmhez szükséges. Példának okáért Wilbur minden alkalommal levette álarcát, odaadta Danielle-nek, hogy tudatosuljon a gyerekben, Michael csupán egy agyszülemény, kreálmány és nem akarja őt bántani.

(Bogi87)
 

A film alapján egy regény is megjelent, melyet Nicholas Grabowsky írt. A regény viszonylagos sikerességét jelzi, hogy két alkalommal is kiadták.

(Bogi87)
 

Miután elkészült a film, úgy találták, nem elég véres és nem elég erőszakos, ezért utólag felturbózták kicsit a filmet különféle speciális effektekkel.

(Bogi87)
 

Mivel a forgatás márciusban zajlott, ezért nem akadt sütőtök, amit fel tudtak volna használni a filmben. A problémát úgy orvosolták, hogy normál tököket vettek és ezeket narancssárgára mázolták.

(Bogi87)
 

A film története ősszel játszódik, azonban a filmet tavasszal, márciusban vették fel, így a filmben szereplő falevelekről gondoskodni kellett, ezeket külön hozatták.

(Bogi87)
 

A forgatókönyv szerint Rachel 5x egymás után áthajt autóval a gyilkoson, viszont a felvételek alkalmával csupán 3x tette. Végül megvágták a jelenetet és a filmben csak egyszer üti el.

(Bogi87)
 

Az alkotók szerették volna, ha Jamie Lee Curtis ebben a részben is szerepel, ám ő visszautasította az ajánlatukat, hiszen ekkor már felkapott színész volt, sok megbízást kapott. Ezért volt rá szükség, hogy az ő figuráját kivegyék a történetből, amit egy autóbaleset segítségével oldottak meg.

(Bogi87)