2020.09.14 20:05 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Szegény Jason! Hogy megöregedett! Vagy nem???

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Megpróbálok egy kicsit bővebben beszélni az egyik nagy favoritomról, a Péntek 13. filmről (filmekről). Az első epizód ugye még a mamiról szólt, ahogyan a végén ki is derült, ő volt a gyilkos, hiszen a fia halála az ott dolgozók lelkén száradt. Nagyon feldobta a filmet, hogy az egyik kedvenc színészem, Kevin Bacon szerepelt benne. Egy élettel teli, brutális slasher volt a javából.

Szegény Jason! Hogy megöregedett! Vagy nem???

A második epizódban aztán elkezdi Jason a véres munkáját, amit a filmvásznon már közel negyven éve művel. A második rész is igen véresre és igen brutálisra sikerült, a téma persze adott, a helyszín is megszokott, és a gyanútlan nyaralók, táborozók tökéletes célpontok lettek Jason számára.

A harmadik rész sok újat nem hozott a mozinézők számára, hiszen mit is adhatna... A slasher és gore elemekkel megtűzdelt film ugyanazon a nyílegyenes vonalon halad, mint elődjei, bár itt van egy új céleszköz, az a bizonyos rettegett hokimaszk. Ami szerintem zseniális húzás, nem is tudom, kifejezetten félelmetes, úgyhogy le a kalappal az ötlet előtt.

Ami az első részt követően viszont kifejezetten nem tetszik, és ez bizony már a negyedik részben is visszatetsző volt, hogy a karakterek, tehát a Jason áldozataivá váló színészek mind-mind úgymond jellemtelenül haltak meg, sehol nem volt egy igazán szerethető karakter. Így aztán nem lehet sajnálni sem azokat, akiket megöl. Így egy kicsit megöli az élményeket, hiszen ha van kiért szorítanunk, sokkal másabb a hangulatunk is. A félelemfaktort jobban fel lehet tornázni.

Ez a rész pedig a csavarral talán még rosszabb lett, mint a főszereplővel lett volna. De ez már így veszett, és azért csak egy klasszikus és ikonikus mozi ötödik epizódja. Természetesen ajánlott.

horror | misztikus | thriller

A kristálytavi rém visszatért, és újra hullákat hagy maga után. Ez alkalommal egy elmegyógyintézet fiataljait szemelte ki,akik közt ott van Tommy Jarvis is.A kisfiú aki... több»

1