Halloween 4 (1988)

Halloween 4

Donald Pleasence

Kóborló   2022. 11. 01.

Michael Myers visszatér

Michael Myers számomra értelemszerűen a legnagyobb horrorikonok közt szerepel, így szinte egyértelmű volt számomra, hogy Halloween estéjén ismételten előkerül nálam egy Halloween-film. Előjáróban csak annyit írnék a filmről, hogy nem tartom egy túlzo... teljes kritika»

Márton   2018. 10. 23.

Lefelé a lejtőn

Sajnos a Halloween horror szérián is teljes mértékben észre lehet venni azt a fajta minőség hanyatlást mint, szinte az összes hosszabb horror frencsájzt megélt produkciókon! Első rész hatalmas siker mint anyagilag mint kritikailag, majd következik eg... teljes kritika»

Kósa Bence   2021. 07. 13.

Az első és második, de főleg az előbbi klasszikus. Viszont a harmadik rész után (sajnos) zuhanni kezdet ez a széria is. Ez a rész a leggyengébb.

zoleykrajcsi   2016. 10. 03.

Bár a kritikusok többsége nagyon lehúzta a Halloween 4-et, én mégis 5 csillagot adok rá, mert velük ellentétben nekem marhára tetszett. Teljesen jó, B-kategóriás horror, tökéletes film annak, aki vágyik egy borzongatós éjszakára.

A forgatást 1988. április 11-én kezdték meg és 1988. május 22-én fejezték be.

(Kóborló )

A filmet eredetileg a kaliforniai Pasadenaban forgatták volna le, de végül, hogy takarékoskodni tudjanak a film költségvetésével, a forgatást áthelyezték a Utah állambeli Salt Lake City-be.

(Kóborló )

A filmbéli Rachel szerepére esélyesek voltak Rebecca Schaeffer (1967-1989) és Lisa Wilcox színésznők is.

(Kóborló )

A film forgatókönyvírójának Alan B. McElroy-nak ez volt az első forgatókönyve, amit írt, és ezt is csak azért vállalta, mert nagy rajongója volt a korábbi Halloween-filmeknek.

(Kóborló )

A filmbéli Jamie Lloyd karaktere a történet szerint hét éves volt, viszont az őt alakító Danielle Harris a forgatás alatt már tizenegy éves volt.