Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet (1984)

Friday the 13th: The Final Chapter
Filmadatlap
 
22
Szereplők
6
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 31.

legújabb vélemény

0

Jóval a film megnézése után olvastam,hogy be akarták fejezni Jason ámokfutását.Miért is?Szerintem csak egy felmérés volt anno,mennyire hiányozna nekünk a hokimaszkos?Hát nagyon!Hozzánk nőtt,velünk él,és bennünk.Mi vagyunk Jason rejtett félelme,és még... több»

 
Kóborló   2019. 07. 05.

a nap véleménye

0
Majdnem lezárva

Az 1980-ban elindított Péntek 13 széria négy év alatt 4 filmet is megélt (hisz eddig a részig csupán 1981-ben maradtak a nézők Péntek 13-as film nélkül), ami annak fényében, hogy 1980-ban csak csupán egy egyszeri film volt kilátásban, nem kis fegyver... teljes kritika»

 
TribeBubu   2015. 11. 23.

0

A Péntek 13. széria egyik önismétlése. Semmi új nincs benne. Na jó, a szereplők terén van egy leheletnyi újdonság, de azt kell, hogy mondjam, hogy aki látta az előző részt, nagyjából ezt is látta. Nem rossz film, de jónak sem nevezhető. Igazi közepes darab.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

1

Péntek 13 rajongó lévén az összes filmet láttam a szériából és az első négy közül nekem ez tetszett a legjobban. gyorsan hozzá is teszem, hogy a folyttaások szerintem még ennél is jobbra sikerültek. Ettől a filmtől azt kaptam, amire számítottam.

 
Terminátor6   2018. 06. 24.

0

Igazából csak a befejezés, illetve a szereplők miatt kapott ez a film nálam 4 csillagot. Szereplők terén például kiemelném Crispin Glovert, akit később a Vissza a jövőbében láthatunk viszont. A feszültséggel nincs probléma, sőt az akció jelenetek kim... több»

 
Balint   2016. 02. 13.

0

Ezt a részt egyértelműen a sorozat lezárásának készítették, nem is értem miért gondolták, hogy Jason-ben már nincs több kraft, mikor igazából csak itt kezdett bemelegedni és hol van még az ollókezűhöz képest ;)

A film összbevétele 32 980 880 dollár volt (imdb.com).

 

Törökországban szinte egyszerre mutatták be a Péntek 13. 4. részét és az egy évre rá leforgatott Péntek 13. 5. részét.

(Kóborló )
 

A film negyedik részé több címen ismert itthon, például Jason visszatér vagy Az utolsó fejezet.

(Kóborló )
 

A Jasont alakító Ted White egész nap a jelmezében maradt, és kerülte a többi színészt, hogy hitelesebbek legyenek a színészek félelmei Jason karakterével szemben.

(Kóborló )
 

Mivel a Jasont alakító Ted White nemcsak színész, de egyben kaszkadőr is volt, nagyon nem értett egyet a film rendezőjével, Joseph Zito-val azzal kapcsolatban, hogy a film színészeinek milyen kaszkadőr jeleneteket kellett saját maguknak eljátszaniuk. Ez az ellentét odáig fajult kettejük közt, hogy Ted White levettette a nevét a film stáblistájáról.

(Kóborló )
 

Jasont Ted White alakította ebben a részben. Ő volt a legidősebb színész/kaszkadőr, aki valaha eljátszotta Jason karakterét, hisz a forgatások ideje alatt már betöltötte az 50-et.

(Kóborló )