Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67

Péntek 13. - V. rész: Az újrakezdés (1985)

Friday the 13th: A New Beginning
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Balint   2016. 02. 13.

Ez egy igen gyenge újrakezdés, de azért vannak benne "kreatív" megoldások amik miatt lehet szeretni, de ettől függetlenül nem ez a rész lesz a rajongók kedvence ;)

 
Kóborló   2019. 07. 12.
A nagy hiányzó

Az 1984-es Péntek 13 negyedik részében a Paramount Stúdió úgy döntött, hogy végérvényesen szabadságoltatja az egyik legnagyobb horror ikonját, Jasont, ezért azzal a résszel le akarták zárni a Péntek 13-as horrorfilm szériát (persze, aki látta a negyedik részt, könnyen kiszúrhatott egy jelenetet a film befejezésével, ami akár megágyazhatott egy újabb folytatásnak, ha anyagilag úgy fog teljesíteni a mozipénztáraknál a negyedik rész). A siker nem maradt el, anyagilag ismét sikeres lett a negyedik rész is, ezért zöld utat kapott a folytatás; a stúdiónak csupán egyetlen kérése volt a film készítői felé, méghozzá, hogy Jason visszatérése legyen jól kivitelezve. Sokféle ötlet keringett arról, hogy... több»


 
zoleykrajcsi   2016. 10. 03.

Mivel imádom a Péntek 13-mat, ezért természetes volt, hogy az 5. részét is megnézem. Igazából minden benne volt, amit a Péntek 13 név megkövetelt, még ha az első rész közelébe sem ér. A műfaj kedvelőinek kötelező darab.

 
MissingnoxD   2016. 04. 15.

Nekem ez a kedvenc Péntek 13 részem. Sokan lehúzzák ezt a filmet mert hogy (SPOILER!!!) nincs benne Jason csak egy Jason imitátor van aki a fiáért akar bosszút állni. Szerintem ötletes egy film és örültem volna hogyha a folytatások is ötletesek lettek volna nem pedig badarságok.

A film összbevétele 21 930 418 dollár volt (imdb.com).

 

Tina szerepét eredetileg Darcy DeMoss játszotta volna, de mivel ő nem vállalta a meztelen jeleneteket, Deborah Voorhees került a helyére. A hatodik részben már szerepelt Darcy DeMoss.

(Kóborló )
 

A negyedik Péntek 13-as filmben Jasont alakító Ted White-nak felajánlották ebben a részben is Jason szerepét, de ő nem vállalta.

(Kóborló )
 

Idehaza az ötödik Péntek 13 film Vérfürdő az intézetben alcímmel is megjelent.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.